ΠΑΟΚ: Θέλει σταθερό «κορμό» και τη νέα σεζόν ο Λουτσέσκου

Metrosport Team18 Μαρτίου 2023

Ρεπορτάζ: Γ.Καστάνης, Κ.Πετρωτός: Σταθερότητα. Πόσες φορές αλήθεια, είπε δημόσια αυτή την λέξη ο Λουτσέσκου από την ημέρα που επέστρεψε στην Τούμπα; Πολλές, για την ακρίβεια, χαθήκαμε στο… μέτρημα. Ο προπονητής του ΠΑΟΚ παράλληλα με τα πλέι οφ που θα ξεκινήσουν από αύριο, με ξεκάθαρους τους στόχους, έχει διαμηνύσει τα «θέλω» του στον ισχυρό άνδρα του Δικεφάλου για τη νέα σεζόν.

Για την ακρίβεια, ο Λουτσέσκου έχει ζητήσει από την ιδιοκτησία, να μην αποχωρήσει κανείς παίκτης από το υπάρχον ρόστερ της ομάδας, παίκτης που εννοείται πως συμμετέχει ενεργά στην προσπάθεια και βρίσκεται μέσα στα πλάνα του. Η αναφορά, σύμφωνα με πληροφορίες, γίνεται τόσο για τους νεαρούς παίκτες που έχουν καθιερωθεί στην πρώτη ομάδα (Κουλιεράκης, Κωνσταντέλιας) όσο και για τους παίκτες που ήρθαν για να δείξουν την αξία τους και έχουν δικαιώσει τις προσδοκίες.

Ένας από αυτούς είναι ο Μπράντον Τόμας που σκοράρει κατά ριπάς στα τελευταία παιχνίδια. Ένας ακόμη είναι ο Ντάντας. Ξεχωριστό κεφάλαιο μπορεί να αποτελέσουν οι παίκτες τα συμβόλαια των οποίων λήγουν το καλοκαίρι. Για παράδειγμα ο Κούρτιτς που έχει υψηλό συμβόλαιο, κατά πάσα πιθανότητα θα αποτελέσει παρελθόν. Για τον Βιεϊρίνια την συζήτηση θα την κάνει ξεχωριστά ο μεγαλομέτοχος με τον παίκτη, διαπιστώνοντας και τις προθέσεις του. Υπάρχουν και άλλοι, όμως καλό είναι την δεδομένη χρονική στιγμή, να μην μπούμε σε διαδικασία ονοματολογίας.

Το μόνο ξεκάθαρο, είναι πως όσοι παίκτες βρίσκονται στα αγωνιστικά πλάνα του Λουτσέσκου αυτή την στιγμή και είναι φανερό ποιοι είναι, για όλους αυτούς γίνεται κουβέντα να διατηρηθούν στο ρόστερ. Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία, προφανώς με λιγότερες απολαβές.

Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με τα όσα λέει ο προπονητής του ΠΑΟΚ στην ιδιοκτησία, για να μπορέσει η ομάδα την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο (2023-2024) να διεκδικήσει με περισσότερες αξιώσεις το Πρωτάθλημα και το Κύπελλο (ανεξάρτητα τι θα κάνει έως το τέλος της σεζόν) και να κάνει μία αξιόλογη ευρωπαϊκή πορεία, θα πρέπει να έχει το ίδιο ή σχεδόν το ίδιο ρόστερ, σε σύγκριση με την φετινή σεζόν.

Και είναι σημαντικό να προστεθούν, το πολύ δύο παίκτες, ποιοτικοί και ικανοί που θα μπορέσουν να κάνουν την διαφορά. Αν για παράδειγμα αποχωρήσουν οι Κούρτιτς και Μουργκ (τα συμβόλαια των οποίων ολοκληρώνονται) να έρθουν δύο που να ξεχωρίζουν με τις επιδόσεις τους.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.