ΠΑΟΚ Β’ : Πήρε μπρος στο δεύτερο μέρος και συνεχίζει αήττητος στην κορυφή

Πέτρος Χαριζακλής11 Δεκεμβρίου 2022

Ο ΠΑΟΚ Β ήταν το μεγάλο φαβορί πριν την έναρξη της αναμέτρησης με τον Ηρακλή Λάρισας. Τελικά κατάφερε να αποδείξει το γεγονός αυτό, κερδίζοντας με 3-0 τον ουραγό της Σούπερ Λιγκ 2 και συνεχίζει πρωτοπόρος και αήττητος. Η ομάδα του Γκαρσία ήταν ανώτερη στον αγωνιστικό χώρο, κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο, πέτυχε τρία γκολ και απειλήθηκε λίγες φορές από τον αντίπαλο. Σημαντική στιγμή η τριπλή αλλαγή του Γκαρσία στο ημίχρονο, όπου έκανε την ομάδα του πιο επιθετική.

Δυσκολεύτηκε να βρει χώρους

Στο πρώτο μέρος ο ΠΑΟΚ δυσκολεύτηκε να βρει τους χώρους για να απειλήσει και είναι χαρακτηριστικό πως δεν είχε τη μεγάλη φάση. Αντιθέτως, αυτή την είχαν οι φιλοξενούμενοι με στατική φάση στα μισά του πρώτου μέρους.

Στο 8ο λεπτό ο Τασιούλης βρέθηκε μέσα στην περιοχή του ΠΑΟΚ και από πλάγια θέση έπιασε το μονοκόμματο σουτ, όμως η μπάλα πέρασε αρκετά μέτρα δίπλα από την εστία του Μοναστηρλή.

O Δικέφαλος απάντησε στο 17’, με τον Νινούα να βγάζει τη σέντρα στο όριο της περιοχής αλλά ο Σμυρλής δεν πρόλαβε να βάλει την προβολή προ του Κουτζαβασίλη. Ο Ηρακλής Λάρισας απείλησε ξανά στο 22ο λεπτό, με τον Λεσάι να εκτελεί φάουλ λίγο έξω από την περιοχή και τον Μοναστηρλή να αποκρούει σε κόρνερ.

Ο Νινούα στο 36ο λεπτό ανέλαβε μια εκτέλεση φάουλ από πλεονεκτική θέση εκτός περιοχής, όμως έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ.

Οι αλλαγές του Γκαρσία μεταμόρφωσαν τον ΠΑΟΚ

Οι τρεις αλλαγές του Γκαρσία στο ημίχρονο (Τασιούρας, Γρόσδης, Τζίμας) άλλαξαν την εικόνα των «ασπρόμαυρων» και την έκαναν πιο επιθετική. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να έρθει γρήγορα και το γκολ από στατική φάση και να λύσει τα πόδια των παικτών του Γκαρσία.

Στο 50’ και μετά από εκτέλεση κόρνερ, η μπάλα έφτασε έξω από την περιοχή στον Σμυρλή που επιχείρησε το σουτ όμως η μπάλα πέρασε άουτ. Δύο λεπτά αργότερα ο ΠΑΟΚ απείλησε εκ νέου. Ο Χατζηστραβός έκανε την μπαλιά στον Τζίμα, εκείνος μπήκε στην περιοχή και γύρισε στον αρχηγό του ΠΑΟΚ που έκανε το σουτ, ο Κουτζαβασίλης απέκρουσε σε κόρνερ. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Γρόσδης από τα αριστερά και έστειλε συστημένη την μπάλα στον Μιχαηλίδη ο οποίος με δυνατή κεφαλιά άνοιξε το σκορ για τον ΠΑΟΚ στο 52ο λεπτό.

Στο 63’ ο Τασιούρας βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Κουτζαβασίλη, όμως δεν μπόρεσε να νικήσει τον κίπερ των Λαρισαίων. Δύο λεπτά αργότερα, ο Σπυράκος βρέθηκε μέσα στην περιοχή έπειτα από κάθετη του Γρόσδη, το πλασέ του όμως μπλόκαρε εύκολα ο Κουτζαβασίλης. Στο 69’ ο Δικέφαλος είχε κι άλλη ευκαιρία, όταν ο Σπυράκος έκανε τη σέντρα από τα αριστερά όμως την κεφαλιά του Τζίμα μπλόκαρε ο Κουτζαβασίλης.

Την πρώτη του εμφάνιση στο δεύτερο μέρος έκανε ο Ηρακλής Λάρισας στο 76ο λεπτό όταν με προβολή του Τσιμίκα, ο Μοναστηρλής δοκίμασε τα αντανακλαστικά του και με τα πόδια απέκρουσε. Στην εξέλιξη της φάσης, ο Τζίμας βγήκε τετ-α-τετ με τον Κουτζαβασίλης, όμως έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ.

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να είναι απειλητικός στην αντεπίθεση, όμως ο Σπυράκος στο 83’ που βρέθηκε έξω από την περιοχή, έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ. Τρία λεπτά αργότερα, οι «ασπρόμαυροι» βρέθηκαν στην αντεπίθεση, ο Τζίμας βρέθηκε από πλάγια και έκανε τη σέντρα, ο Σπυράκος έκανε την προβολή και με κοντινό πλασέ ο Δαρέλας «έγραψε» το 2-0.

O Δικέφαλος του Βορρά πέτυχε και τρίτο γκολ. Ο Μιχαηλίδης εκτέλεσε το φάουλ λίγο έξω από την περιοχή στο 89ο λεπτό, η μπάλα κόντραρε στα σώματα και κατέληξε στον Γρόσδη, ο οποίος με σκαφτό πλασέ «έγραψε» το 3-0.

ΠΑΟΚ Β (Γκαρσία): Μοναστηρλής, Τσοπούρογλου (46’ Τασιούρας), Γιαξής, Μιχαηλίδης, Μορικέλι, Μελετίδης, Νινούα (46’ Γρόσδης), Μπράντονιτς (61’ Σπυράκος), Σμυρλής, Χατζηστραβός (75’ Δαρέλας), Πανίδης (46’ Τζίμας)

Ηρακλής Λάρισας (Διλμπέρης): Κουτζαβασίλης, Λαγωνίδης, Καψάλης, Γκουγκούδης, Μπαλαμώτης (71΄Μπάτροβιτς), Μπάμης, Τασιούλης, Δοδοντσάκης, Τσιμίκας, Λεσάι (78’ Χρηστίδης), Ευθυμιάδης (59’ Συρεγγέλας)

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.