ΠΑΟΚ: Ο Αουγκούστο στο Τop 5 των ακριβότερων πωλήσεων

Metrosport Team13 Αυγούστου 2023

Ο Ντόουγκλας Αοουγκούστο αποχώρησε από τον ΠΑΟΚ μετά από τέσσερα χρόνια, με τον Βραζιλιάνο μέσο να πωλείται 5,5 εκατομμύρια ευρώ στη Ναντ και παράλληλα να γίνεται μια από τις ακριβότερες πωλήσεις στην ιστορία της ομάδας.

Μάλιστα, η πώληση του Αουγκούστο στη γαλλική ομάδα ξεπέρασε τη μετακίνηση του Γκάρι Ροντρίγκες στη Γαλατάσαραϊ, με τη διαφορά ότι ο ΠΑΟΚ από τη μεταγραφή του Ροντρίγκες είχε μεγαλύτερο κέρδος, καθώς τον είχε αποκτήσει μόλις 250.000 ευρώ, ενώ για τον Βραζιλιάνο είχε δαπανήσει 3 εκατ. ευρώ. Ποιες είναι όμως οι ακριβότερες πωλήσεις στην ιστορία του ΠΑΟΚ;

Χρήστος Τζόλης  (11 εκατ. ευρώ)


Πριν δύο καλοκαίρια ο Χρήστος Τζόλης έγινε η ακριβότερη πώληση του ΠΑΟΚ, με τον νεαρό επιθετικό να μετακομίζει στην Αγγλία και τη Νόριτς έναντι 11 εκατομμυρίων ευρώ.  Ο Τζόλης είχε 57 συμμετοχές με 17 γκολ και δέκα ασίστ με τον ΠΑΟΚ.

Αλεξάντρ Πρίγιοβιτς (10 εκατ. ευρώ)


Ο Σέρβος επιθετικός είναι ένα ξεχωριστό κεφάλαιο στην ιστορία της ομάδας, καθώς παρά το μικρό του πέρασμα από την Τούμπα αγαπήθηκε όσο λίγοι. Ο Πρίγιοβιτς τον Ιανουάριο του 2019 πήρε μεταγραφή για τη Σαουδική Αραβία και την Αλ Ιτιχάντ, με τον ΠΑΟΚ να βάζει στα ταμεία του 10 εκατομμύρια ευρώ. Ο Πρίγιοβιτς είχε 86 συμμετοχές και 55 τέρματα με τη φανέλα του ΠΑΟΚ

Δημήτρης Γιαννούλης (7,5 εκατ. ευρώ)


Ο διεθνής μπακ τον Ιανουάριο του 2021 παραχωρήθηκε στη Νόριτς με τη μορφή δανεισμού, βοηθώντας τα "καναρίνια" να πάρουν την άνοδο στην Premier League, ενεργοποιώντας τη ρήτρα αγοράς του. Η Νόριτς κατέβαλε στον ΠΑΟΚ το ποσό των 7,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Γκάρι Ροντρίγκες (5,3 εκατ. ευρώ)


Ο Γκάρι Ροντρίγκες είναι μια από τις πιο κερδοφόρες πωλήσει του ΠΑΟΚ, καθώς είχε αποκτηθεί το 2015 για μόλις 250.000 ευρώ και τον Ιανουάριο του 2017 πωλήθηκε έναντι 5.3 εκατ. ευρώ στη Γαλατάσαραϊ και αυτή τη στιγμή είναι πέμπτος στη λίστα με τις ακριβότερες πωλήσει του ΠΑΟΚ.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.