Παπαδόπουλος: «Δεν στηρίζονται οι Ελληνες προπονητές, ο Άρης θα βελτιωθεί»

Metrosport Team17 Οκτωβρίου 2020

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο Νίκος Παπαδόπουλος.

Ο έμπειρος τεχνικός μίλησε για την Εθνική και τις ομάδες της Super League 1 που του έχουν αρέσει στο ξεκίνημα της σεζόν.

Επίσης εξέφρασε το πράπονό του για τη μη στήριξη των Ελλήνων προπονητών.

Μεταξύ άλλων ο Νίκος Παπαδόπουλος δήλωσε:

Για το lockdown στην Κοζάνη και αν επιστρέψει ο κόσμος στα γήπεδα: «Ο κόσμος έχει συνηθίσει τους κανόνες. Αν μπουν και για τα γήπεδα θα τους τηρήσει. Το ποδόσφαιρο είναι κάτι που αγαπάει ο κόσμος και πιστεύω θα τους τηρήσει».

Για το πλάνο: «Δε θέλω να είμαι καταστροφικός. Κόντρα στο Κόσοβο που ήταν μεγαλύτερης δυναμικότητας από τη Μολδαβία, είχε ευκαιρίες, αν έμπαινε το πέναλτι θα ήταν άλλο ματς. Οι παίκτες και οι προπονητές θα δουν τα λάθη και θα τα διορθώσουν. Παρότι δεν εργάζομαι παρακολουθώ ποδόσφαιρο. Βλέπω ότι σε προηγμένες χώρες ότι το ποδόσφαιρο κατά 90 βασίζεται στο τρανζίσιον, τη μετάβαση, να δημιουργεί συνθήκες υπερθυμίας. Δε λέει κάτι η κατοχή μπάλας. Είναι πολύ δύσκολο με την τακτική που γνωρίζουν οι παίκτες από τους προπονητές. Μια στρατηγική είναι να αφήσεις την μπάλα στον αντίπαλο και να σκοράρεις στην κόντρα. Ακούω για ομάδες με 60-70 κατοχή και δεν κέρδισα. Είναι στοιχείο που πρέπει να το έχει αλλά πρέπει να έχει και άλλα στοιχεία».

Ποιες ομάδες της Super League τον έχουν εντυπωσιάσει και ποιες τον έχουν απογοητεύσει: «Είναι αρκετά νωρίς με τόσα προβλήματα με τις προπονήσεις και τα τεστ. Είναι πολύ δύσκολο για έναν προπονητή να μην ξέρει ποιους ποδοσφαιριστές μπορεί να υπολογίζει. Μια ομάδα που μου αρέσει είναι ο Αστέρας Τρίπολης, παίζει καλό ποδόσφαιρο και από πέρσι. Ο Άρης χρειάζεται πολλή βελτίωση, έχει καλούς και ποιοτικούς ποδοσφαιριστές και με τον νέο προπονητή θα βελτιώσει το επίπεδο του. Δεν έχουμε δει το μέγιστο από τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό. Μόλις αρχίσουν τα σερί ματς θα φανεί».

Για την κίνηση του Παναθηναϊκού με τον Πογιάτος και την απόλυσή του: «Ποτέ δεν έχει δοθεί σε Έλληνα προπονητή τέτοιο πρότζεκτ και υπομονή. Ποτέ δεν έχει γίνει με έναν προπονητή από τις ακαδημίες όπως ο Πογιάτος και να στηριχθεί. Ας στηρίξουν τον Έλληνα προπονητή. Έχει γνώσεις, βγάζει τις ίδιες σχολές με τους ξένους. Είμαι υπέρ των καλών ξένων προπονητών, όπως ο Σάντος, αλλά να στηρίξουμε και έναν Έλληνα. Φταίμε κι εμείς οι Έλληνες προπονητές που δεν έχουμε αλληλοϋποστήριξη όπως οι ξένοι. Όνειρο μου είναι να πάω στο εξωτερικό, είχα πρόταση. Δεν μας έχουν εμπιστοσύνη. Ο μόνος που το έκανε ήταν ο Δώνης που έκανε κάτι τρομερό, έχει κάνει ένα τιμ 5-6 ατόμων και το στηρίζει. Δυστυχώς στην Ελλάδα επειδή υπάρχει ανάγκη για δουλειά, οι συνεργάτες πουλάν έναν προπονητή και πάνε αλλού. Στην πρώτη στραβή, μόλις μείνει εκτός ένας προπονητής για κάποιον καιρό, πάνε αλλού».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.