ΠΑΟΚ VS Ολυμπιακός: Ελ Αραμπί, Ζίβκοβιτς και ο πάγκος που φωνάζει παρών

Παναγιώτα Χαλκιά21 Μαΐου 2021

ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στο χορτάρι του Ολυμπιακού Σταδίου με φόντο το τρόπαιο του Κυπέλλου. Οι δύο αντίπαλοι γνωρίζουν ο ένας τα προτερήματα και τις αδυναμίες του άλλου. Αμφότεροι οι προπονητές έχουν καταστρώσει τα σχέδια τους. Αν κάτι στραβώσει, θα στραφούν στον πάγκο. Έχουν λύσεις εκεί;

Λάμπει ο Χρήστος

Αναμφισβήτητα ένα από τα πρόσωπα που έκλεψαν φέτος την παράσταση ήταν ο Χρήστος Τζόλης. Ο νεαρός άσος του ΠΑΟΚ γοήτευσε εχθρούς και φίλους με τις ικανότητες και τις επιδόσεις του και, δικαιολογημένα, το όνομα του φιγουράρει στη μεταγραφική λίστα πολλών ομάδων. Είναι ο πρώτος σκόρερ του Δικεφάλου με 16 γκολ και 10 ασίστ και ακόμη και σε αυτό το χρονικό σημείο που δεν είναι στο πικ της απόδοσης του, είναι επικίνδυνος για κάθε αντίπαλο.

Ζίβκοβιτς, η ήρεμη δύναμη

Ο Σέρβος όσο περνά ο καιρός ξεδιπλώνει τις ποδοσφαιρικές του αρετές στο χορτάρι. Είναι ο άνθρωπος που άλλαξε μοίρα στην ομάδα στη φάση των πλέι οφ πετυχαίνοντας κρίσιμα τέρματα. Είναι ο δεύτερος σκόρερ με 14 γκολ και επτά ασίστ και πανέτοιμος να δώσει λύση σε κάθε πρόβλημα. Εξτρέμ με τέτοια αντίληψη, δύσκολα βρίσκεις σε άλλη ελληνική ομάδα.

Γκολ δίνει και ο Κρμέντσικ. Ο Τσέχος επιθετικός αποκτήθηκε τον Ιανουάριο, προσαρμόστηκε άμεσα και δείχνει να ταιριάζει στο σύστημα. Από τις πρώτες του κιόλας συμμετοχές έχει δείξει ότι μυρίζεται το γκολ και δίνει λύσεις όταν η μπάλα έρχεται κοντά του. Μετρά οχτώ γκολ και τέσσερις ασίστ, δύο καθαρά 90λεπτα και κατά μέσο όρο 47 λεπτά συμμετοχής.

Όποια πέτρα και να σηκώσεις, Ελ Αραμπί θα βρεις

Είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής όχι μόνο του Ολυμπιακού αλλά και του φετινού πρωταθλήματος. Η εκτελεστική του δεινότητα δεν βρίσκεται εύκολα. Κλέβει την μπάλα, σουτάρει από τη γραμμή της μεγάλης περιοχής ή εντός αυτής, κάνει πλαγιοκοπήσεις, πάσες, σκοράρει με πόδι και κεφάλι. Ο Μαροκινός έχει σημειώνει 28 γκολ και μόλις ένα (!) είναι από την άσπρη βούλα. Έχει μοιράσει και επτά ασίστ. Χρειάζεται 2.5 τελικές προσπάθειες για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα και κάνει τον Μαρτίνς να χαμογελά.

Χασάν, υπάρχεις και εσύ

Ο Αιγύπτιος επιθετικός έχει την ετικέτα του «τι έχασες πάλι» αλλά χαίρει εμπιστοσύνης του προπονητή του. Και τον έχει δικαιώσει ουκ ολίγες φορές. Ο Χασάν είναι εξαιρετικός ως δεύτερη επιθετική επιλογή και όταν τα πράγματα δεν εξελίσσονται επιθυμητά, τότε ο Μαρτίνς τον ρίχνει στο παιχνίδι και εκείνος στέλνει την μπάλα στα δίχτυα. Τη φετινή σεζόν μετρά 15 γκολ και έξι ασίστ, έξι καθαρά 90λεπτα και 43 λεπτά συμμετοχής κατά μέσο.

Λύσεις δίνει και ο Γιώργος Μασούρας. Ο Έλληνας εξτρέμ έχει δεχθεί κριτική και, ίσως, κάποιες φορές να αδικεί και τον εαυτό του, όμως, ο Πορτογάλος ξέρει ότι μπορεί να στηριχθεί πάνω του. Μπορεί να χάνει τα άχαστα αλλά είναι παίκτης που έχει την ικανότητα να δημιουργήσει και να σκοράρει. Φέτος, μετρά 15 γκολ και έξι ασίστ. Δεν είναι λίγα, αν σκεφτεί κανείς ότι κατά μέσο όρο αγωνίζεται 53 λεπτά και έχει μόλις τέσσερα καθαρά 90λεπτα.

