Παρακολουθώντας τις εξελίξεις και αναζητώντας... αποδείξεις

Δημήτρης Μπούζας22 Ιουλίου 2021

Στα δύο τελευταία σχόλια μου ασχολήθηκα με τα όσα συνέβησαν στο πρώτο «επεισόδιο», με την αποπομπή του παίκτη μετά την απρεπή συμπεριφορά του και στην εντυπωσιακή και σε χρόνο ντε-τε επιστροφή του, η οποία συνοδεύτηκε μάλιστα και με την εξαιρετική του εμφάνιση στο φιλικό με τη Σαρλερουά. 

Στα υστερόγραφα και των δύο σχολίων έβαλα αστερίσκους. Ο ένας εκ των οποίων αναφερόταν στο γεγονός πως ο Αιγύπτιος ήταν «προγραμμένος» από τότε που πέρασε το κατώφλι της Τούμπας. Κάτι που επιβεβαιωνόταν κάθε χρόνο με τους αλεπάλληλους δανεισμούς του, παρά το γεγονός ότι έδειχνε πως βρισκόταν σε άριστη φόρμα. 

Και στον άλλον υποστήριζα ότι βλέπω πολύ χλωμή την προοπτική να αποφύγει τελικά αυτό που αιωρείται - για τον οποιοδήποτε λόγο – σαν δαμόκλεια σπάθη πάνω από το κεφάλι του. Ενδιάμεσα μεταξύ των δύο απόψεων, θεώρησα σωστό να τον προειδοποιήσω πως για αυτόν ακριβώς το λόγο θα έπρεπε να είναι πολύ προσεκτικός για να μην τους δώσει την παραμικρή αφορμή. Αυτό το τελευταίο το πρόσθεσα επειδή θεωρούσα λόγω του χαρακτήρα του, ότι ήταν πολύ εύκολο να τον προκαλέσουν και να τον οδηγήσουν σε μια νέα επιπολαιότητα. 

Δυστυχώς και από ό,τι φαίνεται έχουμε μπροστά μας μια νέα εξέλιξη, με τον παίκτη να ζητά αιφνιδιαστικά άδεια και να φεύγει για την πατρίδα του. Μια κίνηση για την ώρα περίεργη και ανεξήγητη που αιφνιδίασε τον κόσμο του ΠΑΟΚ και άνοιξε ένα ευρύτατο μέτωπο αντιπαραθέσεων. 

Στη μάχη των εντυπώσεων πρωτοστάτησαν οι κυκλοφορούντες σενάρια που βόλευαν τους επί μονίμου βάσεως διώκτες του παίκτη, φίλοι του ΠΑΟΚ αλλά και δημοσιογράφοι ανεξάρτητοι και αχειραγώγητοι (εκτός της γνωστής λίστας). Οι πρώτοι πλασάρουν αυτόματα σενάρια με υπαινιγμούς και φαντασιώσεις (όπως ακριβώς και στην περίπτωση του Βιεϊρίνια) και οι δεύτεροι λιγότεροι βέβαια αλλά πιο αποφασισμένοι, καταθέτοντας αλήθειες και το βασικότερο ερωτηματικό που προκύπτει στην συγκεκριμένη περίπτωση: Πώς είναι δυνατόν ο παίκτης που επί τέσσερις περιόδους με τέσσερις διαφορετικούς κόουτς να παρουσιάζει εικόνα πρότυπο και σωστού αθλητή και στην περσινή χρονιά του ΠΑΟΚ με τον Γκαρσία προπονητή να καταθέτει ελεύθερα το μεγάλο ταλέντο του και να αποτελεί έναν από τους βασικότερους πρωταγωνιστές της κατάκτησης του κυπέλλου... να οδηγείται σε αντιδράσεις. Κόντρα μάλιστα στις τελευταίες δηλώσεις του, με τις οποίες έδειχνε ενθουσιασμένος με την επιστροφή του στον ΠΑΟΚ, χαρακτηρίζοντας την Τούμπα σπίτι του και τον δικέφαλο οικογένεια του. 

Όπως είναι γνωστό η πρώτη κόντρα ξεπεράστηκε με διαβεβαιώσεις ότι όλα θα πάνε καλά. Αν θεωρήσουμε λοιπόν ότι η απόφαση του με την αιφνιδιαστική φυγή του είναι μια δεύτερη εκτροπή, εκείνο που λογικά απομένει είναι να δούμε τι ήταν αυτό που την προκάλεσε. Κι αυτό όχι για να του δώσουμε άφεση αμαρτιών και για να τον δικαιολογήσουμε, αλλά για να ολοκληρώσουμε την άποψη που πολλές φορές καταθέσαμε στο παρελθόν, ότι πραγματικά θεωρούνταν ανεπιθύμητος (άνευ λόγου και αιτίας) στην Τούμπα. 

Για όσους βρίσκονται πίσω από αυτές τις μυστηριώδεις ίντριγκες, θεωρούμε πως ήταν πολύ εύκολο να προκαλέσουν τον αφελή και παρορμητικό παίκτη σε ένα νέο λάθος που θα τους βοηθούσε να εκπληρώσουν τον πρωταρχικό σκοπό τους. 

Στη συγκεκριμένη περίπτωση θεωρούμε πως πρέπει να περιμένουμε κι εμείς κι ο κόσμος του ΠΑΟΚ να μάθουμε τι ήταν αυτό που οδήγησε τον παίκτη στον νέο αιφνιδιασμό. Κι αν αυτό ήταν τόσο σημαντικό, ώστε να δικαιολογεί την αντίδραση του. Μέχρι τότε μένουμε επιφυλακτικοί με δεδομένη και χωρίς να αλλάξουμε τη γνώμη που έχουμε για το τι συμβαίνει και το τι μπορεί να συμβεί σε έναν οργανισμό που έχει μετατραπεί σε «αυλή των θαυμάτων». Συγχρόνως όμως και σε γενναιόδωρη πηγή σίτισης υπερασπιστών. 

Ας μην ξεχνάμε τι ακριβώς συνέβη στην περίπτωση του Βιεϊρίνια. Όταν ο αρχηγός άνοιξε το στόμα του, μετά την υπομονή που επέδειξε για τα αηδιαστικά σενάρια που είχαν στήσει γύρω από την περίπτωση του, ήρθαν τα πάνω – κάτω και υποχρέωσαν τους θλιβερούς σεναριογράφους να λουστούν οι ίδιοι με τις ψευδολογίες σε βάρος του. 

Καταλήγοντας, πιστεύουμε και περιμένουμε να δούμε τι ακριβώς παίζεται σε αυτή την ιστορία με τον Ουάρντα. Θα ήταν ευχής έργο ο Αιγύπτιος να βγει και να μιλήσει. Αν βέβαια έχει κάτι πολύ σημαντικό να πει. Όπως ακριβώς έκανε και ο Αντελίνο. Η ομάδα έχει ανάγκη ηρεμίας και θα την αποκτήσει απομακρύνοντας τις όποιες εξωαγωνιστικές και επικίνδυνες επιδράσεις που μπορούν να προκύψουν, από λαθεμένους χειρισμούς ή αφελείς παρορμητισμούς.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.