ΠΑΟΚ - Ζίβκοβιτς: Πότε θα βρει τον καλό εαυτό του;

Χρύσανθος Δοβλέτογλου10 Σεπτεμβρίου 2022

Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς είναι από τους πιο ποιοτικούς παίκτες του ρόστερ του ΠΑΟΚ και όλοι στον Δικέφαλο, με πρώτο, φυσικά, τον Ραζβάν Λουτσέσκου, θέλουν να ξαναδούν τον Σέρβο μεσοεπιθετικό να ανεβάσει την απόδοσή του και να έχει συμμετοχή σε ασίστ και γκολ. 

Τη στιγμή, μάλιστα, που οι ασπρόμαυροι σκοράρουν με το σταγονόμετρο και θα βοηθούσε πολύ να μπει στην επιθετική εξίσωση και ο ταλαντούχος άσος.

Η τρομερή πρώτη σεζόν και η πτώση

Είχε μπει με... φόρα στις υποχρεώσεις του ΠΑΟΚ. «Συστήθηκε» με πανέμορφο γκολ απέναντι στην πρώην ομάδα του, την Μπενφίκα, σφραγίζοντας την πρόκριση του Δικεφάλου στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ τη σεζόν 2020-21, σε παιχνίδι, μάλιστα, που είχε περάσει στον αγωνιστικό χώρο ως αλλαγή. Αυτό ήταν. Από εκεί και πέρα καπάρωσε μία θέση βασικού και εξελίχθηκε σε ηγέτη της ομάδας.

Σκόραρε και απέναντι στον Ατρόμητο τρεις ημέρες αργότερα, μοίρασε ασίστ στον εκτός έδρας παιχνίδι με την Κράσνονταρ, ένα βήμα πριν τους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, και ο Αμπέλ Φερέιρα είχε βρει τον ποδοσφαιριστή πάνω στον οποίο θα βάσιζε την γραμμή κρούσης. Ο Αντρίγια ήταν ασταμάτητος και πραγματοποίησε ακόμη μία καταπληκτική ευρωπαϊκή εμφάνιση, κόντρα στην Αϊντχόβεν (4-1), πετυχαίνοντας δύο τέρματα και μοιράζοντας μία ασίστ.

Πρωταγωνιστής πέρσι στα ευρωπαϊκά ματς

Τελικά, ολοκλήρωσε εκείνη την χρονιά με 14 τέρματα σε 48 εμφανίσεις και όλα έδειχναν ότι η συνέχεια θα ήταν ανάλογη. Με τον Ραζβάν Λουτσέσκου, ωστόσο, παρότι πέρσι είχε καταλυτικό ρόλο στην ευρωπαϊκή πορεία του ΠΑΟΚ μέχρι τους «16» του Κόνφερενς Λιγκ, με γκολ και στα δύο ματς απέναντι στην Κοπεγχάγη, κόντρα στην Λίνκολν και με αντίπαλο την Μίντιλαντ, αλλά και «σερβίροντας» ασίστ στο εκτός έδρας ματς με την Μαρσέιγ, η συνολική απόδοσή του ήταν πεσμένη.

Φέτος δεν έχει σκοράρει ακόμη σε κάποια από τις τέσσερις συμμετοχές του, αλλά έχει μοιράσει μία ασίστ, στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο στην Τούμπα, στο νικητήριο γκολ του Νάρεϊ. Το ζητούμενο, πάντως, για την τεχνική ηγεσία δεν είναι να έχει κάποιες καλές εμφανίσεις μέσα στη σεζόν, αλλά να είναι σταθερά μεταξύ των διακριθέντων και ένας από τους ποδοσφαιριστές που θα δίνουν το τέμπο όταν ο Δικέφαλος θα βρίσκεται σε φάση επίθεσης.

Πότε θα εμφανιστεί ξανά ο Ζίβκοβιτς της Μπενφίκα;

Ο 26 φορές διεθνής με την Σερβία έχει, άλλωστε, και προσωπικό κίνητρο να ξαναβρεί τον εαυτό του, ώστε να επιστρέψει και να έχει σημαντικό ρόλο στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του. Στα 26 του, στην πιο παραγωγική ποδοσφαιρικά ηλικία του, σίγουρα έχει να δώσει πολλά ακόμη, αρκεί να θυμίζει τον Ζίβκοβιτς που είχε αναγκάσει την Μπενφίκα το καλοκαίρι του 2016 6,5 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει από την Παρτιζάν.

Για να καταλάβει κανείς την αξία του αρκεί να αντιληφθεί ότι στην Μπενφίκα ήταν πρωταγωνιστής. Αγωνίστηκε συνολικά με τους «Αετούς» σε 88 αγώνες, με απολογισμό τέσσερα τέρματα και 24 ασίστ, ενώ έγραψε οκτώ συμμετοχές και στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, τις σεζόν 16/17, 17/18 και 18/19, αντιμετωπίζοντας ομάδες όπως η Μπάγερν Μονάχου, η Ντόρτμουντ και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Αυτά όλα, όμως, είναι παρελθόν και, πλέον, το ζήτημα είναι πότε θα εμφανιστεί ξανά στην Τούμπα ο Ζίβκοβιτς της Μπενφίκα. Είτε έχει επηρεαστεί από το γεγονός ότι ο Ραζβάν Λουτσέσκου του ζητάει να είναι αφοσιωμένος και στην κάλυψη της δεξιάς πλευράς, είτε θα πρέπει ο ίδιος να πάρει περισσότερες πρωτοβουλίες, το ζητούμενο είναι ο ΠΑΟΚ να βγει κερδισμένος από την παρουσία του Σέρβου άσου τη φετινή χρονιά. Μέχρι τότε, το ερώτημα «πότε θα βρει τον καλό του εαυτό ο Ζίβκοβιτς;» θα ακούγεται στην Τούμπα...

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.