ΠΑΟΚ VS Ολυμπιακός: Τα πρόσωπα του ντέρμπι

Παναγιώτα Χαλκιά29 Ιανουαρίου 2022

ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός θα βρεθούν στη σέντρα του γηπέδου της Τούμπας για την 20η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Ο Δικέφαλος θα επιδιώξει τη νίκη για να μειώσει τη διαφορά στους έξι ενώ οι «ερυθρόλευκοι» θα προσπαθήσουν για κάτι θετικό ώστε να μην δώσουν ελπίδες για τον τίτλο στον αντίπαλο τους.

Οι δυο ομάδες διαθέτουν παίκτες με ποιότητα, που μπορούν να αλλάξουν τη ροή ενός αγώνα είτε με κάποιο τέρμα είτε με κάποια καίρια επέμβαση.

Λουτσέσκου VS Μάρτινς

Οι δυο προπονητές έχουν καλές και κακές στιγμές. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου επέστρεψε το καλοκαίρι στον τόπο που κατέκτησε τα πάντα. Προσπάθησε να φτιάξει ένα σύνολο κυρίαρχο με πνεύμα νικητή. Μπορεί να μη του βγήκε, όπως θα ήθελε αλλά σιγά σιγά η ομάδα ρολάρει και βγάζει την ποιότητα της στο χορτάρι. 

Ο Ρουμάνος τεχνικός μετρά 125 παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ, 86 νίκες, 18 ισοπαλίες και 21 ήττες. Συνολικά έχει χρησιμοποιήσει 80 παίκτες. Στη δεύτερη θητεία του στο σύλλογο μετρά 31 παιχνίδια, 18 νίκες, έξι ισοπαλίες και επτά ήττες ενώ έχει χρησιμοποιήσει 32 παίκτες.

Κόντρα στον Ολυμπιακό έχει παίξει τέσσερα παιχνίδια και μετρά δύο νίκες και ισάριθμες ήττες (η μία στα χαρτιά).

Ο Μαρτίνς, από την άλλη, διανύει την τέταρτη του χρονιά στο Λιμάνι. Ανέλαβε τα ηνία της ομάδας τον Ιούλιο του 2018 και παρότι έχασε πρωτάθλημα, η διοίκηση του έδειξε εμπιστοσύνη. Δικαιώθηκε αφού ο Πορτογάλος δημιούργησε ένα δυνατό σύνολο που έπαιζε όμορφο ποδόσφαιρο και ήξερε τι ζητά μέσα στο γήπεδο.

Τη φετινή σεζόν προβληματίζει. Υπάρχουν παιχνίδια που η ομάδα δυσκολεύεται να τα τελειώσει και να δημιουργήσει φάσεις. Η διοίκηση, όμως, τον εμπιστεύεται και για αυτό προχώρησε στην ανανέωση της συνεργασίας τους για ακόμη δυο χρόνια. 

Ο έμπειρος τεχνικός μετρά 196 παιχνίδια στον πάγκο του Ολυμπιακού, εκ των οποίων 131 είναι νίκες, 34 ισοπαλίες και 31 νίκες. Συνολικά έχει χρησιμοποιήσει 88 παίκτες. Τον ΠΑΟΚ τον έχει αντιμετωπίσει 12 φορές, εκ των οποίων μετρά δυο ισοπαλίες, έξι νίκες και τέσσερις ήττες.

Οι δύο προπονητές έχουν βρεθεί αντιμέτωποι τέσσερις φορές. Τη σεζόν 2017-2018, ο Ολυμπιακός κέρδισε στο Φάληρο με γκολ του Ένγκελς ενώ πήρε τους τρεις βαθμούς της νίκης στα χαρτιά στο δεύτερο γύρο στην Τούμπα. Την επόμενη σεζόν ο Δικέφαλος χάρη στο αυτογκόλ του Βούκοβιτς πέρασε από τον Πειραιά νικηφόρα και πέτυχε ένα θρίαμβο με 3-1 στην Τούμπα κλειδώνοντας ουσιαστικά τον τίτλο. 

Ίνγκασον VS Μανωλάς

Δυο παίκτες που μπορούν να προσφέρουν ηρεμία στην αμυντική γραμμή. Έχουν σωστές τοποθετήσεις, καίριες επεμβάσεις και μπορούν να δημιουργήσουν παιχνίδι από πίσω.

Ο Ίνγκασον επέστρεψε μετά το σοβαρό τραυματισμό του. Πήρε φανέλα βασικού από τον Ραζβάν Λουτσέσκου και πέτυχε και το πρώτο του τέρμα μετά 322 ημέρες. Ο Ισλανδός είναι σταθερός και φαίνεται πως υπερέχει στη σκέψη του Ρουμάνου σε σύγκριση με τα άλλα στόπερ της ομάδας.

Ο Κώστας Μανωλάς έπιασε Λιμάνι τον Ιανουάριο. Μετά τις περιπέτειες του Σεμέδο, ο Παπασταθόπουλος άρχισε να αλλάζει παρτενέρ. Ο Μαρτίνς ήθελε έναν ακόμη έμπειρο αμυντικό που θα του λύσει τα χέρια και θα δέσει την άμυνα και ο Έλληνας στόπερ φάνταζε ο ιδανικός. Στις πρώτες του εμφανίσεις είναι θετικός.

6 Συμμετοχές 3

13 Πάσες 9

9 Λάθη 8

8 Επεμβάσεις 3

14 Κλεψίματα 5

1 Γκολ 0

Ζίβκοβιτς VS Μασούρας

Ο Σέρβος ξεχωρίζει στο δυναμικό του ΠΑΟΚ. Ίσως, είναι ότι πιο ποιοτικό διαθέτει η ομάδα. Έχει την ικανότητα να αλλάξει τη ροή ενός αγώνα, τρέχει, δημιουργεί και απειλεί την αντίπαλη εστία. Τα άκρα του Δικεφάλου έχουν πνοή και γίνεται επικίνδυνος σε κάθε ευκαιρία που θα του παρουσιαστεί.

Ο Έλληνας εξτρέμ έχει βελτιώσει τον τρόπο παιχνιδιού του. Μπορεί να αγωνισθεί στα άκρα και συχνά πυκνά γίνεται δεύτερο φορ. Έχει αφήσει πίσω του τα σουτ που πήγαιναν στο πουθενά, τις ημιτελείς ενέργειες και πλέον, προσφέρει εποικοδομητικά στο παιχνίδι του Ολυμπιακού.

16 Συμμετοχές 16

2 Γκολ 4

5 Ασίστ 2

96 Πάσες 64

33 Γεμίσματα 20

Άκπομ VS Ελ Αραμπί

Ο Τσούμπα Άκπομ επέστρεψε και πάλι στη Θεσσαλονίκη και έβαλε τα «ασπρόμαυρα». Στις αρχές έδειχνε έξω από τα νερά του. Ωστόσο, όσο περνά ο καιρός βελτιώνεται, βρίσκει τα πατήματα του και είναι έτοιμος να ηγηθεί της επίθεσης του ΠΑΟΚ μετά και τη φυγή του Κάρολ Σφιντέρσκι.

Ο Μαροκινός διανύει στο 34ο έτος της ηλικίας του και μπορεί να μην σκοράρει με την περσινή ευχέρεια αλλά δεν παύει να είναι μια μόνιμη απειλή για κάθε αντίπαλη άμυνα. Μπορεί να σκοράρει με κάθε πιθανό τρόπο.

17 Συμμετοχές 16

5 Γκολ 9

1 Ασίστ 0

4,8 Γκολ/ τελικές 3,1

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.