Παπαδόπουλος: «Οταν ξεκίνησα την πυγμαχία το 2019 την ερωτεύτηκα, μου θυμίζει λίγο τη μάχη κάτω από τα καλάθια στο μπάσκετ»

Metrosport Team17 Οκτωβρίου 2022

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο πρώην διεθνής μπασκετμπολίστας και νυν πυγμάχος, Λάζαρος Παπαδόπουλος, και μίλησε για το νέο του χόμπι, την πυγμαχία, το πως μπήκε στη ζωή του, το σκάκι που τον βοηθάει στη στρατηγική και του αρέσει αλλά και τις διαφορές προπόνησης μεταξύ μπάσκετ και πυγμαχία.

Μεταξύ άλλων όσα είπε: «Εχω κάνει ήδη τρεις αγώνες, οι δύο πρώτοι ήταν ισόπαλοι, και τώρα ήταν η πρώτη μου νίκη. Μέχρι να κερδίσω με τρόλαρε ο Φώτσης επειδή δεν είχα ήττα αλλά δεν είχα κερδίσει κιόλας» τόνισε αρχικά.

Για το πως μπήκε η πυγμαχία στη ζωή του: «Το νόημα της ζωής είναι να ασχολείσαι με πράγματα που σε εξιτάρουν, είναι το μυστικό για οποιαδήποτε επιτυχία. Αν δεν περνάς καλά με αυτό που κάνεις καλύτερα να μην το κάνεις. Μου άρεσε το μποξ αφού σταμάτησα το μπάσκετ, ξεκίνησα το 2019 και το ερωτεύτηκα. Μου αρέσει πως πρέπει να είσαι σε φόρμα και να έχεις και στρατηγική, όπως στο σκάκι. Μου θυμίζει μάχη κάτω από τα καλάθια, αν και δεν έχει τόσο σπρωξίματα. Το ύψος μου βοηθάει στο ρινγκ, αλλά είναι αβαντάζ όταν δεν αφήνω τον αντίπαλο να πλησιάζει. Αν σε πλησιάσει κάποιος, τότε στο ύψος μου χάνεις αυτό το πλεονέκτημα».

Για το σκάκι: «Παίζω ακόμη σκάκι, παίξαμε με τον Σοφοκλή, τρεις φορές κέρδισα και μία φορά έχασα. Υπάρχει καινούριο σπορ, είναι το chessbox, τέσσερις γύρους μποξ και τέσσερις γύρους σκάκι. Είναι το επόμενο που θα ασχοληθώ».

Για το αν υπάρχει σύγκριση στην προπόνηση στο μπάσκετ με την πυγμαχία: «Εχουν λίγες ομοιότητες, στο μπάσκετ δεν ήταν τόσο έντονη η προπόνηση, στην πυγμαχία έχεις περισσότερη ένταση και κουράζεσαι όσο θα κουραζόσουν στα 40 λεπτά στο μπάσκετ».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.