ΠΑΟΚ Β': Πολλοί οι απόντες αλλά με σωστή νοοτροπία σε ένα ακόμη φιλικό

Γιώργος Ζαΐρης24 Σεπτεμβρίου 2022

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΙΡΗΣ

Μετρώντας αντίστροφα για την έναρξη του Πρωταθλήματος της Super League 2, o ΠΑΟΚ έδωσε ένα ακόμη φιλικό παιχνίδι, αυτή τη φορά στην Καστοριά κερδίζοντας την ομώνυμη ομάδα με 2-0. Ο Δικέφαλος βρήκε γκολ και στα δυο ημίχρονα απέναντι στην ομάδα που μετά από πολλά χρόνια επέστρεψε στην Γ’ Εθνική Κατηγορία.

Ο ΠΑΟΚ αγωνίστηκε με 4-4-2 έχοντας τον Μάροβιτς κάτω από τα δοκάρια, τον Τσοπούρογλου στα δεξιά της άμυνας και τον Κιτσάκη στα αριστερά ενώ κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν οι Μανωλιούδης, Ζίλο. Στα χαφ ήταν οι Χατζησταβός, Μελετίδης με τον Γκορτεζιάνι και τον Πανίδη στην κορυφή της επίθεσης και τους Σελιμάι, Σπυρίδη στα άκρα της επίθεσης.

Σε σχέση με το προηγούμενο φιλικό παιχνίδι, αυτό απέναντι στον Μακεδονικό, αυτή τη φορά ο Πάμπλο Γκαρσία για διαφορετικούς λόγους δεν είχε στη διάθεση του, τους Μπράντονιτς, Ρικάρντο, Κουλιάτα, Ουεντραόγκο, Μπαλωμένο, Γιαξή, Παναγιώτου, Τασιούρα, Δαρέλα, Σμυρλή, Νινούα

Είναι χαρακτηριστικό πως στον πάγκο του ΠΑΟΚ υπήρχαν μόλις πέντε παίκτες και αυτοί ήταν οι: Τσιόπτσης, Γρόσδης, Παπαευθυμίου, Κουλούρης, Τζίμας. Απών και ο Μορικέλι καθώς τις τελευταίες μέρες κάνει προπονήσεις με την πρώτη ομάδα.

Ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ στο 33' με τον Γκορτεζιάνι να εκμεταλλεύεται ασθενή απόκρουση του Τσαρούχα και να ανοίγει το σκορ. Μέχρι εκείνο το σημείο ο Δικέφαλος δεν είχε προβληματιστεί αμυντικά, είχε την κατοχή μπάλας αλλά όχι κάποια μεγάλη ευκαιρία.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο ΠΑΟΚ βρήκε γκολ μόλις στο 47’ με πολύ ωραίο σουτ του Σπυρίδη. Νωρίτερα είχαν μπει στον αγωνιστικό χώρο οι Τζίμας, Κουλούρης, Τσιόπτσης, στη θέση των Γκορτεζιάνι, Σελιμάι, Μάροβιτς αντίστοιχα ενώ ο προπονητής της Καστοριάς, Ηλίας Σολάκης κράτησε την ίδια ενδεκάδα στο γήπεδο. Στο 56΄ ο Τσοπούρογλου με ωραία κεφαλιά ανάγκασε τον Τσαρούσα σε μια εντυπωσιακή απόκρουση.

Στο 60’ η Καστοριά προχώρησε σε τέσσερις αλλαγές με τους Κιριζάκη, Λαβασίδη, Παναγιωτίδη και Κυριάκου να μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο ενώ λίγο αργότερα ήταν η σειρά για τον Γρόσδη να αντικαταστήσει τον Κιτσάκη.

Η Καστοριά έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία με τον Τότσο στο 66΄ αλλά η μπάλα μετά από την κεφαλιά του πέρασε άουτ και τέσσερα λεπτά αργότερα ο Πανίδης απάντησε με σουτ το οποίο εξουδετέρωσε ο Τσαρούχας. Οι αλλαγές του ΠΑΟΚ έκλεισαν λίγο μετά το 70’ όταν ο Παπαευθυμίου πέρασε στη θέση του Χατζηστραβού. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Παπαευθυμίου, γεννηθείς το 2006 αποκτήθηκε φέτος και προορίζεται για την Κ19 αλλά ο Πάμπλο Γκαρσία θέλησε να τον δει στην ομάδα του.

Οι γηπεδούχοι είχαν το καλύτερο τους διάστημα για δέκα λεπτά από το 70-80΄ όταν πίεσαν, είχαν συνεχόμενα κόρνερ αλλά ήταν άστοχοι στην τελική προσπάθεια.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία από πλευράς ΠΑΟΚ χάθηκε από τον Σπυρίδη στο 81’ όταν στο τετ α τετ από τα πλάγια νικήθηκε από τον τερματοφύλακα της Καστοριάς. Οι γηπεδούχοι μπορούσαν να είχαν μειώσει στο σκορ αλλά μετά από εξαιρετικό σουτ του Μανακίτσα η μπάλα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι και τελικώς το 0-2 παρέμεινε ως το τέλος αφού στο 85’ ο Πανίδης έκανε το σουτ αλλά έστω και δύσκολα ο Τσαρούχας έδιωξε τη μπάλα σε κόρνερ.


ΠΑΟΚ: Μάροβιτς (46΄ Τσιόπτσης), Μανωλιούδης, Ζίλο, Τσοπούρογλου, Κιτσάκης (64’ Γρόσδης), Χατζηστραβός (72΄ Παπαευθυμίου), Μελετίδης, Πανίδης, Σελιμάι (46’ Κουλούρης) , Σπυρίδης, Γκορτεζιάνι (46’ Τζίμας)

Καστοριά: Τσαρούχας, Σβίρος, Τόζο, Ελευθεριάδης, Γκέγκας, Χασάι, Μαντώς, Μανακίτσας, Τσολάκης, Ταρέλι, Σαββόπουλος

Στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξαν και οι: Κιριζάκης, Λαβασίδης, Παναγιωτίδης, Κυριάκου, Νάκος.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.