Παρά το χαμένο πέναλτι ο Αρης παραμένει φαβορί

Βασίλης Μάστορας08 Φεβρουαρίου 2020

Ανοιχτούς λογαριασμούς με τον Ατρόμητο άφησε χθες ο Αρης. Οι λόγοι είναι δύο: Δεν κατάφερε να αξιοποιήσει το πέναλτι που κέρδισε στο 63΄όταν ο Βέλλιος ανέτρεψε τον Ματίγια. Το πέναλτι το εκτέλεσε ο παίκτης-εγγύηση Μπρούνο Γκάμα αλλά η μπάλα χτύπησε στη συμβολή των δοκών. Στη λογική των υποθέσεων, αν ο Αρης προηγούνταν όλα θα ήταν διαφορετικά στα υπόλοιπα 37’ λεπτά του αγώνα. Οι “κίτρινοι” θα είχαν καλύτερη ψυχολογία, ο Ατρόμητος θα έχανε τον βηματισμό του και οι αλλαγές, συνήθως, βοηθούν τη γηπεδούχο ομάδα. Ο δεύτερος λόγος που ο Αρης δε νίκησε χθες ήταν η αδυναμία του να δημιουργήσει “ρωγμές” στο αμυντικό τείχος της ομάδας του Περιστερίου.

Η ομάδα του Ενινγκ είχε την κατοχή της μπάλας, 61% στο α’ ημίχρονο και 59% στο β’ αλλά αυτό δεν συνδυάστηκε και με τη δημιουργία πολλών τελικών προσπαθειών. Δύο συνολικά δημιούργησαν οι “κίτρινοι” στα πρώτα 45’ και τρεις όλο κι όλο στο β’ ημίχρονο. Ευκαιρίες τραβηγμένες από τα μαλλιά, πλην αυτής του 16΄που ο Στρούγγης έδιωξε πάνω από τη γραμμή του τέρματος ύστερα από σουτ του Ντιγκινί. Το επιθετικό αγωνιστικό πλάνο του Αρη δεν βγήκε γιατί ο Ατρόμητος ήταν καλύτερα διαβασμένος και ο Ενινγκ άφησε τον αγώνα να κυλάει χωρίς να προσπαθήσει να αλλάξει κάτι στη σκακιέρα του γηπέδου. Ο Παντελίδης ήταν αναμενόμενο, και όσοι πόνταραν σ’ αυτή την εκδοχή δικαιώθηκαν, ότι θα προσέγγιζε αμυντικά τον αγώνα, κυνηγώντας την ισοπαλία χωρίς γκολ. Οι ποδοσφαιριστές του πειθάρχησαν στις εντολές του, οι γραμμές του Ατρομήτου ήταν κοντά, οι παίκτες του απέφυγαν τα λάθη και σ’ αυτό το σκηνικό οι μεσοαμυντικοί του Αρη δεν εύρισκαν λύσεις. Οι “κίτρινοι” είχαν την κατοχή, αλλά λίγες φορές οι μέσοι και οι επιθετικοί του πάτησαν την περιοχή του Μέγερι. Φετφατζίδης και Γκάμα παίκτες οι οποίοι θα μπορούσαν να είναι αφετηρίες για να φθάσει η μπάλα στην περιοχή του Ατρομήτου, έπεσαν σε… μπλόκο κι έτσι ο Αρης βραχυκυκλόθηκε.

Ο Χαρίσης όσο είχε δυνάμεις έκανε ένα εξαιρετικό παιχνίδι, δημιουργώντας προβλήματα στη γρήγορη ανάπτυξη του Αρη από τα πόδια του Ματίγια και οι επιθετικές προσπάθειες των “κίτρινων” είχαν προβλέψιμες κινήσεις.

Σε τέτοιες περιπτώσεις, αν κάποιος μπορεί να αλλάξει κάτι είναι ο προπονητής με τις αλλαγές του. Ο Ενινγκ προφανώς γιατί θεωρούσε ότι το 0-0 είναι ένα αποτέλεσμα που κρατά τον Αρη στο κόλπο της πρόκρισης, δεν έκανε πολλά πράγματα. Η αντικατάσταση του Λάρσον στο 77΄με τον Ντουρμισάϊ και του Γκάμα στο 85΄με τον Μαρτίνες, ήταν κινήσεις που έγιναν καθυστερημένα για μία ομάδα η οποία ήθελε να πάει στη ρεβάνς με υπέρ της σκορ.

Παρότι ο Αρης δεν κέρδισε χθες, θεωρητικά είναι το φαβορί για την πρόκριση. Εχει καλύτερο ρόστερ και στο Περιστέρι θα βρει απέναντι του μία ομάδα η οποία θα προσπαθήσει να σκοράρει προκειμένου να προκριθεί. Αυτό σημαίνει ότι ο Ατρόμητος θα έχει εντελώς διαφορετική αγωνιστική συμπεριφορά. Κι όταν ο Αρης βρίσκει κενούς χώρους δε συγχωρεί.

Οσο για τον ρόλο του διαιτητή Βάτσιου, είχε κακή συμπεριφορά στον πειθαρχικό έλεγχο των παικτών του Ατρομήτου και πήρε μία λάθος απόφαση στο 50΄όταν η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Κατράνη.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.