Παπάς: «Αντισυνταγματικό το Lockdown στην Ιαπωνία, έτοιμοι για τους Ολυμπιακούς Αγώνες»

Metrosport Team02 Ιουλίου 2021

Ο Τάσος Παπάς μίλησε στο Metropolis 95,5 FM και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» για τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο, το τι ισχύει στην Ιαπωνία με τα μέτρα κατά του κορωνοϊού και την παρουσία φιλάθλων στις κερκίδες:

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τα μέτρα που ισχύουν ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων:

«Εμείς οι εθελοντές στην επιτροπή θα είμαστε όλοι σε lockdown στα ξενοδοχεία. Θα πηγαίνουμε στους αγώνες και πίσω στο ξενοδοχείο. Από τις 19 Ιουλίου ξεκινάει. Μπορεί να αλλάξει ακόμη αυτό. Δεν υπάρχει κάποιο πρωτόκολλο. Έλεγαν ότι θα πωλείται αλκοόλ στα γήπεδα και μετά από 3 ώρες άλλαξαν απόφαση».

Για το αν στην Ιαπωνία λαμβάνουν υπόψη τι ισχύει στο Euro 2020:

«Για τους θεατές αποφάσισαν πως θα είναι με χωρητικότητα 50% ή το πολύ μέχρι 10.000 θεατές».

Για την κατάσταση με τον κορωνοϊό στην Ιαπωνία:

«Οι εμβολιασμοί πηγαίνουν αργά. Οι Γιαπωνέζοι είναι στη νοοτροπία, κάτσε να δούμε πως θα πάει και θα το κάνουμε κι εμείς. Υπήρχαν παράπονα από τις ομοσπονδίες πως εμείς ερχόμαστε εμβολιασμένοι και οι εθελοντές δεν είναι, μας οδήγησαν στους εμβολιασμούς».

Για τα μέτρα που ισχύουν στην Ιαπωνία:

«Εδώ ποτέ δεν είχαμε lockdown. Είναι αντισυνταγματικό για την Ιαπωνία. Με συστάσεις μόνο , όχι με νόμο. Αν θέλετε κλείστε τα μαγαζιά στις 8, αν θέλετε φορέστε μάσκες. Αυτές ήταν οι συστάσεις. Και ήταν όμως όντως λόγω κουλτούρας και νοοτροπίας κλειστά όλα από τις 8 και φορούσαν τις μάσκες. Τα τρένα γεμάτα ήταν, lockdown δεν ζήσαμε. Τη μάσκα την είχαν όμως από παλιότερα».

Για το αν έχει επηρεαστεί στην Ιαπωνία ο κόσμος στη διάθεση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες:

«Υπάρχει τμήμα του πληθυσμού που λέει ότι θα ξεμείνουμε από γιατρούς. Στην ουσία μόνο οι αθλητές και τα στελέχη των ομοσπονδιών θα έρθουν στην Ιαπωνία, όχι φίλαθλοι. Ο υπόλοιπος κόσμος ανυπομονεί να δει τους Ολυμπιακούς Αγώνες και να πάνε καλά. Το ίδιο μ’ εμάς με την Αθήνα και το 2004. Έχει την κουλτούρα του αθλητισμού η Ιαπωνία».

Για τα αθλήματα που εστιάζουν οι Ιάπωνες:

«Στο μπέιζομπολ πολύ, στο τένις, περιμένουν τους Αμερικανούς για το μπάσκετ. Πιο πολύ στα ομαδικά. Είναι του στίβου. Τρελαίνονται για τους μαραθώνιους. Με την άρση βαρών που ασχολούμαι, έχουν θέματα με αντί-ντόπινγκ. Βγήκε η τελική λίστα και μπορεί να αλλάξει. Δεν έχουμε Έλληνες δυστυχώς».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.