ΠΑΟΚ - Βόλεϊ: Έχασε από τον Παναθηναϊκό και μαζί και την πρωτιά

Metrosport Team04 Μαρτίου 2022

Την ήττα γνώρισε στο ντέρμπι κορυφής της Volleyleague με τον Παναθηναϊκό ο ΠΑΟΚ, μένοντας στη δεύτερη θέση με 15 βαθμούς.

Για τον Δικέφαλο δεν αγωνίστηκε ο Κουμεντάκης που είχε πρόβλημα στη μέση. Ο Γιάννης Καλμαζίδης επέλεξε να τον αντικαταστήσει ο Ράιλι Μπαρνς με τον Αντρέ Μπράουν να μενεί εκτός για λόγους τακτικής αφού επιτρέπονται τρεις ξένοι στα ματς του πρωταθλήματος. Οι πράσινοι ξεκίνησαν εντυπωσιακά και με καλό μπλοκ έφτασε στο 1-7 μετά από δύο σερί λάθη του Γάτση. Οι φιλοξενούμενοι με μπλοκ του Πρωτοψάλτη έφτασαν στο 7-14 και το 8-16 με νέο μπλοκ του Ντεν Ντρις.

Ο ΠΑΟΚ μείωσε σε 13-18 με τον Μπαρνς και έφτασε στο 16-19 με άσο του Πετρέα. Με επίθεση του Ντεν Ντρις και μπλοκ άουτ του Πρωτοψάλτη η ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου επανήλθε στο +5 (16-21) με τους γηπεδούχους να μειώνουν στους δύο πόντους (19-21) μετά από μπλοκ του Ουόλς. Μετά από χαμένη επίθεση του Ούντρις οι φιλοξενούμενοι προσπέρασαν με 19-23, με τον ΠΑΟΚ να πλησιάζει στον πόντο με 23-24 με μπλοκ του Πετρέα. Ο Παναθηναϊκός τελικά κατέκτησε το πρώτο σετ μετά από παράβαση στο φιλέ των παικτών του Γιάννη Καλμαζίδη.

Με δύο σερί μπλοκ του Ντεν Ντρις ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 3-6 στο δεύτερο σετ. Με τον Κουκλίνσκι στην γραμμή του σερβίς ο ΠΑΟΚ έχτισε σερί και προηγήθηκε με 9-8 με άσο του Λευκορώσου ακραίου. Με άσο του Ρανγκέλ ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 9-11 και 10-15 με πρώτο χρόνο του Στάλεκαρ και μπλοκ άουτ του Πρωτοψάλτη.

Οι πράσινοι είχαν βρει ρυθμό στην επίθεσή του και προηγήθηκαν με 12-20 με τον Ντεν Ντρις. Ο ΠΑΟΚ δε μπορούσε να πλησιάσει στο σετ κάνοντας αρκετά λάθη με τον Παναθηναϊκό να κατακτά και το δεύτερο σετ με 16-25 με επίθεση του Βέλγου διαγώνιου.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά και στο τρίτο σετ. Με Ντεν Ντρις, Πρωτοψάλτη και Ανδρεόπουλο ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 4-7 με τον ΠΑΟΚ να αντιδρά με τον Ούντρις στη γραμμή του σερβίς. Με δύο άσους του Λευκορώσου και μπλοκ του Πετρέα οι Θεσσαλονικείς προσπέρασαν με 8-7 με το τριφύλλι να κάνει το 8-9 με άσο του Ντεν Ντρις.

Η ομάδα του Γιάννη Καλμαζίδη έφερε και πάλι το σετ τούμπα και έφτασε στο 14-12 με επιθέσεις των Μπαρνς και του Ούντρις. Με τον Πετρέα και τον Μπαρνς ο ΠΑΟΚ έφτασε στο 18-14, με το τριφύλλι να μειώνει στους δύο πόντους (18-16) με μπλοκ άουτ του Ανδρεόπουλου και στον πόντο (19-18) με επίθεση του Πρωτοψάλτη. Μετά από χαμένη επίθεση του Ντεν Ντρις ο ΠΑΟΚ έφτασε στο τριπλό σετ μπολ και κατέκτησε το σετ μετά από παράβαση του Βέλγου στο φιλέ.

Με τον Πρωτοψάλτη στη γραμμή του σερβίς (ένας άσος) το τριφύλλι έφτασε στο 1-6 στο τέταρτο σετ. Ο ΠΑΟΚ μείωσε στους τρεις πόντους με τον Μπαρνς με τη διαφορά να παραμένει σε υψηλά επίπεδα μέχρι το 14-18 και την επίθεση του Ανδρεόπουλου.

Με τον Μπαρνς στην γραμμή του σερβίς ο ΠΑΟΚ έχτισε σερί και προσπέρασε με 19-18 με επίθεση του Ούντρις και μπλοκ του Κουκλίνσκι. Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε ξανά μετά από χαμένη επίθεση του Κουκλίνσκι, αλλά ο Δικέφαλος πήρε εκ νέου το προβάδισμα με τον Λευκορώσο ακραίο. Οι ασπρόμαυροι έφτασαν στο σετ μπολ μετά από παράβαση του Ρανγκέλ στο φιλέ. Ο Πρωτοψάλτης έσβησε το πλεονέκτημα του ΠΑΟΚ και με δικό του μπλοκ το τριφύλλι έφτασε στο ματς μπολ και έκλεισε το ματς.

Τα σετ 1-3 (23-25, 16-25, 25-21, 24-26)

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.