Παπαδόπουλος: «Γι' αυτό επέλεξα το μποξ - Tι μου είπε ο Διαμαντίδης»

Metrosport Team22 Δεκεμβρίου 2021

Ο πρωταθλητής Ευρώπης με την Ελλάδα το 2005 και πρώην παίκτηw του Παναθηναϊκού, του Ολυμπιακού και του Ηρακλή στο μπάσκετ, Λάζαρος Παπαδόπουλος έχει κάνει πλέον στροφή στην καριέρα του, ανεβαίνοντας στα ρινγκ.

Ο παλαίμαχος αθλητής συμμετείχε σε αγώνα του Prive Boxing κόντρα στον επαγγελματία πυγμάχο και πρώην πρωταθλητή Ελλάδας, Σωτήρη Αναστασόπουλο, με τον οποίο ήρθε ισόπαλος. Με αφορμή αυτό, ο Λάζαρος Παπαδόπουλος μίλησε στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» και περιέγραψε τα συναισθήματά του για τον πρώτο του αγώνα και τι ήταν αυτό που τον έκανε να επιλέξει το μποξ.

«Μπορεί να πρόκειται για τρέλα ή μπορεί και πάθος για τον αθλητισμό. Το μποξ με βοηθάει να κρατηθώ, μου αρέσει η ένταση και η ενέργεια που βγάζει, αλλά και το ξύλο και γι΄ αυτό το επέλεξα. Είχα άγχος στον πρώτο αγώνα. Και έριξα και έφαγα μπουνιές. Γενικά όμως πήγα καλά απέναντι σε έναν έμπειρο αντίπαλο που στα προηγούμενα ματς είχε σερί νοκ άουτ. 

Ο Διαμαντίδης μου είπε τρόμαξα μ΄ αυτό που είδα στον προηγούμενο αγώνα του και μου ανέφερε να προσέχω. Μετά τα 30 δευτερόλεπτα μου έφυγε το άγχος αλλά λόγω απειρίας δεν είχα την ευκαιρία να βγάλω τα χτυπήματα που ήθελα. Συνεχίζω και κάνω προπονήσεις. Με εξιτάρει ως άθλημα. Μου ταιριάζει στη νοοτροπία, αλλά και στη φιλοσοφία του. Έχει διαφορετική κούραση με το μπάσκετ. Στην αρχή δεν μπορούσα να κρατηθώ για ένα δίλεπτο. 

Είναι διαφορετικές εντάσεις. Στο ένα τρέχεις 200 μέτρα και στο άλλο κάνεις 5-10 χιλιόμετρα. Το μποξ θέλει σκέψη, δεν είναι μόνο το ξύλο. Υπάρχει άθλημα που παίζεις έξι γύρους σκάκι και έξι γύρους πυγμαχία. Η σύζυγός μου ήταν αγχωμένη και δεν ήθελε να δει τον αγώνα. Θα δώσω αγώνες στο επίπεδό μου, χωρίς να είναι επαγγελματίες και το κάνουν ως χόμπι το άθλημα. Δύσκολο να βρω πάντως στο ύψος μου αθλητή. Μου αρέσουν οι προκλήσεις».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.