Το 15% των γκολ ο ΠΑΟΚ

Αρκετές φορές ο Πάμπλο Γκαρσία έστρεψε το βλέμμα πίσω του και τράβηξε άσο από το μανίκι του. Πέντε παιχνίδια και 15 βαθμοί ήρθαν από τον πάγκο. Κρμέντσικ, Ζίβκοβιτς, Σφιντέρσκι και Μουργκ έδωσαν λύση και ανέτρεψαν τα δεδομένα της αναμέτρησης.

Οι δύο επισκέψεις του ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ είχαν δραματικό φινάλε και απόλυτο πρωταγωνιστή τον Τόμας Μουργκ. Ο Σλοβάκος χάρισε το βαθμό της ισοπαλίας στο ματς πρωταθλήματος και άνοιξε το δρόμο για την πρόκριση σε εκείνο του κυπέλλου. Η είσοδος Νινούα και Τσόλακ άλλαξε τα δεδομένα στο Αγρίνιο και έδωσε την ευκαιρία στους «ασπρόμαυρους» να φύγουν με το διπλό ενώ και στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννενα χρειάστηκε η συμβολή του Ελ Καντουρί. Η πρόκριση στον τελικό ήρθε από τα πόδια του Μίκαελ Κρμέντσικ που πέρασε ως αλλαγή στο παιχνίδι.

Τα παιχνίδια που ο πάγκος έδωσε βαθμό

5η αγωνιστική: ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 1-1 (Μουργκ)

7η αγωνιστική: Παναιτωλικός – ΠΑΟΚ 1-3 (Νινούα - Τσόλακ)

9η αγωνιστική: ΠΑΟΚ – ΠΑΣ Γιάννινα 2-1 (Ελ Καντουρί)

Κύπελλο: ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 2-1 (Κρμέντσικ το 1-1)

Κύπελλο: ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 1-0 (Μουργκ)

Ο πάγκος έδωσε λύση σε επτά παιχνίδια

Στην πορεία προς την κατάκτηση του τίτλου ο Ολυμπιακός βρήκε εμπόδια. Υπήρχαν ομάδες που τον δυσκόλεψαν αρκετά και χρειάστηκε η επέμβαση του Πέδρο Μαρτίνς για να έρθει το τρίποντο. Οι επιλογές του Πορτογάλου ήταν καθοριστικές σε επτά παιχνίδια και έδωσαν 21 βαθμούς.

Στο παιχνίδι της δεύτερης αγωνιστικής, ο Αστέρας κράτησε στο μηδέν τον Ολυμπιακό για ένα ημίχρονο αλλά η είσοδος των Φορτούνη και Μασούρα άλλαξε τις ισορροπίες και το τρίποντο ήρθε. Ο Έλληνας μέσος ήταν εκείνος που έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στην αναμέτρηση με τη Λάρισα στο Καραϊσκάκης ενώ ο Χασάν έλυσε το γρίφο της άμυνας του ΠΑΣ στις καθυστερήσεις. Ο Αιγύπτιος άνοιξε το δρόμο προς το θρίαμβο επί του Παναθηναϊκού στο Φάληρο. Από τα πόδια του Μπρούμα ήρθε το διπλό στο ΟΑΚΑ στην έκτη στροφή των πλέι οφ ενώ ο Φορτούνης γλίτωσε την ήττα στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Τα παιχνίδια που ο πάγκος έδωσε τη νίκη

2η αγωνιστική: Ολυμπιακός – Αστέρας Τρίπολης 3-0 (Φορτούνης και Μασούρας(2))

13η αγωνιστική: Ολυμπιακός – Λάρισα 5-1 (Μασούρας έκανε το 3-1)

17η αγωνιστική: Ολυμπιακός – ΠΑΣ Γιάννινα 1-0 (Χασάν)

3η αγωνιστική πλέι οφ: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 3-1 (Χασάν (2) και Μπρούμα)

5η αγωνιστική πλέι οφ: Ολυμπιακός – Αστέρας Τρίπολης 1-0 (Παπασταθόπουλος)

6η αγωνιστική πλέι οφ: Ολυμπιακός – ΑΕΚ 2-0 (Μπρούμα (2)

7η αγωνιστική πλέι οφ: Ολυμπιακός – Άρης 1-1 (Φορτούνης)

Αμφότεροι οι δύο προπονητές αν στρέψουν στο βλέμμα στον πάγκο τους έχουν επιλογές για να αντιστρέψουν μια «λάθος» εξέλιξη του παιχνιδιού.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.