«Δεν θα υπάρξει πρόβλημα με τα κεφάλαια Σαββίδη»

Metrosport Team01 Μαρτίου 2022

Για το πόσο θα επηρεαστεί ο Ιβάν Σαββίδης με τα τεκταινόμενα στη Ρωσία μίλησε ο καθηγητής του ΠΑΜΑΚ, Χάρης Παπαπανάγου, στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» 

Αναλυτικά όσα είπε:

«Σϊγουρα θα υπάρχουν σημαντικά κόστη. Χρησιμοποιεί ο δυτικός κόσμος τις κυρώσεις για να χτυπήσει τη Ρωσία αλλά αυτό το όπλο χτυπάει και την κοινωνία. Πρέπει να υπολογίσουμε το κόστος αυτών των κυρώσεων. Τα κεφάλαια τους δραστηριοποιούνται μέσω των φορολογικών παραδείσων και των παράκτιων κέντρων και δεν συνεργάζονται με χώρες της Ευρώπης. Είναι δύσκολο να τα παγώσεις. 

Μπορεί τα μέτρα του δυτικού κόσμου προς τη Ρωσία να ακούγονται δραστικά αλλά στην ουσία λίγα κεφάλαια θα πειραχθούν. Βέβαια, η Ρωσία σε καθημερινή βάση παίρνει 600 δις από το πετρέλαιο και 400 δις απο το φυσικό αέριο. Οι κυρώσεις, λοιπόν, δεν θα προκαλέσουν πρόβλημα στη χρηματοδότηση των ρωσικών πολεμικών επιχειρήσεων άμεσα. 

Δεν θα υπάρξει πρόβλημα καθώς τα κεφάλαια του Σαββίδη είναι σε φορολογικούς παραδείσους και παράκτια κέντρα και οι ΗΠΑ και η Ευρώπη δεν μπορούν να κάνουν τίποτα». 

Για τον περιορισμό στις πτήσεις: «Βάζει σημαντικά εμπόδια στη μεταφορά ανθρώπων, αγαθών και υπηρεσιών. Θα δημιουργηθεί πρόβλημα στην οικονομία». 

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.