Παπαδόπουλος: «Καταπληκτική ομάδα ο Άρης, παίκτης ψυχολογίας ο Μάνος»

Metrosport Team03 Δεκεμβρίου 2020

Ο Νίκος Παπαδόπουλος, που είχε παίκτη τον Δημήτρη Μάνο στον ΟΦΗ, μίλησε στο Metropolis 95.5 για τον Έλληνα επιθετικό, αλλά και την πορεία του Άρη μέχρι στιγμής.

«Ήταν έκπληξη, πολύ μεγάλη, που δεν είχε σκοράρει μέχρι χθες, αλλά δικαιολογημένη. Γιατί είναι ένας παίκτης ψυχολογίας, θέλει να του δείχνεις εμπιστοσύνη και στην κακή του μέρα πρέπει να τον βοηθήσεις για να επανέλθει. Από την αρχή της σεζόν στον Άρη δεν αισθάνθηκε ότι ήταν βασικός. Καταλαβαίνετε ότι ένας σέντερ φορ που τρέφεται από τα γκολ είναι δεύτερος. Απέναντι σε έναν εξίσου καλό ποδοσφαιριστή, τον Λόπεθ, που χρειάζεται, επίσης, το γκολ. Από την στιγμή που στα τελευταία ματς παίζει βασικός, είναι φυσιολογικό που σκόραρε» είπε αρχικά και συνέχισε:

«Το παιχνίδι που παίζει ο Άρης, που είναι καταπληκτική ομάδα, χρειάστηκε χρόνο για να το μάθει, να μάθει τους συμπαίκτες του, αλλά και να τον μάθουν. Για μένα το πιο βασικό είναι ότι αισθάνθηκε ότι υπολογίζεται. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για την ψυχολογία του. Του δίνει, βέβαια, και μεγαλύτερη ευθύνη, κάτι που δεν φοβάται. Έχει θράσος, εμπιστεύεται τον εαυτό του. Γι' αυτό είχε και αυτή την αντίδραση του στα γκολ».

Για την κύρια θέση του σημείωσε: «Την καλή του χρόνια, βέβαια σε άλλη κατηγορία, αγωνιζόταν περισσότερο ως περιφερειακός επιθετικός και είχε την τύχη να έχει δίπλα του έναν παίκτη που τον τάιζε συνεχώς με ασίστ. Τώρα στον Άρη υπάρχουν πολλοί καλοί. Ο Γκάμα, ο Γκαρσία και ο Μπερτόγλιο. Και σαν περιφερειακός και καθαρόαιμος μπορεί να ανταπεξέλθει. Νομίζω ότι αυτά τα γκολ θα τον κάνουν να ξεμπουκώσει». 

Για την πορεία του Άρη με τον Άκη Μάντζιο τόνισε: «Ο Άρης με τον Άκη έχει κάτι πολύ σημαντικό. Αδικούμε τους Έλληνες προπονητές κόντρα στους ξένους. Ξέρει πολύ καλά ότι για να κρατηθείς ψηλά χρειάζεται το μηδέν στην άμυνα. Δεν λέω ότι παίζει αμυντικά. Ο Άρης αυτή την στιγμή είναι εκεί που είναι γιατί έχει πολύ καλή αμυντική συμπεριφορά. Τα στατιστικά είναι αριθμοί που μπορεί κάποιες φορές να τους περνάμε μπάι, αλλά για μένα παίζουν ρόλο. Έχει βελτιώσει πολύ το αμυντικό του κομμάτι. Έχει εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές, διαθέτει από τα καλύτερα αμυντικά χαφ στην κατηγορία. Επίσης, ποια ομάδα δεν θα ήθελε τους Γκάμα και Γκαρσία στην ενδεκάδα;

Απέναντι στην Λάρισα ήξερε τι ζητούσε και στις δύο φάσεις που κινδύνευσε ήταν εκεί ο τερματοφύλακάς του, ο οποίος αντέδρασε σωστά. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, ξέραμε ότι ο Σιαμπάνης έχει εμπειρίες. Για μένα μπορεί ο Άρης να μπει στην τριάδα, θα γίνει, όμως, μεγάλη μάχη. Έχει τις δυνατότητες. Αυτό που θα παίξει ρόλο είναι η διάρκεια και η σταθερότητα. Οι ομάδες που παίρνουν τα πρωταθλήματα έχουν τις καλύτερες άμυνες, όπως και οι ομάδες που κατακτούν μεγάλα τουρνουά. Η επίθεση φέρνει κόσμο στα γήπεδα και η άμυνα υλοποιεί στόχους».

Κατέληξε λέγοντας για την πρόκλησή του στην Παναχαϊκή: «Είναι αυτό το άμοιρο ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν έχει να κάνει μόνο με τον κορωνοϊό. Τα τελευταία χρόνια αυτή η κατηγορία, που έχει βγάλει παίκτες όπως ο Μάνος, έχει αυτά τα προβλήματα. Δεν πάρθηκαν γρήγορα οι αποφάσεις για να ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Θα είναι πολύ δύσκολο για τους ποδοσφαιριστές από εδώ και πέρα. Αυτό που είναι αδιανόητο είναι το εξής: Κάθε Πέμπτη εμείς κάνουμε τεστ, αυτό το έχουν συμφωνήσει όλοι οι πρόεδροι των ομάδων. Τηρείται το υγειονομικό πρωτόκολλο. Ακολουθούμε τα ίδια μέτρα με την Super League 1, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν παίζουμε».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.