Παπασταμάτης για Γ' Εθνική: «Όλα είναι ρευστά - Έχουμε πολύ καλούς Έλληνες διαιτητές»

Metrosport Team26 Ιανουαρίου 2021

Ο πρώην διαιτητής και αντιπρόεδρος της Καλαμάτας, Κώστας Παπασταμάτης, μίλησε στο Metropolis 95.5 για την αναμονή ενόψει της επανεκκίνησης του πρωταθλήματος της Γ' Εθνικής. «Περιμένουμε από τον Μάρτιο που σταμάτησε η κατηγορία. Το καλοκαίρι την μία εβδομάδα ήμασταν σε άλλη κατηγορία και την άλλη σε άλλη. Δεν μπορούσαν να συνεννοηθούν οι θεσμοί. Τώρα την Πέμπτη έρχεται ένα νομοσχέδιο για αναδιάρθρωση. Το Πρωτάθλημα είναι επαγγελματικό γιατί είμαστε ανώνυμη εταιρεία, υπάρχουν ισολογισμοί» είπε αρχικά και συνέχισε:  

«Είναι το μοναδικό πρωτάθλημα Γ' Εθνικής που δεν έχει ξεκινήσει στην Ευρώπη. Περιμένουμε την Παρασκευή μήπως ξεκινήσουν οι προπονήσεις. Οι παίκτες είναι σε αναστολή, αλλά τα υπόλοιπα έξοδα τρέχουν κανονικά. Υπάρχει, βέβαια, ο μέτοχος ο κ. Πρασσάς ο οποιος επιμένει, αλλά πρέπει να δοθεί λύση. Αναμένουμε το ποσοστό από το στοίχημα, αλλά και εκεί περιμένουμε ενημέρωση από το Υπ. Οικονομικών».  

Για τις αποφάσεις που αφορούν την αναδιάρθρωση σημείωσε: «Το φωτογραφίζαμε από το καλοκαίρι ότι δεν μπορούν να υπάρχουν τρεις επαγγελματικές και θα πάμε προφανώς σε ενοποίηση της Super League 2 και της Football League, αλλά δεν ξέρουμε τους όρους. Μεσούσης της σεζόν δεν μπορεί να αλλάξει μία προκήρυξη. Όλα είναι τόσο ρευστά... Μπορεί το νομοσχέδιο να μπει σε διαβούλευση, αλλά πρέπει οι φορείς να θέσουν ένα χρονικό περιθώριο διαπραγματεύσεων. Πρέπει να ξεκαθαρίσει το τοπίο».  

Για τις διαιτητικές αποφάσεις ανέφερε: «Είναι πολύ δύσκολο για μένα να δεχθώ ότι πρέπει να έρχεται ένας ξένος διαιτητής για να κάνει το αυτονόητο, όπως είμαι και κατά της Τρόικας. Έχουμε πολύ καλούς Έλληνες διαιτητές, απλώς, υπάρχει πίεση. Δεν είμαι της άποψης ότι έρχεται ο κ. Κλάτενμπεργκ, που είναι άξιος και μετά θα πάει αλλού και λύνονται όλα. Ο κ. Περέιρα τώρα είναι στην Τσεχία. Ούτε ένας δημοσιογράφος ξένος θα κάνει καλύτερο ρεπορτάζ από τους Έλληνες.  

Εγώ έπαιξα 1.000 παιχνίδια. Και... τσιπάκι να με είχατε βάλει τρία λάθη θα τα έκανα, που έκανα 103. Δεν υπερασπίζομαι κανέναν, αλλά τα ίδια θα λέμε σε τρία χρόνια. Δεν βλέπω ότι αυτό μπορεί να αλλάξει».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.