Παρά-Πλευρη αλλά και υποκριτική ευαισθησίας σε άχρηστο πρωτόκολλο

Δημήτρης Μπούζας02 Δεκεμβρίου 2021

Το ντέρμπι το τοπικό όπως αποδείχθηκε δεν περιορίστηκε στο αποτέλεσμα και σε ότι θετικό ή αρνητικό προκάλεσε αντίστοιχα για τις δύο ομάδες. 

Η είσοδος των κρετίνων έδωσε την ευκαιρία σε κάποιους να επιδοθούν επιλεκτικά και σε ότι τους αφορά, με τις συνέπειες που επιβάλλεται να υποστούν οι γηπεδούχοι, εξαιτίας της αχαρακτήριστης συμπεριφοράς, εκείνων που κατά την προσωπική μας άποψη, δεν μπορούν να θεωρηθούν επ΄ουδενί οπαδοί του δικέφαλου. Κι αυτό, γιατί οι συγκεκριμένοι συγγενεύουν περισσότερο με άλλου είδους φάρες (μπαχαλάκηδες, αναρχοαυτόνομους και προβοκάτορες).

 Ανάμεσα σε αυτούς που εξέλαβαν σαν ευκαιρία την συγκεκριμένη περίπτωση για να εκδηλώσουν τις προθέσεις τους, εμφανίστηκε και ο Υπουργός Υγείας κύριος Πλεύρης.

 Για να μας πει ότι ο εντοπισμός τριών ανεμβολίαστων χουλιγκάνων που συνελήφθησαν, θα έχει σαν συνέπεια να τιμωρηθεί ο ΠΑΟΚ πέρα από τις προβλεπόμενες εκ του κανονισμού ποινές, με μια επιπρόσθετη από μέρους του, βάση του πρωτοκόλλου που ισχύει (!) για την παρουσία θεατών στα γήπεδα. 

Βέβαια ο κύριος Πλεύρης έχει αρμοδιότητες περί τούτου. Ποιες είναι όμως ακριβώς δεν τις γνωρίζουμε και δεν τις είδαμε να εμφανίζονται ποτέ τόσο καιρό, από τη στιγμή μάλιστα που το πανελλήνιο έβλεπε να μην ανησυχεί κανείς, ούτε και ο ίδιος, για το «έλα να δεις» που γινόταν σε όλα ανεξαιρέτως τα γήπεδα, από την πρώτη στιγμή της εφαρμογής των περιβόητων μέτρων. 

Και δεν ενοχλήθηκε προφανώς κανείς, γιατί οι πάντες (πλην του Υπουργού όπως φαίνεται) διαπίστωναν ότι αυτό το πρωτόκολλο ήταν για γέλια. Διάτρητο, ανεφάρμοστο και παντελώς άχρηστο, εκ των πραγμάτων αυτοακυρώθηκε από μια πραγματικότητα σκληρή και αδυσώπητη.

 Ως εκ τούτου λοιπόν, είναι δικαιολογημένο να απορεί κανείς για την επιλεκτική «αφύπνιση» του κυρίου Πλεύρη, ο οποίος παρουσιάζεται πλημμελώς ενημερωμένος ή παντελώς ανενημέρωτος από την συντριπτική αχρήστευση του συγκεκριμένου πρωτοκόλλου, σε όλα ανεξαιρέτως τα γήπεδα.

 Απορούμε επίσης γιατί κανείς από τους συνεργάτες του δεν τον ενημέρωσε ότι στη διάρκεια του χρόνου έχει αποκαλυφθεί ότι πανεύκολα εκατοντάδες ανεμβολίαστοι και μη τηρούντες το πρωτόκολλο, εξασφαλίζουν και εισιτήρια και είσοδο στο γήπεδο με πολύ μεγάλη άνεση. 

