Παραδόθηκαν στους πολίτες της Θεσσαλονίκης οι αιωνόβιες ελιές της Αγγελάκη

Στέλιος Παρθενάκης05 Ιουνίου 2020

Tην παράδοση των αιωνόβιων ελαιόδεντρων που μεταφυτεύτηκαν κατά μήκος της οδού Αγγελάκη αντικαθιστώντας τις λεύκες που υπήρχαν γιόρτασε απόψε (5/6) ο δήμος Θεσσαλονίκης με μια τελετή που πραγματοποιήθηκε το βράδυ δίπλα στη ΔΕΘ.

«Αποδίδουμε στους Θεσσαλονικείς ένα έργο τέχνης. Είναι κάτι παραπάνω από μια απλή φύτευση δέντρων, είναι κάτι παραπάνω από μαι απλή αντικατάσταση δέντρων. Είναι μια πρωτοβουλία βασισμένη την αισθητική, είναι μια παρέμβαση που αναβαθμίζει μια κεντρική αρτηρία της πόλης μας, το ανατολικό σύνορο της ιστορικής Θεσσαλονίκης. Αποδίδουμε σήμερα στους Θεσσαλονικείς και τους επισκέπτες της πόλης μας ένα νέο τοπόσημο», ανέφερε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας στον χαιρετισμό του.

Οπως τόνισε ο δήμαρχος, η διοίκηση αντικατέστησε τις επικίνδυνες πλέον λεύκες που υπήρχαν στον δρόμο με ένα δέντρο συνυφασμένο με το ελληνικό τοπίο, την ελληνική ιστορία και φύση. Τα υπεραιωνόβια ελαιόδεντρα που φυτεύτηκαν μοιάζουν, όπως σημείωσε, περισσότερα με γλυπτά παρά με δέντρα.

Στην τοποθέτησή του ευχαρίστησε θερμά τον Σταύρο Ανδρεάδη, Πρόεδρο της Πολιτιστικής Εταιρείας Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδας που προέβη στην αγορά και δωρεά των δέντρων, τη διοίκηση της ΔΕΘ, στην οποία ανήκει ο χώρος, καθώς και τον αντιδήμαρχο Πρασίνου, Σωκράτη Δημητριάδη.

Μετά το τέλος των ομιλιών, ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης έδωσε σήμα ώστε να φωτιστούν τα ελαιόδεντρα προκαλώντας το θερμό χειροκρότημα των παρευρισκομένων.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.