Παπαδοπούλου για φωτιές: «Να προστατεύουμε τα δάση, να γίνουμε συνειδητοποιημένοι πολίτες»

Metrosport Team07 Αυγούστου 2021

Για τη φωτιά που καίει κατά τόπους την Ελλάδα και τα μέτρα προφύλαξης μίλησε η δασολόγος, Δήμητρα Παπαδοπούλου, στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο». 

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τις φωτιές: «Ο καύσωνας συνέβαλε σε αυτό που συνέβη γιατί ήταν παρατεταμένος. Ξεράθηκε η δασική βλάστηση και ήρθε η ανάφλεξη. Στην Ελλάδα πετάμε σκουπίδια, μπουκάλια σπασμένα και τσιγάρα στα δάση. Είναι ένας συνδυασμός, λοιπόν. Είναι διπλό το πρόβλημα. Είναι δύσκολες οι καιρικές συνθήκες και τα αποτελέσματα είναι αυτά που βλέπουμε. Επίσης, και εμείς πρέπει να προσέχουμε και να μην ανάβουμε φωτιές, να μην πετάμε τσιγάρα από το παράθυρο και να γεμίζουμε σκουπίδια. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί».

Για το αν είναι ευκαιρία να μάθουμε να προστατεύουμε το περιβάλλον: «Η περιβαλλοντική εκπαίδευση πρέπει να μπει στα σχολεία και να καταλάβουμε ότι υπάρχει σύνδεση με το δάσος. Να μάθουμε να το προστατεύουμε, να ξέρουμε τι είναι επικίνδυνο. Να γίνουμε πιο συνειδητοποιημένοι πολίτες».

Για υπόνοιες εμπρησμών: «Δεν λείπουν αυτά τα φαινόμενα. Είναι στην ευθύνη της πολιτείας να μην γίνουν οικόπεδα και στις εκτάσεις που καίγονται, να γίνεται αναδάσωση».

Για την αναγέννηση ενός δάσους: «Αν απομακρυνθεί η αναγέννηση θα έχουμε πλημμύρες. Γενικά θέλει προσοχή στις καμένες εκτάσεις. Θέλει ενέργεια, προσωπικό και υπομονή για να μεγαλώσουν τα δάση. Δεν είναι απλή υπόθεση».

Τέλος, τόνισε ότι: «Εύχομαι όλο αυτό να τελειώσει γρήγορα». 

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.