Πάουλο Γκονσάλβες: «Έπεισε τον Μπότο το πλάνο του ΠΑΟΚ - Μπορεί να είναι βοηθός του ο Βιεϊρίνια»

Metrosport Team22 Δεκεμβρίου 2021

Στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο Πάουλο Γκονσάλβες.

Ο επί σειρά ετών συνεργάτης του - όπως όλα δείχνουν - επόμενου τεχνικού διευθυντή του ΠΑΟΚ, Χοσέ Μπότο που θα έχει στο πλάι του τον Αντρέι Φεντσένκοφ, μίλησε για τα στοιχεία που συνοδεύουν τον Πορτογάλο, το πως μπορεί ο ίδιος να άφησε τη Σαχτάρ για τα... μάτια του Δικεφάλου ενώ εξήγησε τη φιλοσοφία του στις μεταγραφικές κινήσεις. 

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στο Metropolis 95.5:

Αρχικά για την εμπειρία να συνεργάζεται μαζί του και τα στοιχεία που τον συνοδεύουν: «Δούλεψα μαζί του στην Μπενφίκα για οκτώ έτη όταν αυτός ήταν Chief Scout. Πρόκειται για έναν επαγγελματία του είδους, εγώ ήμουν σύμβουλος του σε θέματα ποδοσφαίρου. Ο ίδιος ξεκίνησε ως απλός σκάουτ και εξελίχθηκε όλο ένα και περισσότερο μέχρι να γίνει αυτός ο ‘’αρχηγός’’ όλου του team.
Έχει την ικανότητα να αγοράζει παίκτες με χαμηλό κόστος και αυτοί οι ποδοσφαιριστές να φέρνουν πολλαπλά κέρδη στον σύλλογο. Πολλοί από αυτούς ήταν άγνωστοι στο ευρύ κοινό και με τρομερή ποιότητα. Πήρε τον Αλεχάνδρο Γκριμάλντο από την Μπαρτσελόνα β ως ελεύθερο και αποτέλεσε ένα από τα κορυφαία μπακ της Μπενφίκα. Υπήρχαν πολλά παραδείγματα αντίστοιχων περιπτώσεων, όπως ο Γιόβιτς και ο Βίτσελ».

Για το αν επικοινώνησε προσφάτως μαζί του και το πως μπορεί να άφησε τη Σαχτάρ: «Δεν έχουμε μιλήσει τις τελευταίες ημέρες. Ήταν αρκετά άνετος και χαρούμενος στην Σαχτάρ και για να επιλέξει τον ΠΑΟΚ σημαίνει πως αυτό τον έπεισε, το πλάνο που είχε ο Δικέφαλος».

Ενώ ακόμη πρόσθεσε: «Πολλές φορές μπορείς να βρεις ποδοσφαιριστές που μπορούν να έρθουν ως ελεύθεροι, όπως έγινε με τον Γιόβιτς, ο οποίος ήρθε ως ελεύθερος από τον Ερυθρό Αστέρα. Όλο το πρότζεκτ της Μπενφίκα στηρίχθηκε πάνω στην ικανότητα του και ο ίδιος αναπτύσσει εξαιρετικές σχέσεις με τον εκάστοτε προπονητή. Οργανώνει πολύ καλά την ομάδα και στοχεύει σε ποδοσφαιριστές που μπορεί να έχουν μείνει ελεύθεροι και να έχουν δυνατότητα εξέλιξης».

Για το πως μπορεί να λειτουργήσει ο Αντρέ Βιεϊρίνια δίπλα στον Χοσέ Μπότο: «Ο Βιεϊρίνια είναι ένας κορυφαίος ποδοσφαιριστής και μπορεί να γίνει ένας κορυφαίος βοηθός του Μπότο και χωρίς καμία αμφιβολία μπορεί να τον στηρίξει στην προσαρμογή του και να έχουν μία πολύ καλή συνεργασία».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.