Παπαδόπουλος: «Δεν βλέπω σταθερότητα με Λουτσέσκου- Ο Αναστασίου έχει φτάσει το ταβάνι του»

Metrosport Team27 Δεκεμβρίου 2022

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο πρώην ποδοσφαιριστής Γιάννης Παπαδόπουλος, μιλώντας για τα νέα του βήματα μετά το ποδόσφαιρο, το πέρασμά του από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ελλάδας αλλά και το νέο εγχείρημά του να ασχοληθεί με την προπονητική.

Διαβάστε αναλυτικά όσα είπε στον αέρα του Metropolis 95.5: «Είμαι 33 στα 34, νιώθω νέος ακόμη. Είμαι σε παραγωγική ηλικία, ωστόσο πήρα νωρίς την απόφαση να σταματήσω το ποδόσφαιρο. Κουράστηκα με τα παρασκήνια και πήρα την απόφαση να φτιάξω αλλιώς την ζωή μου. Έχω επικεντρωθεί στη προπονητική και σε κάποιες άλλες δουλειές που θέλω να κάνω. Στη προπονητική είμαι νεογνό, τώρα κάνω τα πρώτα μου βήματα, Είμαι σε μια ακαδημία, στους Λύκους του Παύλου Μελλά και θα δώσω εξετάσεις για το UEFA C τον Φεβρουάριο. Θέλω να γνωρίσω όλο το ποδόσφαιρο, από τα μικρότερα τμήματα υποδομής για να τα μάθω όλα».

Παράλληλα, σχολίασε και τους προπονητές με τους οποίους έχει συνεργαστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα: «Είμαι ένας άνθρωπος σαν όλους τους άλλους, ανεξαρτήτως από το τοι έχω περάσει από τις μεγάλες ελληνικές ομάδες.

Στην Ελλάδα ο Γιοβάνοβιτς, ήταν ο πρώτος που με εμπιστεύτηκε να παίξω στον Ηρακλή. Έχει κάνει μεγάλη καριέρα, και τώρα κάνει επίσης θαύματα με τον Παναθηναϊκό. Για τον Λουτσέσκου δεν ξέρω πως δουλεύει, αλλά δεν βλέπω σταθερότητα. Ήρθε πήρε το πρωτάθλημα αλλά από εκεί και πέρα δεν κατάφερε να κάνει κάτι άλλο.

Ο Αναστασίου είναι ένας καλός προπονητής, αλλά πιστεύω οι έχει πιάσει το ταβάνι του όταν ήταν στον Παναθηναϊκό. Έχει σταθερότητα, είναι σε καλό επίπεδο αλλά όχι κάτι παραπάνω. Εγώ κρίνω εκ του αποτελέσματος».

Για την συνεργασία του με τον Βαλβέρδε: «Ήταν πάρα πολύ καλός προπονητής, μακάρι να τον είχα σε μεγαλύτερη ηλικία για να καταλάβαινα περισσότερα πράγματα. Ήμουν μικρός για να καταλάβω πως διαχειρίζεται τις καταστάσεις. Ήταν εξαιρετικός σε όλους τους τομείς. Κρατούσε τις ισορροπίες μέσα στην ομάδα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως ήταν 3 χρόνια στη Μπαρτσελόνα και έπρεπε να διαχειριστεί παικταράδες. Ξεχώριζε για την σοβαρότητά του, δούλευε πολύ την τακτική και αυτό φαινόταν και μέσα στο γήπεδο. Επίσης ήταν πολύ μεταδοτικός».

Τέλος, γενικότερα για την προπονητική σχολίασε πως: «Για μένα το πιο σημαντικό για ένα προπονητής είναι να διαχειριστεί τους παίκτες του. Δεν έχει να κάνει με τ εκατομμύρια αλλά με την προσωπικότητα, Για αυτό ο κάθε άνθρωπος θέλει διαφορετική μεταχείριση. Ο προπονητής πρέπει να είναι πρώτα από όλα ψυχολόγος και παιδαγωγός. Εγώ κρατάω από όλους τους προπονητές τα καλά τους».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.