Παπαδόπουλος: «Ο Μιχαηλίδης έχει τρομερά τεχνικά χαρακτηριστικά, μπορεί και στο 10»

Metrosport Team30 Νοεμβρίου 2022

Στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο Σάββας Παπαδόπουλος προπονητής του Γιάννη Μιχαηλίδη σε μικρές ηλικίες και πρόεδρος της Ακαδημίας Γιαννιτσών και αναφέρθηκε στην αλλαγή θέσης του από τον Ραζβάν Λουτσέσκου στην προετοιμασία της Κύπρου σχολιάζοντας τα στοιχεία του Έλληνα κεντρικού αμυντικού που του επιτρέπουν να προσφέρει... παντού.

Για την χρησιμοποίηση του Γ. Μιχαηλίδη ως αμυντικό μέσο από τον Ραζβάν Λουτσέσκου:« Ήταν κάτι που δεν με αιφνιδίασε, καθώς υπήρχε η προτροπή από μεριάς μου ώστε να χρησιμοποιηθεί είτε λίγο πιο μπροστά από τον στόπερ είτε ως επιτελικός».

Για τη θέση που χρησιμοποιούνταν στην ακαδημία όταν ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο:« Σε εμάς αρχικά χρησιμοποιούνταν ως επιτελικός χαφ, δηλαδή «10», έπειτα γύρισε πιο πίσω ως αμυντικός χαφ. Όσο μεγάλωνε και ανέπτυξε τα σωματικά του προσόντα μεγάλωναν και οι ικανότητες του. Η αλλαγή θέσης του έγινε λόγω μικρού γηπέδου στο οποίο παίζαμε, ώστε να βγάζει τις μεγάλες μπαλιές. Αυτό τον βοήθησε να βλέπει καλύτερα τον ανασταλτικό του ρόλο και να βελτιωθεί αμυντικά».

Για το αν μπορεί να παίξει καλύτερα ως αμυντικός χαφ παρά ως στόπερ:« Τα στοιχεία του παίκτη δεν είναι να για να παίζει τόσο πίσω, έχει τρομερή τεχνική κατάρτιση, κολλάει η μπάλα στο πόδι του. Δεν είναι λύση οι πολλές μεταγραφές μπροστά δηλαδή μεσοεπιθετικά, κακώς δεν έχει δοκιμαστεί να παίξει και εκεί. Η άποψη μου είναι ότι μπορεί να παίξει πίσω από τους επιθετικούς δηλαδή ως δεκάρι».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.