Παράδειγμα ο Βιεϊρίνια για τον Λάμπρου!

Αρις Νικολάκης07 Φεβρουαρίου 2020

Να (σάς) εξηγηθούμε, για να μην παρεξηγηθούμε. Φυσικά και δεν θεωρούμε πως «ω δια μαγείας» έγινε ξανά γαλάζιος ο ουρανός του ΠΑΟΚ. Έφυγαν τα σύννεφα – κι επειδή νίκησε τον Παναθηναϊκό – βγήκε ήλιος λαμπρός. Ως εκ τούτου… Ούτε γάτα, ούτε ζημιά!

Η νίκη στο Κύπελλο δεν αποκαθιστά τη ζημιά στο Πρωτάθλημα. Δίχως τούτο να σημαίνει πως η ζημιά (από την ήττα στο Πρωτάθλημα, για είμαστε σαφείς) είναι ανεπανόρθωτη. Σημαίνει απλά, πως άλλο η μία διοργάνωση κι άλλο η άλλη. Ναι μεν, είναι συγκοινωνούντα δοχεία επί των εντυπώσεων αλλά δεν είναι επί της ουσίας.

Ο ΠΑΟΚ – μετά το 45ο λεπτό κυρίως – είχε στιγμές ΠΑΟΚ, οι οποίες είχαν λείψει από τον κόσμο του. Τις χάρηκε δεόντως. Τις επιζητούσε καιρό τώρα. Κι όχι τόσο για να τις χαρεί, όσο για να πεισθεί. Πως είναι αναστρέψιμη η αγωνιστική κατάσταση. Κι είναι έτσι. Αποδεδειγμένα…

Κι ως σύνολο προπονητών και παικτών κι ως άτομα ο Πρωταθλητής και Κυπελλούχος έδωσε εξετάσεις προχθές. Στο Κύπελλο; Στο Κύπελλο και πέρασε πανηγυρικά. Δεν μπορούμε, να πούμε και δεν λέμε πως έθελξε με την απόδοση του αλλά… Ο ΠΑΟΚ και της περασμένης αγωνιστικής τού Πρωταθλήματος και προπερασμένων αγωνιστικών ουδεμία σχέση είχε με τον ΠΑΟΚ της περασμένης αγωνιστικής του Κυπέλλου. Ο ΠΑΟΚ κόντρα στον Παναθηναϊκό για το Κύπελλο έδειξε… Κι είδε ο κόσμος του πως γύρισε σελίδα!

Καθώς δε, το τελικό σκορ σαφώς τον αδικεί… Εάν κι εφ’ όσον δεν ήταν άστοχος ο Λάζαρος Λάμπρου, θα ήταν συγκλονιστικά μεγαλύτερο… Το μισό βήμα πρόκρισης θα ταρακουνούσε συθέμελα την ποδοσφαιρική Ελλάδα. Αν κι επιτρέψτε μας, να θεωρούμε πώς την ταρακούνησε. Τούτο κρίνοντας γενικά, από τις αντιδράσεις των τυφλά φανατικών αντιπάλων του.

Προβλήθηκαν οι κατ’ αυτούς ευνοϊκές αποφάσεις της διαιτησίας. Κρύφθηκαν επιμελώς τα… μποφόρ του ΠΑΟΚ στο Β΄ ημίχρονο, το …τσουβάλι των χαμένων ευκαιριών κι η υπόκλιση του Παναθηναϊκού. Η ολότελα διαφορετική εικόνα των δύο ομάδων από το Πρωτάθλημα στο Κύπελλο.

Μία εικόνα η οποία πέραν της μισής πρόκρισης και της αλλαγής κλίματος… Δεν προσφέρει περισσότερα αφ’ εαυτής. Θα προσφέρει με την επανάληψη αλλά και τη βελτίωση της στη συνέχεια. Φάνηκε πλέον, ή εάν θέλετε φάνηκε πάλι, πως ο ΠΑΟΚ λίγο καιρό ξαποσταίνει. Κι εάν είδαμε ή δεν είδαμε σωστά… Εάν διαβάσαμε ή δεν διαβάσαμε σωστά την εικόνα στον προχθεσινό αγώνα… Στους επόμενους αγώνες.

Με τέτοιον Αντελίνο Βιεϊρίνια όμως, ο Πρωταθλητής και Κυπελλούχος… Με τον «κάπτεν» του σε κέφια ψυχολογικά κι αγωνιστικά, ο ΠΑΟΚ έχει προοπτικές μεγάλων κατακτήσεων. Ήταν αυτός που και σε στιγμές χαμηλής πτήσης… απογείωνε τον «δικέφαλο». Στήριζε τους συμπαίκτες του. Από αυτόν ξεκινούσαν επιθέσεις του ΠΑΟΚ και σε αυτόν σταματούσαν επιθέσεις του Παναθηναϊκού. Έκανε μεγάλη εμφάνιση…

Με τέτοιον Αντελίνο Βιεϊρίνια ο ΠΑΟΚ οδηγείται και πάλι σε υψηλές πτήσεις. Συνεχίζει, να αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση και για παλιούς και για νέους συμπαίκτες του. Παράδειγμα; Ο Λάζαρος Λάμπρου. Το πιο λαμπρό νέο αστέρι στον «γαλαξία» του «δικέφαλου» οφείλει, να παραδειγματιστεί από τον «κάπτεν» του. Κι όπως ο Αντελίνο στοχεύει το εφικτό έτσι κι ο Λάζαρος με το ταλέντο του να ξεχειλίζει (όπως κι ο νεανικός ενθουσσιασμός…) να αποφεύγει το ευκταίο. Η ουσία μετρά κι ουχί η εντύπωση!


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.