Παπαδόπουλος: «Ο ΠΑΟΚ μεγάλωσε και μεγαλώνει κάθε χρόνο περισσότερο»

Metrosport Team11 Απριλίου 2020

Η πανδημία που επηρεάζει την ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων στην Ελλάδα και το εξωτερικό αποτελεί το βασικό θέμα που απασχολεί όλους ανεξαιρέτως. Τα αθλητικά γεγονότα έχουν τεθεί στο περιθώριο. Ωστόσο ο προγραμματισμός για το μέλλον, όταν θα βγούμε από αυτό το «σκοτεινό τούνελ» πρέπει να «τρέξει». 

Και στον ΠΑΟΚ τρέχει ο στρατηγικός σχεδιασμός σε όλα τα επίπεδα. Εκτός από το αγωνιστικό, δίδεται βαρύτητα και στην κατασκευή του νέου γηπέδου, αλλά και στην προοπτική κατασκευής νέου αθλητικού κέντρου. Σε άλλη περιοχή, εκτός της Νέας Μεσημβρίας.

Ο αντιπρόεδρος του Α.Σ. ΠΑΟΚ και μέλος της διοίκησης της ΠΑΕ καταθέτει σήμερα τις δικές του ξεκάθαρες απόψεις για το παρών και το μέλλον. Και επικεντρώνει την επιχειρηματολογία του, στην στρατηγική που έχει οριοθετήσει ο ισχυρός άνδρας του ΠΑΟΚ, ο Ιβάν Σαββίδης. Το πρώτο θέμα συζήτησης αφορά την πανδημία και τα μέτρα που έχουν ληφθεί από τις διοικήσεις του Δικεφάλου:

• Θα περιμένατε ποτέ ότι θα βιώναμε τέτοιου είδους ακραίες καταστάσεις;

«Ποιος αλήθεια θα μπορούσε να το πιστέψει; Είναι πρωτόγνωρη, είναι απίστευτο, εμείς δεν έχουμε ζήσει στο παρελθόν πολέμους όπου οι καταστάσεις ήταν δύσκολες».

• Σε αθλητικό επίπεδο, τι είδους μέτρα πήρατε στον ερασιτέχνη ΠΑΟΚ για την προστασία των αθλητών, των αθλητριών, όλων των ανθρώπων;

• «Ο Ερασιτέχνης ΠΑΟΚ πήρε άμεσα μέτρα, διέκοψε τις δραστηριότητες όλων των τμημάτων του και μάλιστα η πρώτη κίνηση που κάναμε ήταν να απολυμάνουμε όλους τους χώρους στην Τούμπα και στο Παλατάκι, όλους που βρίσκονται στην δικαιοδοσία του. Και αναφέρομαι και στο κολυμβητήριο στις θύρες 5 και 6 και το κλειστό του μπάσκετ. Μάλιστα αποφασίσαμε, όταν με το καλό επιστρέψουμε στην κανονικότητα, να γίνει εκ νέου απολύμανση όλων των χώρων».

• Εχετε επαφή με την διοίκηση της ΠΑΕ για τα μέτρα;

• «Συνεχώς μιλάμε με τους ανθρώπους που είναι στην διοίκηση και οτιδήποτε πρόβλημα υπάρχει, αν υπάρχει, λύνεται στην στιγμή».

• Στον ΠΑΟΚ υπάρχει κάποιο επιβεβαιωμένο κρούσμα του ιού;

• «Όχι δεν έχουμε το παραμικρό κρούσμα μέχρι τώρα και ελπίζουμε πως δεν θα έχουμε. Ολοι είναι απόλυτα υγιείς. Και πρέπει να θυμίσω ότι σε ετήσια βάση, στον Α.Σ. υπάρχουν 5.000 αθλητές και αθλήτριες συμπεριλαμβανομένων των προπονητών, των εφόρων, των διοικούντων».

