Παραμένει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Βασίλης Βλαχόπουλος18 Ιουνίου 2020

Ο Δημήτρης Γουλιέλμος βρέθηκε χθες στη Θεσσαλονίκη για προσωπικές υποθέσεις του και το βράδυ αναμενόταν να υπάρξει επαφή με τον νομικό του ΑΣ Άρης, Χρήστο Γρόλλιο, ούτως ώστε να οριστικοποιηθεί η μεταβίβαση των μετοχών της ΚΑΕ. Βασική προϋπόθεση να συμβιβαστεί ο ιδιοκτήτης με την πραγματικότητα και ότι δεν είναι σε θέση να θέτει όρους.

Ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ Άρης έχει αποφασίσει την αποχώρησή του από την εταιρία αλλά ακόμη δεν έχει βρεθεί φόρμουλα ως προς τον τρόπο. Βασική εστία διαφωνίας είναι ο αριθμός των μεσεγγυούχων καθώς ο κ. Γουλιέλμος απαίτησε μάξιμουμ εννιά μετόχους, ενώ ο ΑΣ έχει αποστείλει λίστα 18 ανθρώπων ούτως ώστε οι νέοι μέτοχοι να μην έχουν ποινικές ευθύνες για τα χρέη που έχει η εταιρία. Ένα ζήτημα που απαιτείται να ξεπεραστεί είναι αυτό. Η λογική λέει ότι θα βρεθεί η χρυσή τομή καθώς κανείς δεν είναι τόσο αφελής για να υποθηκεύσει την προσωπική περιουσία του στον βωμό της εξυπηρέτησης μιας κατάστασης. Και μόνο το γεγονός ότι θα γίνουν μέτοχοι μιας προβληματικής εταιρίας με χρέη άνω των τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ, ούτως ή άλλως στοιχειοθετεί δύσκολη απόφαση. Ενα δεύτερο αφορά συγκεκριμένους επιμέρους όρους που έθεσε η πλευρά του ιδιοκτήτη της ΚΑΕ, οι οποίοι εκ των πραγμάτων είναι αδύνατο να ικανοποιηθούν. Αυτό το γνωρίζει και ο ίδιος, είναι προφανές όμως ότι προσπαθεί να εξασφαλίσει τις καλύτερες δυνατές συνθήκες αποχώρησης καθώς είναι δεδομένο ότι έχει αποφασίσει τη μεταβίβαση των μετοχών.

Το ζητούμενο είναι να γίνουν όλες οι διαδικασίες εντός του προβλεπόμενου χρόνου καθώς μέχρι τις 30/6 θα πρέπει η ΚΑΕ να αποστείλει όλα τα έγγραφα στην επιτροπή αδειοδότησης του ΕΣΑΚΕ ούτως ώστε να είναι τυπική και να μην δώσει δικαιώματα σ’ αυτούς που την έχουν στοχεύσει. Υπάρχουν βέβαια και ζητήματα τα οποία καλείται να ξεκαθαρίσει η ίδια επιτροπή. Καταρχάς το είδος της εγγυητικής επιταγής των 140.000 ευρώ που θα πρέπει να καταβάλλουν οι ΚΑΕ. Εκτός απροόπτου θα είναι «ακατάσχετη», δηλαδή δεν θα έχουν το δικαίωμα να την προσβάλλουν παλιοί πιστωτές της εταιρίας. Κι αυτό είναι λογικό διότι αφορά την επόμενη σεζόν. Δεύτερον, υπάρχει το ενδεχόμενο να δοθεί επιπλέον διορία 15 ημερών στις ομάδες για να καλύψουν (οικονομικά) τη σεζόν 2019-20. Αυτό θα είναι ανάσα και για τους «κίτρινους» αλλά όχι μόνο γι’ αυτούς…

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.