ΠΑΟΚ: Το πλάνο του Μπότο μπαίνει σε εφαρμογή

Metrosport Team26 Μαΐου 2022

Ρεπορτάζ: Κώστας Πετρωτός – Γιώργος Καστάνης – Γιώργος Ζαΐρης

Η ανανέωση του ρόστερ, κυρίως δε η ουσιαστική ενίσχυσή του, για να μπορέσει ο ΠΑΟΚ να επιστρέψει στους τίτλους, αποτελεί αυτή την χρονική περίοδο, το βασικό θέμα των επαφών που έχει ο Ζοσέ Μπότο, σε συνεργασία και με τον Ραζβάν Λουτσέσκου. Η εποπτεία, σε καθαρά οικονομικό επίπεδο βεβαίως, ανήκει στην οικογένεια Σαββίδη.

Το πλάνο του Ζοσέ Μπότο έχει αρχίσει να μπαίνει σε εφαρμογή. Ο βασικός στόχος είναι, μέχρι την έναρξη του καλοκαιρινού σταδίου της προετοιμασίας, να μπορέσει να στελεχώσει το ρόστερ, με όλους τους ποδοσφαιριστές που θα συμμετέχουν ενεργά στην προσπάθεια που θα γίνει τη νέα σεζόν. Εκτός από τον Κουαλιάτα (Ουρουγουανός με ιταλικό διαβατήριο) που έχει συμφωνήσει σε όλα για να έρθει από την Μοντεβιδέο Γουόντερερς στη Θεσσαλονίκη και ο Νορβηγός αμυντικός Ιβάν Νέσμπεργκ θα αποτελέσει την επόμενη κίνηση.

Όμως τις τελευταίες ημέρες, η στόχευση έχει γίνει για την ολοκλήρωση των επαφών με έναν παίκτη που αγωνίζεται ως αριστερός μπακ. Αποτελεί βασική προτεραιότητα η απόκτηση του αριστερού οπισθοφύλακα, καθώς ο Σίντκλεϊ αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν και εκεί προορίζεται ο Βιεϊρίνια (πρέπει να γίνει συζήτηση και στο οικονομικό). Παράλληλα μετά την αποχώρηση του Πασχαλάκη και το αντίο του παίκτη προς τον ΠΑΟΚ, αλλά και του Ιβάν Σαββίδη προς τον ίδιο, είναι δεδομένο πως ο Δικέφαλος θα αποκτήσει τερματοφύλακα. Πιθανότατα δύο γκολκίπερ.

Οι Κροάτες για τον Κοτάρσκι

Τις τελευταίες ημέρες στην Κροατία, αναφέρεται εντόνως το όνομα του Ντομινίκ Κοτάρσκι, που ανήκει στον Αγιαξ και είναι διεθνής με την εθνική Ελπίδων της Κροατίας.

Ο 22χρονος Κροάτης τερματοφύλακας αγωνίστηκε με τη μορφή δανεισμού στην Γκόριτσα. Στα 22 του, ο Κοτάρσκι μέτρησε συνολικά 28 συμμετοχές, κρατώντας 8 φορές την εστία του απαραβίαστη. Ο Κόταρσκι είναι διεθνής με όλες τις μικρές εθνικές ομάδες της χώρας του. Στην καριέρα του με τον Άγιαξ έχει πανηγυρίσει 2 πρωταθλήματα Ολλανδίας τις σεζόν 2018-19 και 2020-21.

Οι κινήσεις του Μπότο και η συνέντευξη τύπου

Ο Μπότο θα κληθεί να προχωρήσει στις τελικές συζητήσεις με τον Βιεϊρίνια για την ανανέωση της συνεργασίας, ενώ μέχρι χθες δεν είχε παρουσιάσει εξέλιξη το θέμα με τους Μπίσεσβαρ και Κρέσπο. Όμως, παρά τα όσα λέγονται, η επιθυμία του Λουτσέσκου για την παραμονή και των δύο είναι δεδομένη, όπως και η επιθυμία των παικτών να μείνουν στον ΠΑΟΚ. Για να συμβεί όμως αυτό, θα πρέπει να συμφωνήσουν στο οικονομικό σκέλος και στα χρήματα που θα τους προτείνει ο Μπότο.

Παράλληλα ο αθλητικός διευθυντής της ΠΑΕ, αναμένεται να παραθέσει συνέντευξη τύπου, πιθανότητα την ερχόμενη εβδομάδα. Εκεί, προτίθεται να εξηγήσει το σχέδιο δράσης για τον νέο ΠΑΟΚ που θα δημιουργηθεί. Σε πρώτο πλάνο ο Πορτογάλος αθλητικός διευθυντής αναμένεται να προϊδεάσει τους φιλάθλους για τις κινήσεις που θα γίνουν, για το πλάνο που έχει εκπονηθεί, για το “χτίσιμο” μίας νέας ομάδας, που πρέπει να αποκτήσει γερές βάσεις, για να πρωταγωνιστήσει.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.