Παπαδόπουλος: «Δεν υπάρχει εύκολο ματς για την Εθνική»

Metrosport Team31 Μαρτίου 2021

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο Δημήτρης Παπαδόπουλος.

Ο βετεράνος επιθετικός μίλησε για την Εθνική ομάδα και την εκλογή Ζαγοράκη στην προεδρία της ΕΠΟ.

Μεταξύ άλλων, ο Δημήτρης Παπαδόπουλος:

Αν κάνει επανεκκίνηση η Εθνική: «Νομίζω ότι ο προπονητής τα προηγούμενα 2 χρόνια έχτισε κάτι, ξέρει την ομάδα και συνεχίζει να προσθέτει πράγματα όπως το αποτέλεσμα. Με την Ισπανία δεν παίξαμε ελκυστικό ποδόσφαιρο αλλά πήραμε το αποτέλεσμα. Πρέπει να γίνει ένας συνδυασμός και των δύο. Όλοι κρινόμαστε από το αποτέλεσμα όπως ο προπονητής. Να το σκεφτεί καλυτέρα και να περάσει στην ομάδα το πνεύμα του νικητή».

Αν χρειάζεται να κάνουμε περισσότερη υπομονή με την Εθνική: «Τα παιδιά που είναι τώρα είναι νέα, ανερχόμενα, με πολύ ταλέντο και μπορούν να βοηθήσουν άμεσα. Υπάρχει ένας κορμός και προστίθενται αυτά τα παιδιά όπως ο Τζόλης, ο Αλεξανδρόπουλος, ο Τσιμίκας, ο Γιακουμάκης».

Αν η Εθνική έχει πλέον περισσότερες επιλογές στην επίθεση: «Συμφωνώ, υπάρχουν επιλογές. Τα παιδιά έχουν μεγαλώσει, έχουν εμπειρίες και μπορούν να ηγηθούν της Εθνικής».

Αν μπορεί η Εθνική να ανταποκριθεί σε όμιλο με Ισπανία και Σουηδία: «Δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι. Στις μέρες μας είναι πολύ ανταγωνιστικές οι εθνικές. Ήμασταν ανταγωνιστικοί με την Ισπανία και πρέπει αν δείξουμε διάθεση και αυταπάρνηση σε όλους τους αγώνες. Και το 2004 που είχαμε Ισπανία και Ρωσία και περάσαμε ως πρώτοι. Οι Γεωργιανοί έχουν παίξει δυο πολύ δύσκολα παιχνίδια. Είμαστε έτοιμοι από όλες τις απόψεις για να πάρουμε το αποτέλεσμα».

Αν μπορεί η Εθνική να διασπάσει οργανωμένες άμυνες: «Πρέπει να διεκδικήσουμε με διαφορετικό τρόπο τη νίκη αλλά πρέπει να έχουμε ισορροπία γιατί ο αντίπαλος είναι πολύ επικίνδυνος στις αντιθέσεις. Πάνω από όλα είναι το αποτέλεσμα».

Για την εκλογή Ζαγοράκη στην προεδρία της ΕΠΟ: «Είναι πάρα πολύ θετικό που εξελέγη ο αρχηγός της Εθνικής που πήρε το Euro του 2004 ώστε να βελτιωθεί η εθνική και να βοηθήσουμε αυτά τα παιδιά σχετικά με την ψυχολογία και τη γνώση πάνω στο ποδόσφαιρο. Ένας ποδοσφαιριστής με τα χαρακτηριστικά και τα ηγετικά προσόντα του Ζαγοράκη εμπνέει όλα τα παιδιά και είναι προς τη θετική κατεύθυνση».

Για το ότι δεν φαίνεται στα αποτελέσματα το ταλέντο των διεθνών μας: «Δεν είναι μόνο τα ατομικά χαρακτηριστικά. Εκεί πρέπει να βρεθεί η χημεία μεταξύ των παικτών. Αυτό είναι το δύσκολο στην Εθνική ομάδα. Δεν μιλάμε για την Ισπανία που όλες οι ομάδες παίζουν το ίδιο σύστημα στη λίγκα τους και ξέρουν πάνω-κάτω πως θα παίξουν στην Εθνική τους».

Αν υπάρχουν παιδιά να γίνουν ηγέτες της Εθνικής: «Το ποδόσφαιρο έχει αλλάξει και πλέον οι επιτυχίες γίνονται με ομαδικό πνεύμα. Σε διαφορετικά ματς μπορεί να ηγηθούν κάποια παιδιά. Αλλά σημαντικότερο είναι το ομαδικό πνεύμα και η αυταπάρνηση».

Θα είναι κλειστό το ματς με τη Γεωργία ή θα έχει πολλά γκολ: «Το θέμα είναι να πάρουμε το αποτέλεσμα και για να γίνει αυτό πρέπει να μη δεχτούμε γκολ. Ξεκινάμε από την άμυνα για να πάρουμε το αποτέλεσμα».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.