Παπαδόπουλος: «Εύχομαι να με βοηθήσει ο Θεός να μην επιστρέψω στη SL2, πονάω για τον Ηρακλή»

Metrosport Team15 Ιανουαρίου 2020

Την άποψη ότι «όταν θέλεις να πάρεις πρωτάθλημα θα πρέπει να κρατάς το μηδέν στην άμυνα» εξέφρασε ο Νίκος Παπαδόπουλος στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο». 

Ο πρώην τεχνικός του Απόλλωνα Σμύρνης παράλληλα ότι υπάρχουν διαφορές μεταξύ του περσινού και του φετινού ΠΑΟΚ λόγω της αλλαγής προπονητή, υποστήριξε ότι ο τίτλος θα κριθεί ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό ενώεξέφρασε τη βεβαιότητα στην εξάδα θα βρεθεί και ο Άρης, ο οποίος διαθέτει πολύ καλό δυναμικό.

Επιπλέον, αναφέρθηκε στο πρωτάθλημα της Super League 2 και ευχήθηκε να μην αναγκαστεί να επιστρέψει εκεί ποτέ ξανά.

Τέλος, ο Ηρακλής δε θα μπορούσε να λείπει από την κουβέντα και ο Έλληνας τεχνικός είπε χαρακτηριστικά πως πονάει η ψυχή του αλλά εξέφρασε την ελπίδα του ότι θα πάνε καλύτερα τα πράγματα.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την αποχώρηση από τον Απόλλωνα Σμύρνης: «Η δουλειά που κάνω τα έχει αυτά. Ξεκινήσαμε με μεγάλες προσδοκίες, δεν ήταν καλή επιλογή να επιλέξω εγώ τον Απόλλωνα και ο Απόλλωνας εμένα. Χαίρω μεγάλη εκτίμηση στον κ. Μονεμβασιώτη. Είναι κύριος στα οικονομικά του απλά εγώ δεν συμφωνώ με κάποια πράγματα στην ομάδα. Χωρίσαμε σαν φίλοι και εύχομαι η ομάδα να πάει καλά και να πετύχει τους στόχους της. Εγώ λειτουργώ καλύτερα όταν οι γύρω μου με στηρίζουν και μιλάμε για ποδόσφαιρο και τίποτα άλλο. Αυτή τη στιγμή περιμένω και πρέπει να κάνω μια καλή επιλογή».

Το πρωτάθλημα της Super League 2: «Αυτή τη στιγμή υπάρχει φαβορί και είναι ο ΠΑΣ Γιάννενα. Το βασικό της στοιχείο είναι ότι δεν έχει αλλάξει πολλούς παίκτες από πέρυσι. Είναι ένα πρωτάθλημα που ποτέ μη λες ποτέ. Μπορεί να αλλάξουν πολλά. Δεν θα ήθελα να δουλέψω ξανά σε τέτοιο πρωτάθλημα. Είναι δύσκολη η κατάσταση εκεί τόσο με την οργάνωση, τα γήπεδα και οι συνθήκες που γίνονται τα παιχνίδια. Εύχομαι να με βοηθήσει ο Θεός να μην επιστρέψω σε αυτή την κατηγορία. Υπάρχουν πολύ καλκές συνθήκες».

Το πρωτάθλημα της Super League 1:«Είναι πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα. Υπάρχει ανταγωνισμός μεταξύ των δύο ομάδων στην κορυφή. Δεν νομίζω ότι μπορεί να μπει κάποιος τρίτος. Η ΑΕΚ έχει μείνει πίσω, ο Παναθηναϊκός έχει τα προβλήματα του και πιστεύω ότι θα είναι μια μάχη μεταξύ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού. Υπάρχει ανταγωνισμός και για την εξάδα. Θα βάλω τον Άρη, ο οποίος διαθέτει εξαιρετικό ρόστερ. Από εκεί και μετά γίνεται μάχη».

Τη δουλειά του Άγγελου Χαριστέα στον Άρη: «Για μένα υπάρχουν μεγάλες διαφορές. Αυτό που γίνεται πολλές φορές δε φαίνεται προς τα έξω. Μεταφέρει την νοοτροπία. Δίνει το στίγμα και τη φιλοσοφία στην ομάδα».

Τον ΠΑΟΚ: «Υπάρχουν διαφορές μεταξύ του περσινού και τωρινού ΠΑΟΚ. Οφείλονται στην αλλαγή προπονητή. Βλέπουμε τον ΠΑΟΚ να κρατά περισσότερο την μπάλα στα πόδια, δυσκολευόταν να ανοίξει άμυνες και όταν έχανε την μπάλα δέχεται εύκολα φάσεις. Στην Ελλάδα ο προπονητής πρέπει να ξέρει σε ποια ομάδα είναι και τι στόχους έχει και μετά να διαλέξει το στυλ παιχνιδιού. Για μένα το μηδέν στην άμυνα φέρνει πρωταθλήματα. Όταν θέλεις να πάρεις πρωτάθλημα πρέπει να κρατάς το μηδέν και να βάζεις γκολ».

Το εάν ξεχωρίζει κάποιους παίκτες στο πρωτάθλημα: «Αρκετούς. Ο Μίσιτς στην αρχή δεν έπαιζε και πολύ τον είχαμε βγάλει άχρηστο και φέτος που παίζει δείχνει πολλά πράγματα. Είναι πολυσύνθετος παίκτης, μπορεί να παίξει σαν οχτάρι ή δεκάρι. Μετρά πάνω από 12 χιλιόμετρα σε κάθε παιχνίδι, οι πάσες του είναι σωστές και ποιος θα μπορούσε να μην θέλει έναν τέτοιο παίκτη».

Τον ΟΦΗ: «Ο ΟΦΗ έχει κάνει κάτι ωραίο φέτος. Ξεκίνησε πολύ καλά τη χρονιά, έπαιξε όμορφο ποδόσφαιρο, υπάρχει σωστή νοοτροπία. Κυρίως όταν χάνει την μπάλα έχει προβλήματα στη μετάβαση καθώς δημιουργούνται χώροι. Χτίζει ακόμη και θα κριθεί στους επόμενους μήνες ή χρόνο που θα πάει».

Τον Ηρακλή: «Πονάει η ψυχή μου με τον Ηρακλή. Η ομάδα όταν ήμουν εγώ έμπαινε μέσα στο γήπεδο και έδινε τα πάντα. Δυστυχώς αυτό καταστράφηκε για ακόμη μια φορά. Πιστεύω ότι ο Ηρακλής θα βρει το δρόμο του. Το λάθος είναι ότι οι άνθρωποι που έρχονται δεν σκέφτονται να επενδύσουν σε αυτό που έχει, δηλαδή τις εγκαταστάσεις του και τις ακαδημίες. Είχα φάει τα αυτιά του Παπαθανασάκη για να δούμε πως θα χειριστούμε τις ακαδημίες. Δεν επενδύουν εκεί που πρέπει για να μείνουν πολλά χρόνια σε μια ομάδα».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.