ΠΑΟΚ: «Τρελές» επιδόσεις, μεγάλα ρεκόρ, νέα νίκη και ας είναι καλά τα κόρνερ

Στέλιος Γρηγοριάδης20 Δεκεμβρίου 2019

Αγαπητή Metrosport,

Στα 50 ματς το αήττητο σερί, στα 33 εκτός έδρας ματς το σερί στο σκοράρισμα. Ο ΠΑΟΚ γράφει, στην κυριολεξία, ιστορία με τις επιδόσεις του και βαδίζει ακάθεκτος προς την κατάκτηση ενός δεύτερου σερί νταμπλ. Τι άλλο, αλήθεια, να περιμένουν οι οπαδοί του; Ισως καλύτερο ποδόσφαιρο.

Ισως μεγαλύτερη άνεση στις νίκες. Ισως μεγαλύτερα και περισσότερα διαστήματα με ενέργεια. Γιατί και χθες η αλήθεια είναι ότι η ομάδα δεν έκανε μια πολύ καλή εμφάνιση και στο ανοιχτό παιχνίδι ο Πανιώνιος ήταν που δημιούργησε περισσότερες ευκαιρίες, όπως σωστά είπε και ο προπονητής του, Νίκι Παπαβασιλείου. Η νίκη ήρθε με δύο εκτελέσεις κόρνερ και με σύγχυση στα καρέ του Πανιωνίου κι αυτό δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο, αν θέλει η ομάδα να ξεπεράσει τις όποιες αγωνιστικές αδυναμίες της, από τη στιγμή που συναγωνίζεται τον Ολυμπιακό για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος, αλλά και του Κυπέλλου.

Mε μονότερμα άρχισε το παιχνίδι ο ΠΑΟΚ, κλείνοντας τον Πανιώνιο στα καρέ του, αλλά δεν έβρισκε τον τρόπο να δημιουργήσει την κλασική ευκαιρία, καθώς οι χαφ του ήταν απρόσεκτοι στην τελική πάσα, ενώ οι σέντρες αποκρούονταν από τους αμυντικούς του Πανιωνίου. Ο Ακπομ θα μπορούσε να σκοράρει αν στο σουτ που έπιασε από καλή θέση δεν κοντραριζόταν η μπάλα από πόδι αμυνόμενου. Ο ΠΑΟΚ, μετά το 25’, επέτρεψε στον Πανιώνιο να “ξεμυτίσει” και να επιχειρήσει ορισμένες επιθέσεις, χωρίς πάντως να ανησυχήσει τον Ζίβκοβιτς.

Ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ επενέβη μόνο σε ένα σουτ του Μασούρα, που, όμως, θα κατέληγε άουτ, ωστόσο στη λήξη του πρώτου ημιχρόνου έκανε μια εντυπωσιακή απόκρουση σε φάουλ του Αραμπούλι. Κατά άλλα, μέχρι το 45’ είδαμε μόνο έναν κεραυνό του Αουγκούστο, τον οποίο απέκρουσε ο Μαλέρμπ και ένα δυνατό σουτ άουτ του Αραμπούλι μετά από λάθος του Γιαννούλη. Ο ΠΑΟΚ το προσπαθούσε, αλλά δεν μπορούσε. Και δεν μπορούσε γιατί απέναντι σε μια πολυπρόσωπη άμυνα έλειπε η ταχύτητα και η φαντασία.

Το είδε ο Φερέϊρα και “έριξε” στο ματς για το δεύτερο ημίχρονο τον Βιεϊρίνια αντί του Ελ Καντουρί, που έτσι κι αλλιώς είχε τραυματιστεί. Ο αρχηγός εκτέλεσε το κόρνερ από το οποίο προήλθε το 0-1 με σκόρερ τον Ινγκασον, έβγαλε ασίστ στον Αουγκούστο που έχασε μεγάλη ευκαιρία, εκτέλεσε και το άλλο κόρνερ που απέφερε το 0-2 από τον Ακπομ, μετά το… φεστιβάλ κεφαλοβόλει των παικτών του ΠΑΟΚ μπροστά στην εστία του Πανιωνίου.

Ο ΠΑΟΚ είχε “καθαρίσει” το ματς με συνοπτικές διαδικασίες και σ’ αυτό συνέβαλε, για δεύτερη φορά, ο Ζίβκοβιτς που απέκρουσε σωτήρια σε τετ α τετ με τον Αραμπούλι. Κι αν οι παίκτες του ήταν πιο προσεκτικοί στην τελική ενέργεια, το σκορ θα έπαιρνε μεγαλύτερες διαστάσεις. Ειδικά ο Βιεϊρίνια, ακόμη δεν μπορεί να πιστέψει πώς από το σημείο του πέναλτι περίπου, ανενόχλητος, δεν κατάφερε να βρει εστία.

ΥΓ. Με το συμπάθιο για τον κόουτς, αλλά κομματάκι δύσκολο να έφταιγε για την απόδοση του πρώτου ημιχρόνου το τερέν που δεν είχε βραχεί...

Στέλιος Γρηγοριάδης

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.