Παπαδόπουλος: «Ο Ρέμπε ενδιαφέρεται για την προοπτική του ΠΑΟΚ»

Metrosport Team18 Μαΐου 2020

Ο Έλληνας ατζέντης που ζει μόνιμα στην Γερμανία, Γιάννης Παπαδόπουλος, σκιαγράφησε το προφίλ του Όλαφ Ρέμπε, του νούμερο 1 υποψήφιου για τη θέση του τεχνικού διευθυντή στον ΠΑΟΚ, μιλώντας στο Metropolis 95.5.

Αρχικά αναφέρθηκε στην επανέναρξη της Bundesliga: «Υπάρχει και πάλι από πολλές πλευρές η πολιτική γκρίνια. Ρωτάνε πως άρχισε το ποδόσφαιρο και είναι, για παράδειγμα, κλειστά τα σχολεία. Είναι και καλό και κακό που άρχισε. Σαν φίλαθλος νομίζω ότι κάνουμε βήμα μπροστά μετά τον κορωνοϊο με την έναρξη της Bundesliga. Επηρέασε η απουσία του κόσμου, όταν τα γήπεδα είναι πάντα γεμάτα και ξαφνικά δεν υπάρχει ζωή, κάποιοι έλεγαν ότι θύμιζαν φιλικά παιχνίδια. Αυτή ήταν η εντύπωση. Πολλοί παίκτες δεν είχαν τον αγωνιστικό τους ρυθμό, φαινόταν και αυτό. Νομίζω ότι θα ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα, μακάρι να πάνε, όμως, όλα καλά. Δεν πρέπει να χαθεί αυτή η ευκαιρία, πρέπει να προχωρήσουν όλες οι κατηγορίες.»

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στον Όλαφ Ρέμπε: «Ήταν από τους πιο νεαρούς διευθυντές στην Βόλφσμπουργκ. Σε πολλούς έκανε εντύπωση που ανέλαβε αυτή την θέση. Δεν τον περίμεναν να γίνει τότε διευθυντής, ήταν έκπληξη. Γενικά ο Ρέμπε όταν ξεκίνησε να κάνει καριέρα ήταν στο μάρκετινγκ. Ήταν, βέβαια, στον τομέα του ποδοσφαίρου. Εγώ πιστεύω ότι είναι καλό για κάποιον να έχει παίξει ποδόσφαιρο, να έχει λίγο την μυρωδιά. Ο Ρέμπε δεν είχε αγωνιστεί στις μεγάλες κατηγορίες. Αν τον γνωρίσεις προσωπικά είναι θετικό άτομο, είναι χαμηλών τόνων. Δεν θα πάει στην τηλεόραση. Ο ΠΑΟΚ έχει αλλάξει σελίδα, και θα πρέπει να φέρνει τέτοια πρόσωπα από το εξωτερικό.

Έχει κάνει μεταγραφικές δουλειές, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είχε δυσκολίες στην αρχή στην Βόλφσμπουργκ. Τον έβαλαν σε ένα πόστο που δεν είχε ξαναδουλέψει. Είχε και καλό τιμ βέβαια τότε. Τον είχαν βάλει πολύ γρήγορα, όμως, σε αυτή την θέση, αν και είχε πάρει εμπειρίες δίπλα στον Άλοφς. Ήταν απρόοπτο που πήρε τότε την θέση του τεχνικού διευθυντή. Νομίζω ότι ο ΠΑΟΚ δεν είναι όπως παλιά, είναι ο ΠΑΟΚ της Ευρώπης. Έχει μπει σε ένα level που μπορεί να θεωρηθεί μεγάλο κλαμπ και στην Ευρώπη. Ο Ρέμπε το αφήνει ανοιχτό, δεν έχει απορρίψει αυτή την προοπτική. Όταν ένας Γερμανός, γιατί κάποτε μας υποτιμούσαν, προτιμά την Ελλάδα, αυτό δείχνει ότι πολλοί στην Ευρώπη μιλάνε για ομάδες όπως ο ΠΑΟΚ, ο Ολυμπιακός η ΑΕΚ, ακόμη και ο Παναθηναϊκός. Επειδή είχα επικοινωνία με ανθρώπους από την Βρέμη, αν η πρόταση είναι καλή και έχει «ελεύθερα χέρια» όντως ο Ρέμπε ενδιαφέρεται. Εάν υπάρξει επίσημη πρόταση θα το σκεφτεί.» 

Κατέληξε λέγοντας τον Μίκαελ Ένινγκ: «Η θεωρία η δικιά μου για τον Ένινγκ είναι ότι έστρωσε την ομάδα στον τομέα της τακτικής. Αυτό νομίζω λείπει γενικά στην Ελλάδα. Οι Γερμανοί το έχουν αυτό από μικρή ηλικία. Το περίμενα ότι θα πάει καλά ο Ένινγκ. Η διαφορά είναι στο τέμπο, οι Γερμανοί παίζουν και στα 90 λεπτά, στην Ελλάδα όταν σκοράρουν χαλαρώνουν κάπως. Ο κάθε Γερμανός κόουτς μπορεί να δυσκολευτεί με την νοοτροπία, αλλά θα βοηθήσει.»

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.