ΠΑΟΚ Vs Μπεσίκτας: Δέκα χρόνια μετά το έπος της Πόλης

Χρύσανθος Δοβλέτογλου25 Αυγούστου 2020

Το παρελθόν του ΠΑΟΚ απέναντι σε τουρκικές ομάδες δεν είναι πλούσιο. Η πρώτη και τελευταία φορά -μέχρι τώρα- που ο Δικέφαλος αντιμετώπισε σύλλογο από την Τουρκία ήταν πριν από δέκα χρόνια. Στις 19 Αυγούστου του 2010 οι ασπρόμαυροι κέρδισαν 1-0 στην Τούμπα την Φενέρμπαχτσε χάρη σε γκολ του Βιεϊρίνια και μία εβδομάδα αργότερα σφράγισαν την πρόκριση στους ομίλους του Europa League με τέρμα του Μουσλίμοβιτς, ο οποίος έγραψε το τελικό 1-1 στην παράταση. Μία επιτυχία που έχει μείνει βαθιά χαραγμένη στις καρδιές και στις μνήμες των ΠΑΟΚτσήδων και, φυσικά, μνημονεύεται ακόμη και σήμερα.

Η μοίρα τα έφερε έτσι και ακριβώς δέκα χρόνια μετά ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει για δεύτερη φορά στην ιστορία του τουρκική ομάδα, αυτή την φορά την Μπεσίκτας. Το ημερολόγιο έγραφε 26 Αυγούστου του 2010 όταν ο Πάμπλο Γκαρσία και η παρέα του έφευγαν θριαμβευτές από το «Σουκρού Σαράτσογλου» και στις 25 Αυγούστου, ο Δικέφαλος καλείται να επαναλάβει έναν ευρωπαϊκό θρίαμβο, αυτή την φορά, βέβαια, για τα προκριματικά του Champions League και όχι του Europa League. Σημαδιακό; Θα φανεί...

Το ιδανικό, φυσικά, θα είναι η μέρα που θα αναβιώνει το Έπος της Πόλης, η 26η Αυγούστου, να έχει συνδυαστεί με μία ακόμη πρόκριση επί τουρκικού συλλόγου. Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής, από τους 14 που αγωνίστηκαν τότε, που συνδέει το ιστορικό ματς με την Φενέρμπαχτε με την τωρινή αναμέτρηση είναι ο Αντρέ Βιεϊρίνια εφόσον, φυσικά, παραμείνει στο ρόστερ της ομάδας.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.