Παπαδόπουλος: «Θα έβαζα δεξί μπακ τον Βιεϊρίνια στο ντέρμπι»

Metrosport Team22 Φεβρουαρίου 2020

Ο έμπειρος τεχνικός, Νίκος Παπαδόπουλος, ανέλυσε στο Metropolis 95.5 και τον Χάρη Δημαρά το ντέρμπι μεταξύ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό, εξηγώντας γιατί θα επέλεγε τον Βιεϊρίνια για το δεξί άκρο της άμυνας.

«Η αλήθεια είναι ότι δε μπορείς να προβλέψεις τι παιχνίδι θα γίνει, αν, δηλαδή, θα είναι ποιοτικό ή όχι. Το μόνο σίγουρο είναι ότι και οι δύο ομάδες θα βγάλουν πάθος στον αγωνιστικό χώρο και θεωρώ ότι θα προσέξουν να μην δεχθούν γκολ γιατί είναι πολύ σημαντικό να μην χάσουν το ματς. Ο Ολυμπιακός δεν θέλει να ηττηθεί για να μην τον προσπεράσει ο ΠΑΟΚ, ο ΠΑΟΚ για να μην ξεφύγει κι άλλο ο Ολυμπιακός, οπότε πιστεύω ότι το πρώτο που θα κοιτάξουν είναι το μηδέν στην άμυνα. Είναι οι δύο καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος. Ο ΠΑΟΚ έχει ένα μικρό προβάδισμα λόγω έδρας, αλλά απέναντι του θα έχει μία πολύ καλή ομάδα που τον τελευταίο καιρό βρίσκεται σε καλή κατάσταση» είπε αρχικά και συνέχισε:

«Οταν δεν παίζει ο Βιεϊρίνια πίσω ο ΠΑΟΚ είναι πιο προβλέψιμος, με την έννοια ότι ξεκινάει ένα χτίσιμο με τρεις από πίσω, με τον δεξιό μπακ να μένει πάντα πίσω. Οταν αγωνίζεται, όμως, ο Βιεϊρίνια είναι πιο απρόβλεπτος και έχει καλύτερο χτίσιμο παιχνιδιού. Αλλά σε αυτή την περίπτωση υπάρχει πρόβλημα στις πλάτες των δύο μπακ όταν ο αντίπαλος κλέβει την μπάλα. Αν ήμουν προπονητής του ΠΑΟΚ θα προτιμούσα τον Βιεϊρίνια για δεξί μπακ σε αυτό το ματς, παρότι θα μείνει εκτός ένας παίκτης όπως ο Μάτος που είναι εξαιρετικός σε πολλά πράγματα. Οσον αφορά τον σχηματισμό, αν παίξει ο Πέλκας με τον Μπίσεσβαρ θεωρώ ότι επειδή έρχεται πολύ μέσα ο Μπίσεσβαρ υπάρχει εκεί ένα αβαντάζ με την υπεραριθμία στην επίθεση. Το ίδιο κάνει και ο Ολυμπιακός με τον Βαλμπουενά.»

Ακούστε όλη τη συνέντευξη


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.