ΠΑΟΚ: Το πρόβλημα του Λυκογιάννη δεν είναι στο «5»

Βασίλης Βλαχόπουλος02 Νοεμβρίου 2021

Με μόλις μία νίκη σε σύνολο τεσσάρων αγώνων στη Stoiximan.gr Basketleague και το βαρύ πρόγραμμα που ακολουθεί με τους αγώνες απέναντι σε Παναθηναϊκό (εντός) και Ολυμπιακό (εκτός), προφανώς στον ΠΑΟΚ ενισχύθηκε το κλίμα προβληματισμού σχετικά με την αποτελεσματικότητα της ομάδας. Κυρίως από τη στιγμή που κόντρα στο Περιστέρι δεν διαχειρίστηκε σωστά μια διαφορά 14 πόντων με συνέπεια να φτάσει στο σημείο να ακολουθεί στο σκορ, επιτρέποντας (σ’ ένα ακόμη παιχνίδι) την αντίπαλη ομάδα να σουτάρει με ποσοστό άνω του 60% στα σουτ εντός παιδιάς και του 36% από μακρινή απόσταση. 

Ο προβληματισμός ασφαλώς εντοπίζεται στο κομμάτι της άμυνας, γι’ αυτό ο Άρης Λυκογιάννης μίλησε (μεταφορικά) για ένα… αίμα που πρέπει να τρέξει και φυσικά η αναφορά του είχε να κάνει με το επίπεδο της έντασης και της προσπάθειας που θα πρέπει να βάλει η ομάδα του.

Ως είθισται, η μέχρι στιγμής κακή πορεία άνοιξε συζήτηση περί αλλαγών, πληροφορίες της σημερινής «Μ» αναφέρουν όμως ότι προς το παρόν τέτοιου ζήτημα δεν τέθηκε στις κουβέντες που έχουν σε καθημερινή βάση οι Λυκογιάννης-Χατζόπουλος. 

Αναφέρθηκε το όνομα του Ντέρεκ Ογκμπέιντε, ίσως γιατί είναι ο πιο αναλώσιμος σε σχέση με τους υπόλοιπους ξένους, ωστόσο ο Αμερικανός (με ρίζες από τη Νιγηρία) δεν είναι το πρόβλημα υπό την έννοια ότι βάσει του ρόλου που έχει στην ομάδα – υποστηρίζει τον Μάρβιν Τζόουνς στο «5» - δεν είναι αυτός που θα κρίνει την εξέλιξη ενός αγώνα. Γι’ αυτόν τον λόγο δεν τέθηκε θέμα αντικατάστασης του παίκτη, ειδικά μετά τον αγώνα με το Περιστέρι όπου λόγω χαρακτηριστικών δεν ταίριαζε στο παιχνίδι, γι’ αυτό αγωνίστηκε λιγότερο από δύο λεπτά.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.