ΠΑΟΚ VS Άρης: Η απόρθητη Τούμπα, το μηδέν του Άρη και τα ντέρμπι

Παναγιώτα Χαλκιά06 Μαρτίου 2021

ΠΑΟΚ και Άρης θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στο γήπεδο της Τούμπας στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος με φόντο τη δεύτερη θέση. Οι δύο ομάδες βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής και θέλουν το τρίποντο για να αποκτήσουν ένα ισχνό προβάδισμα.

Ο Δικέφαλος παρουσιάζει σκαμπανεβάσματα στην απόδοση του και δεν ικανοποιεί πάντα με την αγωνιστική του εικόνα. Στα τελευταία εντός έδρας παιχνίδια του μετρά τρεις απώλειες (Ολυμπιακός, ΑΕΚ, Απόλλων Σμύρνης), έχει σημειώσει 14 τέρματα ενώ έχει δεχθεί πέντε.

Οι «κιτρινόμαυροι» απέδειξαν ότι δεν ήταν πυροτέχνημα και διεκδικούν επί ίσοις όροις τη δεύτερη θέση. Στα τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια τους έχουν απωλέσει βαθμούς σε τρία εξ αυτών. Έχουν ηττηθεί από τον Αστέρα Τρίπολης ενώ αναδείχθηκαν ισόπαλοι με ΠΑΣ Γιάννινα και Ολυμπιακό. Έχουν σημειώσει πέντε τέρματα ενώ κράτησαν το μηδέν σε τρία ματς.

Τι κάνουν στα ντέρμπι

Μόλις ένα τρίποντο έχει πανηγυρίσει ο ΠΑΟΚ στα ντέρμπι. Ο Δικέφαλος μετρά τρεις ισοπαλίες, δύο ήττες και μια νίκη στα παιχνίδια κόντρα σε Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και Άρη. Ο Δικέφαλος έχει δεχθεί εννέα τέρματα ενώ έχει σημειώσει μόλις έξι.

Οι «ασπρόμαυροι» έχουν φύγει με την ισοπαλία (1-1) από το ΟΑΚΑ κόντρα στην ΑΕΚ, ηττήθηκαν στο «Βικελίδης» (1-0) ενώ κέρδισαν τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα με 2-1. Αναδείχθηκαν ισόπαλοι εντός έδρας (1-1) με τον Ολυμπιακό και με την ΑΕΚ (2-2) και ηττήθηκαν με 3-0 στο Φάληρο.

Ο Άρης έχει καταφέρει να συγκεντρώσει 10 βαθμούς σε επτά παιχνίδια. Οι «κιτρινόμαυροι» έχουν πανηγυρίσει τρία τρίποντα και μια ισοπαλία ενώ έχουν γευτεί την ήττα σε άλλα τρία. Έχουν σημειώσει έξι τέρματα και έχουν δεχθεί πέντε.

Η ομάδα του Άκη Μάντζιου πανηγύρισε το τρίποντο εκτός έδρας με τον Παναθηναϊκό (0-1), ηττήθηκε στη Θεσσαλονίκη από τον Ολυμπιακό (1-2) ενώ κέρδισε τον ΠΑΟΚ (1-0). Είδε ΑΕΚ και Παναθηναϊκό να φεύγουν με το διπλό από το «Βικελίδης» με το ίδιο σκορ (0-1). Κέρδισε την Ένωση στο ΟΑΚΑ (0-2) και απέσπασε το βαθμό της ισοπαλίας (1-1) στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Παραμένει απόρθητη η Τούμπα

Αήττητος παραμένει ο ΠΑΟΚ εντός έδρας καθώς σε 12 παιχνίδια μετρά οχτώ νίκες και τέσσερις ισοπαλίες. Είναι καλύτερος τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά σε σύγκριση με τα εκτός. Ο Δικέφαλος έχει σημειώσει 28 τέρματα εντός έναντι 18 εκτός ενώ η εστία του έχει παραβιαστεί εννέα φορές έναντι 13 στις αναμετρήσεις μακριά από την Τούμπα.

Οι «ασπρόμαυροι» έχουν σημειώσει το 61% των συνολικών τους τερμάτων στο «σπίτι τους», έχουν βρει δίχτυα σε όλα και μετρούν κατά μέσο όρο 2.3 γκολ. Πατούν περιοχή και δημιουργούν πολλές φάσεις στα καρέ του αντιπάλου. Χρειάζονται 6.5 τελικές για να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα.

Έχουν προβλήματα στην άμυνα καθώς δίνουν την ευκαιρία στον αντίπαλο να πατήσει περιοχή. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι φιλοξενούμενοι έχουν 40 σουτ εντός μεγάλης περιοχής και εννέα κεφαλιές. Χρειάζονται 8.5 τελικές για να πετύχουν κάποιο τέρμα. Ο Δικέφαλος έχει καταφέρει να κρατήσει ανέπαφη την εστία του μόλις σε πέντε παιχνίδια.

Ομάδα β΄ημιχρόνου

Είναι ομάδα β΄ ημιχρόνου αφού έχει πετύχει τα 20 από τα 28 γκολ. Στο τελευταίο μισάωρο (60-90) τα 13 εξ αυτών ενώ στο πρώτο ημίχρονο έχει σημειώσει τέσσερα από το 15ο έως το 30ο λεπτό. Είναι πιο ευάλωτος στο δεύτερο μέρος αφού οι φιλοξενούμενοι έχουν βρει πέντε από τα εννέα τέρματα τους και ιδιαίτερα στο τελευταίο τέταρτο (75-90) όπου έχουν πετύχει το 1/3 των συνολικών τερμάτων.

Άρης: Ομάδα δύο ημιχρόνων, δέχεται δύσκολα γκολ

Δυνατός και μακριά από το «Κλεάνθης Βικελίδης» είναι ο Άρης, ο οποίος με το αγαπημένο του σκορ 1-0 έχει πανηγυρίσει τρίποντα. Οι «κιτρινόμαυροι» έχουν συγκεντρώσει 24 βαθμούς εκτός έδρας μετρώντας επτά νίκες, τρεις ισοπαλίες και μόλις δύο ήττες.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι έχουν καταφέρει να κρατήσουν ανέπαφη την εστία του στα οχτώ (!) από τα 12 παιχνίδια που έχουν δώσει και μόνοι οι Ολυμπιακός, Αστέρας Τρίπολης, Ατρόμητος και Λαμία έχουν καταφέρει να την παραβιάσουν.

Επιθετικά τα πηγαίνουν περίφημα καθώς έχουν σημειώσει ένα γκολ παραπάνω από τα παιχνίδια στη Θεσσαλονίκη, δηλαδή 16, και είναι ιδιαίτερα παραγωγικοί τόσο εντός όσο και εκτός μεγάλης περιοχής. Οι παίκτες του Άκη Μάντζιου έχουν δημιουργήσει 104 τελικές, οι 57 εκ των οποίων είναι μέσα στη μεγάλη περιοχή.

Απειλεί και στα δύο ημίχρονα

Ο Άρης είναι ομάδα που σκοράρει και στα δύο ημίχρονα. Οι «κιτρινόμαυροι» είναι δυνατοί στο τελευταίο μισάωρο του κάθε 45λεπτου, όπου έχουν σημειώσει και τα περισσότερα τέρματα. Είναι πιο ευάλωτοι στο πρώτο ημίχρονο καθώς έχουν δεχθεί τα τέσσερα από τα επτά τέρματα και κυρίως στο διάστημα ανάμεσα στο 30ο και το 45ο λεπτό.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.