Τα 94α γενέθλια και οι αποφάσεις για τις εκδηλώσεις

Μοιραία η κουβέντα πήγε και στα γενέθλια του ΠΑΟΚ καθώς αύριο Κυριακή 12 Απριλίου ο σύλλογος, βάσει του καταστατικού του Α.Σ. γιορτάζει τα 94α γενέθλιά του:

• Ο ΠΑΟΚ έχει γενέθλια αύριο Κυριακή 12 Απριλίου. Συμπληρώνει 94 χρόνια ζωής. Και θα τα γιορτάσει μέσα σε αυτό το πρωτόγνωρο κλίμα που επικρατεί. Πως το βιώνετε;

«Η μεγάλη εκδήλωση που διοργανώνουμε κάθε χρόνο, είναι το «Γιορτάζω και προσφέρω». Οι κ.κ. Μπεκιάρης και Ησαϊάδης είχαν προγραμματίσει την εκδήλωση με την συγκέντρωση 100 και πλέον τόνων τροφίμων από επιχειρηματίες, χορηγούς και φυσικά τον απλό κόσμο. Αναβλήθηκε μοιραία η εκδήλωση και θα αποφασίσουμε όταν αρθούν τα μέτρα, πότε θα είναι λογικό να γίνει».

• Ο ΠΑΟΚ μεγαλώνει, ανεβαίνει σε επίπεδο. Θα είναι πρωταγωνιστής ο σύλλογος και στο ποδόσφαιρο και στα υπόλοιπα αθλήματα που βρίσκονται κάτω από την αιγίδα του Α.Σ.;

«Ο ΠΑΟΚ δεν μεγαλώνει, μεγάλωσε. Και θα μεγαλώνει κάθε χρόνο ολοένα και περισσότερο. Εχουμε την ευλογία να βρίσκεται στην ομάδα ένας μεγάλος πρόεδρος, ο κ. Σαββίδης, έχουμε άριστη συνεργασία μαζί του. Εδειξε πόσο αγαπά και πόσο έχει δεθεί με αυτή την ομάδα, όχι μόνο ο ίδιος αλλά και η οικογένειά του. Ας μην ξεχνάμε πως τόσο ο Γιώργος Σαββίδης όσο και ο Νίκος Σαββίδης είναι ταυτισμένοι με τον ΠΑΟΚ και τον βλέπουν σαν την ομάδα τους που θα πρωταγωνιστήσει τα επόμενα χρόνια».

• Η δήλωσή σας στο επίσημο σάιτ του ερασιτέχνη στην οποία είπατε πως στα 100 χρόνια ζωής του συλλόγου, εύχεστε η ομάδα να είναι στο νέο γήπεδο, είναι ρεαλιστική;

«Είναι μία δήλωση άκρως ρεαλιστική που δείχνει πως μέσα στα επόμενα έξι χρόνια το γήπεδο θα γίνει και θα μπορέσουμε να γιορτάσουμε τα 100 χρόνια στο νέο μας σπίτι. Ασφαλώς και το γήπεδο μπορεί να γίνει νωρίτερα, δεν το συζητώ. Όμως με αφορμή την προοπτική των γενεθλίων για τα 100 έτη ζωής, είναι μία ρεαλιστική προσέγγιση. Από την στιγμή που θα αρχίσουν οι εργασίες, θα χρειαστούν τουλάχιστον δύο χρόνια για να χτιστεί το νέο γήπεδο».

«Κανείς Πρωταθλητής αν δεν γίνουν αγώνες»

Ο αντιπρόεδρος του Α.Σ. και μέλος της διοίκησης της ΠΑΕ είναι απόλυτος, όσον αφορά τις αγωνιστικές εκδηλώσεις στην Λίγκα:

• Σε αγωνιστικό επίπεδο, αν δεν γίνουν οι αγώνες στην Λίγκα ποια είναι η δική σας άποψη για τον Πρωταθλητή και τις ομάδες που θα παίξουν στην Ευρώπη;

«Δεν πρέπει να αναδειχθεί κάποια ομάδα Πρωταθλήτρια αν δεν τελειώσει η σεζόν. Αυτό λέει η λογική. Κανείς πρωταθλητής, αν δεν γίνουν οι αγώνες. Μιλάω για όλα τα αθλήματα, όχι μόνο για το ποδόσφαιρο, αλλά και το βόλει, το χάντ μπολ, το πόλο. Το πιο σωστό είναι να ισχύσει η βαθμολογία ως έχει, αλλά να μην αναδειχθεί Πρωταθλητής».

