Παπαϊωάννου: «Καλύτερα καλά και με δυσκολία στο σπίτι, παρά με αναμονή έξω από το νοσοκομείο»

Metrosport Team13 Νοεμβρίου 2020

Ο Νίκος Παπαϊωάννου, πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, μίλησε στο Metropolis 95.5 για τα δείγματα των λυμάτων στη Θεσσαλονίκη. 

«Ας αφήσουμε το παρελθόν. Αν έγινε ή δεν έγινε νωρίς το lockdown. Αποδείχθηκε εκ των πραγμάτων ότι έπρεπε να ξεκινήσει νωρίτερα, όμως, η ουσία είναι τώρα τι κάνουμε. Βρισκόμαστε σε συνεχή άνοδο, ο ρυθμός της ανόδου ελπίζουμε να αρχίσει να αναχαιτίζεται. Θα αναλύσουμε και τα λύματα των τελευταίων ημερών.

Συντάσσομαι απόλυτα του προέδρου του πανελλήνιου ιατρικού συλλόγου, Αθανάσιου Εξαδάχτυλου. Τουλάχιστον για ένα διάστημα χρειάζεται ολικό lockdown και με κλειστά δημοτικά, για την μείωση της πίεσης του συστήματος υγείας. Καλύτερα καλά και με δυσκολία στο σπίτι, παρά με αναμονή έξω από το νοσοκομείο» είπε αρχικά και πρόσθεσε:  

«Πρέπει να πάμε με λογική τέλη Μαρτίου, αρχές Απριλίου. Η κάθε επιστημονική έρευνα έχει τα δεδομένα της. Η δική μας τακτική δεν έχει να κάνει μόνο με το υγρό μέρος των λυμάτων, είναι και εξορθολογισμός με τους περιβαλλοντολογικούς παράγοντες. Η έρευνά μας είναι αξιόπιστη, σε επίπεδο Θεσσαλονίκης βλέπουμε αύξηση μεγάλη, όμως, πρέπει να τσεκάρουμε τον ρυθμό της αύξησης. Η συγκεκριμένη επιστημονική ομάδα είναι στοχευμένη μόνο για τον κορωνοϊό».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.