Παπα-Χρήστος: «Ας αφήσουν ορισμένοι κληρικοί τις ανοησίες - Όταν έρθει το εμβόλιο θα το κάνω πρώτος»

Metrosport Team25 Νοεμβρίου 2020

Για ακόμη μια φορά, προτάσσοντας την φωνή της λογικής ο Πάτερ Χρήστος -γνωστός για τα ΠΑΟΚτσήδικα αισθήματά του- στάθηκε εναντίον ορισμένων κληρικών που αρνούνται την χρήση μάσκας και αμφισβητούν την επικινδυνότητα του ιού. Όπως δήλωσε στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» οι στιγμές είναι πολύ κρίσιμες και απαιτείται από όλους προσοχή ενώ ανέφερε πως όταν έρθει το εμβόλιο θα το κάνει πρώτος αν χρειαστεί!

Μεταξύ άλλων ανέφερε: 

«Ζούμε δύσκολες εποχές, καλούμαστε να αντέξουμε. Χρειάζεται ηρεμία, χαρά, ελπίδα, δύναμη, προσευχή και μεγάλη προσοχή. Να αφήσουμε τις ιστορίες του ιού για το ότι δεν υπάρχει κτλ. Ειδικά εδώ στην Κεντρική Μακεδονίας ας δώσουμε το σωστό παράδειγμα. Αυτά είναι χαζομάρες για την άρνηση της μάσκας. Τώρα έρχεται το εμβόλιο. Αν έρθει το εμβόλιο και χρειαστούν κάποιους εθελοντές, θα το κάνω πρώτος. Φοβάμαι να αφήσουμε αυτή την πανδημία να μας τρελάνει όλους. Πρέπει να προσέχουμε πραγματικά πολύ, να φοράμε όλοι μάσκα και να τηρούμε τις αποστάσεις. Όποιοι βγουν θετικοί να μένουν στο σπίτι τους με προστασία, δεν είναι προσβολή αυτό που λέω. Ο Θεός μας άφησε την επιλογή να προστατευόμαστε. Το πρόβλημα είναι ότι κάποιοι δεν θέλουν να βγάλουν την μάσκα της υποκρισίας. Μας πείραξε να την βάλουμε μερικούς μήνες να φύγει το κακό από την κοινωνίας μας;

Με πήραν παιδιά που έκλαιγαν λέγοντας μου πως πέθανε ο πατέρας μας και δεν μπορούμε να τον κηδέψουμε, θα φύγει μόνος. Κάθε μέρα με παίρνουν και μου λένε πως τελειώνουν άνθρωποι. Για αυτό και εγώ φυλάσσομαι. Θέλω να τους δώσω χαρά και ελπίδα, αλλά από μακριά με τα κατάλληλα μέτρα. Θα έρθει και το κοντά για να το γλεντήσουμε όλοι. Πάμε να ζήσουμε αυτό που έζησαν στο Μπέργκαμο , πρέπει να προσέξουμε. Δεν είναι ιδεολογίες αυτές που έχουν κάποιοι κληρικοί της κοινωνίας μας. Εγώ λειτουργώ στην εκκλησία μόνο με την οικογένεια μου και δεν βάζω σε κίνδυνο κανέναν. Διαβάζω τα ονόματα ολονών και προσεύχομαι για αυτούς. Τον κόσμο όμως κρυφά δεν τον βάζω στην εκκλησία. Εγώ έχω πάνω από 1.000 άτομα που θα ήθελα να μπουν. Γιατί να μπω σε αυτό τον πειρασμό; Αρχιεπίσκοποι αρρώστησαν και έφυγαν. Αν πας και δεις στην εντατική θα δεις μοναχούς και μοναχές. Πέθανε ο πατριάρχης της Σερβίας, μην είμαστε τόσο ανόητοι. Δεν με νοιάζει τι λένε οι άλλοι θρησκευόμενοι για το εμβόλιο, ακολουθώ την λογική. Το κίνημα κατά των εμβολών έχει φέρει αρρώστια και από πριν».


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.