• Αν αποφασιστεί να γίνει το Πρωτάθλημα στην Λίγκα, θα είστε προσωπικά σύμφωνος σε αυτό το ενδεχόμενο ή όχι;

«Πρέπει να πω ότι πρόθεση του ΠΑΟΚ είναι, εφόσον επιτραπεί, να γίνουν οι αγώνες. Με πολλά περιοριστικά μέτρα. Αυτή είναι η θέση του ΠΑΟΚ. Από την άλλη άποψή μου είναι να μην γίνουν φέτος αγώνες, αλλά να προγραμματιστεί η επόμενη σεζόν. Βλέπτε το πρωτεύον είναι η υγεία των ανθρώπων, των ποδοσφαιριστών, των προπονητών, των φιλάθλων, όλων. Και επίσης προέχει ο σεβασμός σε όλους εκείνους που έφυγαν από κοντά μας, δεν έχει σημασία αν είναι λίγοι ή πολλοί. Σημασία έχει πως χάθηκαν και χάνονται ανθρώπινες ζωές. Για να τιμήσουμε όλους αυτούς, άποψή μου είναι πως δεν πρέπει να συνεχιστεί το Πρωτάθλημα. Δεν αποφασίζω εγώ, την προσωπική μου άποψη τονίζω».

«Πρόθεση του Σαββίδη η εκτόξευση του ΠΑΟΚ»


Ο αντιπρόεδρος του Α.Σ. μίλησε και για την παρουσία του Ιβάν Σαββίδη στον σύλλογο που είναι αν μη τι άλλο ευεργετική:

• Εν μέσω πανδημίας, ο Σαββίδης ενημέρωσε τους συνεργάτες του, πως πρόθεσή του, εκτός από το νέο γήπεδο, είναι να κατασκευάσει και ένα υπερσύγχρονο αθλητικό κέντρο. Θέλει να επενδύσει λοιπόν παρά την κρίση. Τι σημαίνει αυτό;

«Ο κ. Σαββίδης πάντα έχει στο μυαλό του, το καλύτερο για τον ΠΑΟΚ. Και το νέο γήπεδο είναι στο πρόγραμμα και το αθλητικό κέντρο σύγχρονων προδιαγραφών. Πρόθεση του Σαββίδη είναι να εκτοξεύσει τον ΠΑΟΚ. Τον έχει κάνει δις νταμπλούχο στην Ελλάδα και ετοιμάζει ένα γήπεδο, πραγματικό στολίδι όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη. Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο, η κυβέρνηση είχε πει πως θα βοηθήσει, όπως βεβαίως η Περιφέρεια και ο Δήμος. Ολοι ξέρουμε πως η κατασκευή του έργου θα γίνει με χρηματοδότηση του ιδίου του κ. Σαββίδη, επομένως δεν θα υπάρξει θέμα».

«Εχει αλλάξει σελίδα»

• Επομένως παρά την κρίση, ο ΠΑΟΚ θα βγει πιο ενισχυμένος την επόμενη ημέρα;

«Το μόνο που μπορώ να πω με βεβαιότητα είναι πως ο ΠΑΟΚ έχει αλλάξει σελίδα και πάντα κοιτάει μπροστά. Θα γίνει εξορθολογισμός στο αγωνιστικό τμήμα και θα δημιουργηθεί μία ομάδα που θα διεκδικήσει τον τίτλο. Ακόμη και φέτος μπορώ να σας πω ότι σε ένα παιχνίδι κρίθηκε η διαφορά που πήρε ο αντίπαλός μας. Στο παιχνίδι της Τούμπας. Εκεί, εάν δεν έμπαινε το αυτογκόλ και κέρδιζε ο ΠΑΟΚ, θα βρίσκονταν πρώτος στην βαθμολογία. Από ένα παιχνίδι κρίθηκε η βαθμολογική κατάταξη».

