ΠΑΟΚ: Ζήτημα τιμής και ζήτημα ευθύνης το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό

Γιώργος Καστάνης26 Ιανουαρίου 2021

Η πλασματική διαφορά που χωρίζει τον ΠΑΟΚ από τον Ολυμπιακό, δεν μπορεί και δεν πρέπει να επηρεάσει σε καμία περίπτωση, την προσπάθεια που θα κάνουν οι παίκτες και ο Γκαρσία, για να διεκδικήσουν την νίκη στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Μία διαφορά (των 12 βαθμών) που διαμορφώθηκε από την σκανδαλώδη εύνοια της διαιτησίας στον Ολυμπιακό, αλλά και από τα τραγικά λάθη στα οποία υπέπεσε ο ΠΑΟΚ σε συγκεκριμένους αγώνες, ειδικά με την είσοδο του νέου έτους. Ειδικά οι απώλειες των πέντε βαθμών από την Λάρισα και τον Ατρόμητο, έβαλαν τροχοπέδη στην πορεία του ΠΑΟΚ. Είναι ζήτημα τιμής, παρά τις αδυναμίες που παρουσίασε ο Δικέφαλος σε αρκετά από τα παιχνίδια, να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του αυριανού αγώνα, να κερδίσει τον αντίπαλό του και να αποδείξει (για μία ακόμη φορά) σε όλη την φίλαθλη Ελλάδα, πως μόνο ο ΠΑΟΚ μπορεί να αποτελέσει το αντίπαλο δέος των Πειραιωτών. Η προσπάθεια ανασυγκρότησης για το αυριανό ντέρμπι, άρχισε από χθες, ο Γκαρσία ζητά από τους παίκτες του να αφοσιωθούν ψυχή τε και σώματι στο παιχνίδι και εν τέλει να παίξουν ένα ακόμη τελικό για να πάρουν την νίκη.

Είναι όμως και ζήτημα ευθύνης για την επόμενη ημέρα του ΠΑΟΚ, η ενίσχυση που καλείται να δώσει στην ομάδα ο Ιβάν Σαββίδης. Είναι σημαντικό, να ενισχυθεί ο Δικέφαλος σε θέσεις που πραγματικά υπάρχει πρόβλημα, σε θέσεις που ζητά ενίσχυση ο προπονητής του Δικεφάλου, για να μπορέσει να δημιουργήσει, μέρα με την μέρα, ένα ανταγωνιστικό σύνολο. Το γράψαμε και πριν από λίγες ημέρες. Πριν από το ντέρμπι με την ΑΕΚ. Πως ο βασικός στόχος με τις κινήσεις που καλείται η διοίκηση να κάνει, είναι να διεκδικεί η ομάδα σε κάθε παιχνίδι την νίκη και παράλληλα να ανασυγκροτηθεί για να διεκδικήσει το Κύπελλο, που είναι, ο μοναδικός εφικτός στόχος.

Ο ΠΑΟΚ, στα μεγάλα παιχνίδια, ακόμη κι όταν είναι «πληγωμένος», δείχνει τον πραγματικό του εαυτό. Βγάζει μέταλο νικητή. Αυτό καλείται να κάνει και αύριο το βράδυ στον Πειραιά.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.