Παπανικολάου: «Θεωρώ λάθος το μοντέλο της Ευρωλίγκα - Πρόβλημα η απουσία κινήτρου»

Metrosport Team27 Φεβρουαρίου 2021

Ο Άγγελος Παπανικολάου, υποψήφιος για την προεδρία της ΕΟΚ, μίλησε στο Metropolis 95.5 για την επόμενη μέρα του ελληνικού μπάσκετ. «Ο κ. Βασιλακόπουλος με περιβάλλει με την εμπιστοσύνη του. Είναι μεγάλη τιμή για εμένα, ένας άνθρωπος που έχει προσφέρει τόσα πολλά, να σε προτείνει και να σε δείχνει ότι μπορείς να οδηγήσεις το ελληνικό μπάσκετ στην επόμενη μέρα» είπε αρχικά και πρόσθεσε:

«Η Ελλάδα αυτή την στιγμή βρίσκεται στην 7η θέση της FIBA. Δεν ευθύνεται για όλα τα προβλήματα η ΕΟΚ. Η Ευρωλίγκα έχει μεγάλη ευθύνη, που καταργεί τα εθνικά πρωταθλήματα και τις εθνικές ομάδες, αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα. Η απουσία κινήτρου στα πρωταθλήματα έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα. Πρέπει να το βάλουμε στη σωστή γραμμή. Εγώ είμαι υπέρ της FIBA. Θεωρώ λάθος αυτό το μοντέλο. Στόχος μας είναι η ενίσχυση των ερασιτεχνικών σωματείων και δεν μιλάω μόνο οικονομικά».

Για την υπόσχεση του κ. Λιόλιου για νέα γήπεδα σημείωσε: «Το Αρτάκης του Πανιωνίου εδώ και τόσα χρόνια και δεν έχει φτιαχτεί. Θα φτιαχτούν καινούργια; Νομίζω ότι είναι μία υπόσχεση που δεν μπορεί να τηρηθεί».

Υπογράμμισε ότι: «Εμείς μπορούμε να ελαφρύνουμε τα σωματεία από κόστη διαιτησίας, κάποια παράβολα για τις μεταγραφές κτλ. Να υπάρχουν αγώνες σε live streaming για να έρθουν χορηγίες. Θα δώσουμε και εργαλεία στις ομάδες για να αναπτύξουν τις ακαδημίες τους και αυτό να είναι κίνητρο για να έρθουν περισσότερα παιδιά στο άθλημα. Ένα μήνα τον χρόνο, μετά την λήξη των υποχρεώσεων, θέλουμε να διεξάγεται ένα καμπ για τα παιδιά που θα είναι στην προεπιλογή της εθνικής ομάδας».

Κατέληξε λέγοντας: «Δεν είναι η πρώτη προτεραιότητά μου ποιος διαιτητής θα σφυρίζει τον κάθε αγώνα. Πρέπει, βέβαια, η διαιτησία να είναι στην σκέπη της ΕΟΚ, αυτή είναι και η επιταγή της FIBA».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.