• Δεν το κέρδισε όμως….

• «Ναι δεν το κέρδισε, όμως αυτό δείχνει πως η διαφορά δημιουργήθηκε πρακτικά από αυτό το ματς. Και δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες, όπως επιχειρούν να μας πείσουν τα φερέφωνα από τον Πειραιά».


«Η δικαίωση μας στον δικαστικό αγώνα»


Για τον Δημοκράτη Παπαδόπουλο, η δικαίωση του ΠΑΟΚ στην περιβόητη υπόθεση της πολυϊδιοκτησίας αποτελεί μονόδρομο:

Πιστεύετε ότι ο ΠΑΟΚ θα δικαιωθεί στον δικαστικό του αγώνα; Και αν δεν δικαιωθεί, αν δεν του επιστραφούν οι επτά βαθμοί, τι θα πείτε σε αυτή την περίπτωση;

• «Ο ΠΑΟΚ θα δικαιωθεί, ότι έγινε έγινε, ήταν μία καλοστημένη σκευωρία, ένας αποπροσανατολισμός της ομάδας και του κόσμου. Πραγματικά φάνηκε ότι οι «επιστήμονες» το κατόρθωσαν όλο αυτό. Και οι παίκτες κινούνται σε αυτό τον χώρο. Επομένως ο αποπροσανατολισμός σε αγωνιστικό επίπεδο, πέτυχε. Όμως στα δικαστήρια, πιστεύω και εκτιμώ πως θα καταρριφθεί αυτός ο μύθος, αυτό το στημένο κατασκεύασμα, γιατί δεν υπάρχει πολυϊδιοκτησία. Υπάρχει πάντα και το ακραίο σενάριο της μη δικαίωσης του ΠΑΟΚ, το οποίο αρνούμαι να πιστέψω».

• Στο ακραίο, όπως μας λέτε, σενάριο που θα διατηρηθεί η ποινή των επτά βαθμών, ποια θα είναι η θεση σας;


• «Δεν υπάρχει κάτι στο οποίο μπορώ να σας απαντήσω. Ακραίο μπορεί να είναι, εμείς πιστεύουμε στην απόλυτη και πλήρη δικαίωση του ΠΑΟΚ γιατί πολύ απλά έχει το δίκαιο με το μέρος του».


«Τότε μας χτυπούσαν φιλικά στην πλάτη, τώρα μας τρέμουν»


Οσο για το μήνυμα που θέλει να στείλει σε όλους αναφορικά με την πανδημία, είπε: «Πρέπει να έχουμε πίστη, ελπίδα, κάποια στιγμή θα τελειώσει, άλλαξε ριζικά ο τρόπος ζωής μας, όμως σκεφτείτε πόσο σοβαρά είναι τα πράγματα για όλους όσους έχουν κολλήσει τον ιό, για όσους δίνουν τον δικό τους προσωπικό αγώνα με την φροντίδα των γιατρών και των νοσηλευτών για να επιστρέψουν υγιείς. 

Σκεφτείτε και τους συνανθρώπους μας που έφυγαν εντελώς άδικα από κοντά μας. Για αυτό τον λόγο πρέπει να ακούμε τις συμβουλές των ειδικών, να προσέχουμε για να έχουμε το ανεκτίμητο αγαθό της ζωής. Οσο αφορά το αθλητικό σκέλος: Ολη η οικογένεια του ΠΑΟΚ να είναι ενωμένη γύρω από την ΠΑΕ, τον Α.Σ. τον μεγαλομέτοχο. 

Εφόσον είμαστε όλοι ενωμένοι δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα. Όπως διαπιστώνετε οι σειρήνες γύρω γύρω με τα φερέφωνά τους επιχειρούν να δημιουργήσουν πρόβλημα στον ΠΑΟΚ όμως δεν πρόκειται να τα καταφέρουν. 

