ΠΑΟΚ: Τεστ σοβαρότητας και ευκαιρίες σε πολλούς

Metrosport Team10 Ιανουαρίου 2023

Ενα πολύ σημαντικό παιχνίδι δίνει σήμερα στις 21:00 [Metropolis 95.5] o ΠΑΟΚ υποδεχόμενος την Καλαμάτα στο δεύτερο ματς για τη φάση των «16». Ο Δικέφαλος μπορεί να είχε κερδίσει με 2-0 στο πρώτο ματς αλλά δεν θέλει να «καθίσει» σε εκείνο το αποτέλεσμα. 

Ετσι το σημερινό παιχνίδι είναι ένα τεστ σοβαρότητας αλλά και παράλληλα μια ευκαιρία για αρκετούς ποδοσφαιριστές να φωνάξουν «παρών» στον προπονητή τους. Αλλωστε με τον καταρτισμό της αποστολής ο προπονητής του ΠΑΟΚ έδειξε τις προθέσεις του αφού αρκετοί ποδοσφαιριστές έμειναν εκτός ώστε να πάρουν ανάσες και φρέσκοι να υποδεχθούν το Σάββατο τον ΟΦΗ που χθες διέλυσε στο Αγρίνιο τον Παναιτωλικό με 4-0.

 Ετσι σήμερα θα δουν τον αγώνα από την κερκίδα οι Κοτάρσκι, Ινγκασον, Ράφα Σοάρες και Αουγκούστο. Για πρώτη φορά στη σεζόν θα πάρει γάντια βασικού ο Ζίβκοβιτς αφού ο Κοτάρσκι θα πάρει ανάσες. Στα δεξιά της άμυνας ώστε να αποκτήσει ρυθμό προβάδισμα έχει ο Λύρατζης ενώ Κάργας και Νάσμπεργκ θα είναι στο κέντρο με τον Βιεϊρίνια στα αριστερά.

 Στο χώρο του κέντρου ο Σβαμπ θα έχει δίπλα του τον Ντάντας ενώ ο Φιλίπε Σοάρες θα είναι πίσω από τον Μπράντον Τόμας με τους Μπίσεσβαρ και Ρικάρντο στα άκρα της επίθεσης. Την αποστολή αποτελούν οι: Ζίβκοβιτς, Ταλιχμανίδης, Βιεϊρίνια, Λύρατζης, Σάστρε, Κάργας, Νάσμπεργκ, Κουλιεράκης, Σελιμάι Σβαμπ, Ντάντας, Φιλίπε Σοάρες, Μπίσεσβαρ, Κωνσταντέλιας, Ρικάρντο, Α.Ζίβκοβιτς, Νάρεϊ, Ολιβέιρα, Μπράντον, Τζίμας. Κακά μαντάτα για δυο Χθες επιβεβαιώθηκε πως ο Μουργκ υπέστη θλάση στην Λαμία και θα αναγκαστεί να μείνει εκτός σχεδόν για ένα μήνα. 

Οπως ενημέρωσε η ασπρόμαυρη ΠΑΕ, η μαγνητική έδειξε πως έχει υποστεί θλάση β’ βαθμού στον προσαγωγό. Το διάστημα απουσίας του Αυστριακού υπολογίζεται στις 3-4 εβδομάδες. Επίσης ο Νικολάς Κουαλιάτα που περίμενε την σημερινή αναμέτρηση για να αγωνιστεί, δέχθηκε χτύπημα στην προπόνηση στο γόνατο κι αναμένεται να μείνει εκτός προπονήσεων για περίπου δύο εβδομάδες λόγω κάκωσης. Αντίθετα ευχάριστα τα νέα για τον Μάριο Τσαούση καθώς βγήκε στο γήπεδο και ξεκίνησε τρέξιμο, ενώ ο Ομάρ Ελ Καντουρί έκανε θεραπεία και πρόγραμμα στην πισίνα κι ο Γιάσμιν Κούρτιτς συνέχισε το ειδικό πρόγραμμα που ακολουθεί.

Προϊστορία

 Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται σήμερα την Καλαμάτα θέλοντας να σφραγίσει το εισιτήριο για την επόμενη φάση του Κυπέλλου. Η σημερινή αναμέτρηση των δυο ομάδων σε όλες τις εγχώριες διοργανώσεις θα είναι η 17η. Πριν από μερικές μέρες ο Δικέφαλος είχε κερδίσει εκτός έδρας με 2-0 και εκείνη ήταν η η 9η νίκη του σε 16 παιχνίδια με αντίπαλο την συγκεκριμένη ομάδα που έχει καταφέρει να πάρει και έξι ισοπαλίες. Αξίζει να σημειωθεί πως σήμερα ο ΠΑΟΚ κερδίζοντας ή φέρνοντας ισοπαλία απέναντι στην Καλαμάτα θα την κάνει τη δεύτερη αντίπαλο στην ιστορία του με το μεγαλύτερο αήττητο σερί αφού 17 αγώνες χωρίς να έχει γνωρίσει σε ούτε ένα ματς την ήττα μετρά και απέναντι στη Λαμία.

Οι πιθανές συνθέσεις

ΠΑΟΚ: Ζίβκοβιτς, Λύρατζης, Κάργας, Νάσμπεργκ, Βιεϊρίνια, Σβαμπ, Ντάντας, Μπίσεσβαρ, Φ. Σοάρες, Ρικάρντο, Τόμας

Καλαμάτα: Μέντες, Μπακαγιόκο, Λουπάνο, Ασίγκμπα, Αρναρέλλης, Μπενίτεζ, Καραγκούνης, Κωνσταντινόπουλος, Άλβες, Ρόβας, Βασιλόγιαννης

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.