ΠΑΟΚ: Ο αγώνας της ηρεμίας

Κώστας Πετρωτός07 Μαρτίου 2021

Αν ο ΠΑΟΚ νικήσει τον Αρη δεν θα γίνει ξαφνικά υπερομάδα, ούτε αν χάσει θα είναι όλο το «ασπρόμαυρο» οικοδόμημα για το ανάθεμα. 

Φαντάζομαι συμφωνείτε πως λίγο-πολύ τα θετικά σημεία και οι αδυναμίες της ομάδας του Δικεφάλου είναι γνωστές και δεν περιμένουμε να αλλάξουν εντυπωσιακά τα συμπεράσματα για το τι χρειάζεται ο ΠΑΟΚ το ερχόμενο καλοκαίρι από τα παιχνίδια που απομένουν ως το τέλος της σεζόν. 

Κατά συνέπεια, η σημασία της κατάκτησης του τριπόντου απόψε κόντρα στον συμπολίτη, αποτελεί για τον ΠΑΟΚ το… χάπι της ηρεμίας για να μπορέσει η ομάδα να πάει με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες στην τελική ευθεία της σεζόν.

Πολλοί υποστηρίζουν ότι το τάιμινγκ για τον συγκεκριμένο δεν είναι καλό για την ομάδα του Γκαρσία, γιατί αν δεν νικήσει θα αυξηθεί η αμφισβήτηση από τον κόσμο και θα ενισχυθεί το κλίμα εσωστρέφειας. Προσωπικά, θα προτιμήσω το ακριβώς αντίθετο στρατόπεδο: Ότι αυτό το ματς είναι ευκαιρία ο ΠΑΟΚ να πατήσει γερά στον βατήρα για μία τελική επίθεση στην σεζόν με αξιώσεις και χωρίς τα επαναλαμβανόμενα λάθη του προηγούμενου διαστήματος.

Προφανώς, αυτό το γνωρίζουν πρώτοι απ’ όλους ο «Κανάριο» και οι παίκτες του και έχει συζητηθεί στα αποδυτήρια. Ας γίνουμε, όμως, λίγο πιο συγκεκριμένοι:

Αν ο ΠΑΟΚ νικήσει σήμερα και στην Λεωφόρο την ερχόμενη εβδομάδα, τότε παίρνει την δεύτερη θέση χωρίς να εξαρτάται από κανένα άλλο αποτέλεσμα. Ετσι θα μπει στην κούρσα των πλέι οφ ως αφεντικό, έστω και με μικρό προβάδισμα για την θέση πίσω από τον πρωταθλητή. Όπως εξελίχθηκε ως τώρα η χρονιά δεν είναι κάτι αμελητέο αυτό, αν και δεν μπορεί να λογιστεί επιτυχία, για να μην παρεξηγηθούμε.

Οι ποδοσφαιριστές του Δικεφάλου έχουν την ευκαιρία να δείξουν ότι και εγωισμό διαθέτουν και δεν έχουν εθιστεί στην ιδέα της μη νίκης. Τα πολλά λόγια είναι περιττά. Ας περιμένουν να δούμε την εικόνα τους απόψε.

Και δύο λόγια αγωνιστικά. Βάσει της εικόνας των δύο ομάδων, δύο είναι τα κρίσιμα στοιχεία για τον ΠΑΟΚ. Το πρώτο, να πάρει την μάχη του κέντρου, εκεί που δείχνει να έχει τους πιο καλούς παίκτες του ο Αρης και δεύτερο να μην κάνει φθηνά λάθη που θα φέρουν και ανάλογα χαμηλής γκολ. Αν τα καταφέρει στους δύο αυτούς τομείς, τότε στην επίθεση, θα βρει τις ευκαιρίες να πετύχει τουλάχιστον ένα γκολ (το πιθανότερο και παραπάνω).

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.