Κι αν δεν του το είπαν οι συνεργάτες του, θα μπορούσε και ο ίδιος εύκολα να το διαπιστώσει, βλέποντας ποδοσφαιρικούς αγώνες στην τηλεόραση. Δεν ξέρουμε τι τον οδήγησε σε μια τέτοια άνευ λόγου και ουσίας δήλωση, η οποία τον εκθέτει. 

Σαφέστατα η πανδημία και η τήρηση των περιορισμών είναι ένα θέμα πολύ σοβαρό και οφείλουν όλοι να το σεβαστούν. Όταν όμως οι περιορισμοί τίθενται σε πλαίσια ανεδαφικά, υπάρχει η υποχρέωση της άμεσης διαφοροποίησης τους, ώστε να είναι εφικτή και πραγματοποιήσιμη η εφαρμογή τους. 

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, επικεντρώνοντας την προσοχή του ο κύριος Πλεύρης στο περιστατικό με τους τρεις χουλιγκάνους, είναι σαν να βλέπει το δέντρο και όχι το δάσος, για να μην πούμε ότι δεν βλέπει και απολύτως τίποτα. 

Θα θέλαμε να γνωρίζουμε τους λόγους της επιλεκτικής ευαισθησίας του. Φαίνεται όμως εκ των όσων βιώνουμε, πως ο ΠΑΟΚ προδιαθέτει και έλκει κάποιους από τους σημερινούς κυβερνώντες. Όπως συνέβη και με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη.

Αφήνοντας όμως στην άκρη τον κύριο Πλεύρη και ρίχνοντας μια ματιά στο ξεσάλωμα των ΜΜΕ που ελέγχει ο Βαγγέλης Μαρινάκης, εκεί χάνεις τον μπούσουλα. Εκεί να δεις πάθος, απίστευτες διεγέρσεις αβυσσαλέων συναισθημάτων μίσους και εχθροπάθειας για τον ΠΑΟΚ.

 Η ναυαρχίδα του Μαρινάκη (ΤΑ ΝΕΑ) επί δύο συνεχή 24ωρα σε πρωτοσέλιδα χτυπήματα, ακόμη και πάνω από τον τίτλο της, ασχολείται με τον ΠΑΟΚ, την Τούμπα και τα όσα έγιναν στο ντέρμπι. Ειδικό αφιέρωμα κι επιστράτευση όλων των κατ΄ ευφημισμό δημοσιογράφων, ταγμένων στην υπηρεσία του θρύλου, με καταγγελτικά σχόλια τα οποία επίμονα ζητούν επεμβάσεις της Πολιτείας και των θεσμικών οργάνων για να σώσουν το ελληνικό ποδόσφαιρο! Ποιοι; Αυτοί που για δεκαετίες ολόκληρες κακοποιούσαν και βίαζαν το άθλημα το οποίο και τελικά οδήγησαν στην απαξίωση του. Οι θεμελιωτές της παράγκας και του βρώμικου αθλητικού παρακράτους που καταδυνάστευσαν το δύσμοιρο ποδόσφαιρο στην πατρίδα μας, απαιτούν, προειδοποιούν και εμμέσως εκβιάζουν. Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν μπορούμε να μιλάμε για θράσος, αλλά και για αθλιότητα.

ΥΓ1: Φαίνεται πως κάποιοι εκπρόσωποι της ενημέρωσης στην πόλη μας, δεν ενοχλήθηκαν καθόλου από τα όσα συνέβησαν προχθές στο Φάληρο, με τον Κουτσιαύτη και το έγκλημα που διέπραξε. Τους ήταν αρκετό και το ευχαριστήθηκαν με το να τοποθετούνται όπως τους βολεύει στα όσα συνέβησαν στο τέλος του ντέρμπι. Για τους δικούς τους λόγους βέβαια. Ο δημοσιογραφικός αλληθωρισμός, όταν έχει και κάποιες περίεργες διασυνδέσεις, θεωρείται και είναι ύποπτος.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.