ΠΑΟΚ: Οι πρώτες ενδείξεις και αποδείξεις μέσα από τους αγώνες κυπέλλου

Δημήτρης Μπούζας18 Δεκεμβρίου 2022

Πώς «πέρασε» η πεντάδα από την δοκιμασία της συγκεκριμένης φάσης και τι διαπίστωσαν οι κόουτς που θα τους βοηθήσει, όχι τόσο για την πρόκριση, όσο για το επόμενο βήμα που αφορά τον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος.

Πρώτος άνοιξε τον «χορό» ο ΠΑΟΚ στην Καλαμάτα, για να τον ακολουθήσουν στη σειρά οι τρεις του ΠΟΚ (ΠΑΟ, ΑΕΚ, Ολυμπιακός), με τον Άρη να κλείνει τον κύκλο στη Λειβαδιά. Συμπεράσματα και μηνύματα προφανώς υπήρξαν για όλους. Ως εκ τούτου, θεωρείται αναμενόμενο το γεγονός της ερμηνείας και της αντίστοιχης εκτίμησης τους, από τους καθ ύλην αρμόδιους. Με δεδομένες βέβαια και τις απόψεις που σχηματίστηκαν από τα φιλικά της διακοπής, εικάζεται ότι θα βοηθήσουν ώστε να διαμορφωθούν «εικόνες» και καταστάσεις πιο σταθερές και ως ένα σημείο και ασφαλέστερες. Ο ΠΑΟΚ πέρασε εύκολα από την Καλαμάτα. Το ίδιο συνέβη και με τους τρεις του αθηνοκεντρικού συνασπισμού, όπως και με τον Άρη.

  Ο Λουτσέσκου διαχειρίστηκε το παιχνίδι όπως ακριβώς και τα προηγούμενα φιλικά, επιβεβαιώνοντας την πρόθεση του να υπολογίσει για μια ακόμη φορά, αν αυτά που σκέφτηκε να αλλάξει με την έναρξη του β΄ γύρου στο πρωτάθλημα, είναι αρκετά ή θα χρειαστούν κάποιες πρόσθετες διαφοροποιήσεις. Η μη χρησιμοποίηση του Κουαλιάτα ούτε ένα λεπτό, μπορεί να αποτελεί μια... ένδειξη αλλά όχι και μία απόδειξη (λόγω των γνωστών ανακολουθιών και υπαναχωρήσεων του Ραζβάν) ότι ο παίκτης ξαναμπαίνει στην «κατάψυξη». Σε γενικές γραμμές ο Λουτσέσκου στο παιχνίδι του κυπέλλου είδε την ομάδα του να κινείται με χαμηλότερες ταχύτητες και δίχως τους αυτοματισμούς που είχε στα φιλικά. 

  Με ενδεκάδα που σίγουρα δεν θα εμφανιστεί άλλη φορά η ΑΕΚ και με τον Φαν Βερτ να αγωνίζεται βασικός και να σκοράρει, ο Αλμέιδα δοκίμασε όπως προαναφέραμε ένα σχήμα περίεργο, προφανώς για να σχηματίσει μια άποψη σε ότι αφορά συγκεκριμένους και υπό αμφισβήτηση παίκτες. Άλλωστε έχει καταλήξει για τους περισσότερους, εισηγούμενος στον Μελισσανίδη την απόκτηση τριών συγκεκριμένων ποιοτικών, που θα καταστήσουν το ρόστερ του περισσότερο αξιόμαχο. Στην δική του περίπτωση οι ενδείξεις όπως και οι αποδείξεις, όπως όλα δείχνουν είναι ορατές δια γυμνού οφθαλμού. 

  Απόλυτα ικανοποιημένος παρουσιάζεται ο πάντοτε φειδωλός στις δηλώσεις του Γιοβάνοβιτς, μετά το 3-0 επί του αξιόμαχου Βόλου, βλέποντας τους τρεις Σλοβένους (Τσέριν, Βέρμπιτς και Σπόραρ) να σκοράρουν, αλλά και την ανανέωση του πολύ σημαντικού Ρούμπεν Πέρεθ. Η απόδοση των «πρασίνων» ήταν καλή. Παραφωνία ωστόσο υπήρξε με τα καραγκιοζιλίκια του διαιτητικού διδύμου Μανούχου - Διαμαντόπουλου. 

  Περνώντας στο Φάληρο, μπορούμε να πούμε ότι όπως ήταν αναμενόμενο, την παράσταση και το ενδιαφέρον μονοπώλησε ο Μαρσέλο με τα δύο εξαιρετικά – ομολογουμένως – γκολ που πέτυχε. Η «δεύτερη ευκαιρία» που του δόθηκε, από τη στιγμή που δεν κατάφεραν να τον πουλήσουν και να... απαλλαγούν από το συμβόλαιο του, λόγω των μέχρι χθες τραγικών του εμφανίσεων, πιθανότατα να τον αφύπνισε (στα αλήθεια το ευχόμαστε) όχι προσωρινά, ούτε περιστασιακά. Κι αυτό, γιατί η αντίπαλη ομάδα έπαιζε με σύνθεση ανάγκης. Οι ενδείξεις λοιπόν και οι αποδείξεις έγραφαν το ίδιο όνομα: Μαρσέλο. Το ίδιο εύκολα πέρασε και από τη Λειβαδιά στον επόμενο γύρο ο Άρης, που αντέδρασε – ως όφειλε – στο β΄ ημίχρονο και πέτυχε μια ακόμη ανατροπή. Αξίζει να σας θυμίσουμε ότι οι διασταυρώσεις για τους «δικούς μας» δεν είναι το ίδιο εύκολες στο επόμενο τους βήμα. Ο ΠΑΟΚ και ο Άρης έπεσαν πάνω στους Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό αντίστοιχα.

ΥΓ: Ανησυχεί η περίπτωση του Ίνγκασον, ο οποίος έκανε και πάλι ατομικό πρόγραμμα. Ελπίδες υπάρχουν βέβαια για την παρουσία του, στο σημαντικό και πολύ δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι, με τον Παναιτωλικό στο πρωτάθλημα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.