Τα fake news κυριαρχούν. Πρέπει να ακούμε αυτά που λένε οι δικοί μας άνθρωποι και να μην ακούμε όλους εκείνους που επιχειρούν με δόλιους τρόπους να μειώσουν την ομάδα μας. Διότι στο πρόσφατο παρελθόν, πριν έρθει ο Σαββίδης, αυτοί που τώρα μας πολεμάνε λυσσαλέα, όταν παίζαμε στην Αθήνα, έρχονταν δίπλα μας, μας χτυπούσαν φιλικά στην πλάτη και μας έλεγαν: δεν πειράζει, κάντε ομάδα, να πάρετε καλούς παίκτες, να γίνετε ανταγωνιστικοί. 

Ο ΠΑΟΚ έγινε έντονα ανταγωνιστικός, κατακτά τίτλους συνεχόμενους τα τελευταία χρόνια και αυτό το γεγονός τους ενοχλεί αφάνταστα. Τρελαίνονται στην ιδέα πως ο ΠΑΟΚ είναι βασικός πρωταγωνιστής. Και θα τρελαίνονται, να είστε βέβαιοι, για πολλά ακόμη χρόνια».



«Ολοι μαζί για το μπάσκετ»


• Στο μπάσκετ γνωρίζετε ποια θα είναι η εξέλιξη για την επόμενη ημέρα;
«Βιώσαμε μία κακή χρονιά. Δεν πρέπει να έρθει ξανά αυτή η χρονιά. Από την ημέρα που θα επανέλθουμε σε φυσιολογικούς ρυθμούς της καθημερινότητας, έστω και με αργά βήματα, πρέπει να δούμε, όλοι μαζί ενωμένοι και συσπειρωμένοι τι μπορούμε να κάνουμε. Μας πονάει όλους αυτή η κατάσταση, πρέπει να λυθεί το πρόβλημα και σε αυτό θα συμβάλουμε όλοι μαζί. Είμαι πεπεισμένος. Είναι πολύ σημαντικό να βρεθεί ένας επενδυτής για να ξέρουμε που βαδίζει η ομάδα. Με διοίκηση πρωτοδικείου, η ομάδα θα παλεύει κάθε χρόνο. Πρεπει να βρεθεί ο επενδυτής για να βάλει τις βάσεις. Θα γίνουν κινήσεις για να βρεθεί και να έρθει ένας επενδυτής».


«Σαββίδης και Κατσαρής να εγκαινιάσουν το νέο γήπεδο»



Ο Δημοκράτης Παπαδόπουλος αναφέρθηκε και στην προοπτική που υπάρχει για να συνεχίσει την θητεία της η διοίκηση Κατσαρή για μία ακόμη τριετία:

• Είστε στην διοίκηση του Α.Σ. από το 1998, συμπληρώσατε 22 χρόνια με πρόεδρο τον Θανάση Κατσαρή. Υπάρχει πρόθεση να συνεχίσετε, ως διοικητικό σχήμα εννοώ και τα επόμενα χρόνια;

«Οι εκλογές στον ερασιτέχνη είναι προγραμματισμένες να γίνουν τον Μαϊο του 2021, σε ένα χρόνο από τώρα. Πιστεύω ότι η επιθυμία του κ. Σαββίδη είναι να συνεχίσει ο πρόεδρός μας, ο Θανάσης Κατσαρής για μία ακόμη τριετία, ώστε οι δυό τους να κάνουν τα εγκαίνια του νέου γηπέδου. Αυτό είναι το ηθικό, αυτό είναι το σωστό, κατά την άποψή μου. Πρέπει όμως να είναι για μία ακόμη τριετία ο Θανάσης Κατσαρής για να συνδέσει το όνομά του και για αυτή την μεγάλη επένδυση».

• Αυριο είναι η γενέθλια ημέρα, η 12η Απριλίου, σαν χθες όμως, 10 Απριλίου υπογράφηκε η αίτηση αναγνώρισης από το πρωτοδικείο. Όπως μάλιστα αναφέρεται σε ανάρτηση του ερασιτέχνη ΠΑΟΚ: 

«Σαν σήμερα, στις 10 Απριλίου 1926 υπογράφηκε από τα μέλη του πρώτου Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΑΟΚ η αίτηση αναγνώρισης του συλλόγου στο Πρωτοδικείο».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.