ΠΑΟΚ: Το φορμάρισμα, η ψυχολογία, οι μεταγραφές -«Θα στρώσει και η άμυνα»

Κώστας Πετρωτός01 Νοεμβρίου 2021


Το ΄πε όσο πιο γλαφυρά μπορούσε ο Ραζβάν Λουτσέσκου στην συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα με τον Απόλλωνα Σμύρνης, σχολιάζοντας τα γκολ που δέχεται σε κάθε παιχνίδι η ομάδα του από τον αγώνα με την Σλόβαν και έπειτα: «Φτάνει ως εδώ».

Ο Ρουμάνος τεχνικός προσπάθησε να δώσει την εξήγησή του για το φαινόμενο, σημειώνοντας: «είναι λίγο εκνευριστικό για όλους μας ότι κάνουμε τόσο σημαντικά λάθη που τελικά οδηγούν τους αντιπάλους μας να σκοράρουν, παρότι δεν είναι απειλητικοί απέναντι μας. Είναι ζήτημα συγκέντρωσης, αυτοπεποίθησης, ζήτημα να πας μπροστά με νίκες σαν τη σημερινή (σ.σ. προχθεσινή), όπου και πάλι ξεπεράσαμε τέτοια λάθη. Και λέω ότι είναι θέμα αυτοπεποίθησης γιατί με το που δεχόμαστε ένα τέτοιο γκολ, χάνουμε το ηθικό μας και τη σιγουριά που είχαμε και με την οποία παίζαμε και δημιουργούσαμε ωραία πράγματα πριν δεχτούμε αυτό το γκολ. Θεωρώ πως πρέπει να έρθει ένα σημείο όπου θα πούμε "φτάνει, ως εδώ". Να μην ανεχτούμε άλλα τέτοια λάθη. Στο ποδόσφαιρο, αν θέλεις να νικάς, πρέπει πρώτα απ' όλα να μη δέχεσαι γκολ». Και πρόσθεσε ότι δεν αφορά κυρίως στην οργάνωση της άμυνας, γιατί ο ΠΑΟΚ δέχεται γκολ χωρίς να είναι ακάλυπτα τα μετόπισθεν.

Το θέμα τον απασχολεί ιδιαίτερα και μετά το ματς με τον Απόλλωνα είχε συζητήσεις με ανθρώπους του στενού περιβάλλοντός του, στην διάρκεια των οποίων έδειξε την βεβαιότητά του ότι θα βρει την λύση και σύντομα θα σφίξει και η άμυνα. Φυσικά, ο 52χρονος κόουτς δεν είναι απλά αισιόδοξος, αλλά βασίζει το πιστεύω του σε συγκεκριμένους παράγοντες.

Συγκεκριμένα, για τον προπονητή του ΠΑΟΚ το θέμα είναι σε σημαντικό βαθμό ψυχολογικό. Θεωρεί ότι υπήρχε έλλειμμα αυτοπεποίθησης σε πολλούς παίκτες και ότι φτιάχνοντας την νοοτροπία νικητή της ομάδας με διαδοχικά θετικά αποτελέσματα, θα αλλάξει η ατομική εικόνα τους και θα είναι πιο συγκεντρωμένοι και άρα λιγότερο επιρρεπείς στο λάθος.

Υπάρχει, όμως, και κάτι ακόμη. Το τελευταίο διάστημα παίκτες που συνεισφέρουν κυρίως στο ανασταλτικό κομμάτι αντιμετώπισαν προβλήματα τραυματισμών. Ο Κρέσπο που επανήλθε, αλλά ακόμη δεν έχει παίξει, ο Βαρέλα που είναι πλέον παρών στα ματς αλλά ακόμη δεν έχει πιάσει την απόδοση που μπορεί μετά τις ενοχλήσεις στην μέση, ο Βιεϊρίνια που έπαιζε με πρόβλημα μέχρι και το ματς με τον Ολυμπιακό. Όταν φορμαριστούν όλοι αυτοί, τα πράγματα θα είναι διαφορετικά.

Επιπλέον, είναι ξεκάθαρο ότι ο ΠΑΟΚ θα στοχεύσει και σε ενίσχυση με μεταγραφές. Η πρώτη θα είναι εσωτερική, καθώς άπαντες περιμένουν να πατήσει γερά ο Ινγκασον μετά την πολύμηνη αποχή του, έτσι ώστε η ομάδα να ενισχυθεί και σε προσωπικά μαρκαρίσματα και στην αεράμυνα. Γι ' αυτό και έχει συζητηθεί κι αυτό το πλάνο με τους αγώνες του ΠΑΟΚ Β, προκειμένου να επισπευσθεί η διαδικασία ένταξής του.

Ακόμη, είναι ξεκάθαρο ότι ο ΠΑΟΚ θα κινηθεί και για δεξί μπακ. Μπορεί ο Λουτσέσκου να προσπαθεί να βελτιώσει τον Τέιλορ αμυντικά, όμως είναι σαφές ότι λείπει και ένας παίκτης με άλλα χαρακτηριστικά που θα ανεβάσει την ποιότητα στις επιλογές.

Επιστρέφουν στις προπονήσεις μετά την αποφόρτιση

Εξάλλου, σήμερα θα αρχίσει η προετοιμασία για το ματς με την Κοπεγχάγη, καθώς χθες ο Λουτσέσκου έδωσε στους παίκτες του την ευκαιρία να αποφορτιστούν πριν από μία δύσκολη εβδομάδα, καθώς μετά το ματς με τους Δανούς ακολουθεί και το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.