ΠΑΟΚ: Τέλος οι μεταγραφές!

Metrosport Team06 Αυγούστου 2022

Αρθρογραφεί ο Θάνος Μπούζας

Δεν θέλει και πολύ μυαλό για να αντιληφθείς ότι στον ΠΑΟΚ δεν θα γίνουν άλλες μεταγραφές. Και όταν αναφερόμαστε σε μεταγραφές δεν εννοούμε τα όποια συμπληρώματα υλικού ή τις λύσεις ανάγκης αλλά την απόκτηση εκείνων των ποδοσφαιριστών που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. 

Τα δεδομένα είναι πολλά, απλά και καταγεγραμμένα: Από την εποχή που ο κ. Σαββίδης έδινε πολλά χρήματα σε συμβόλαια χρήσιμων ή άχρηστων ποδοσφαιριστών ο Δικέφαλος έχει συγκεντρώσει ένα «χρέος» προς τον ιδιοκτήτη που φτάνει ή και ξεπερνάει τα 150 εκατομμύρια. Αρκετά από αυτά τα χρήματα μπορούσαν μα μην είχαν δοθεί αν η ίδια η ΠΑΕ, οι άνθρωποι αλλά και ο ίδιος ο κ. Σαββίδης λειτουργούσαν με περισσότερο οικονομικό ορθολογισμό παρά με το συναίσθημα και την παρόρμηση. Από την άλλη πλευρά αυτή η παρόρμηση το 2016 ήταν που έβαλε προσωρινά τέλος στα διαιτητικά ανοσιουργήματα και έφερε στον ΠΑΟΚ 5 τίτλους (και έναν κλεμμένο). Ωστόσο όταν οι συνθήκες αντικειμενικά άλλαξαν και επηρεάστηκε όλος ο ανθρώπινος πολιτισμός ήταν μοιραίο να διαφοροποιηθεί και ό τρόπος που αντιμετώπιζε ο κ. Σαββίδης τον ΠΑΟΚ. 

Μετά την επιδημία, που συνεχίζεται ακόμη, ήρθε και ο πόλεμος που ενέπλεξε τον κ. Σαββίδη σε τεράστιες δυσκολίες. Αντικειμενικά δεν έχει την ίδια δυνατότητα μεταφοράς κεφαλαίων. Υποκειμενικά απέκτησε πολλαπλάσιους εχθρούς από ότι ήδη είχε στο εσωτερικό. Όλα τα παραπάνω κατά τη γνώμη μας τον οδήγησαν στην αναπόφευκτη σκέψη στο να προσπαθήσει να κάνει τον ΠΑΟΚ αυτάρκη. Ελπίζουμε ότι μέσα στην σκέψη αυτή παραμένει το γήπεδο. Δυστυχώς όμως δεν παραμένει ο αυθορμητισμός και η ευχάριστη τρέλα – παράνοια του παρελθόντος. Για τον Σαββίδη ο ΠΑΟΚ είναι ένα κόσμημα ψυχής που πλέον μπορεί να το βλέπει μόνο από μακριά. Αυτό προφανώς του έχει διαταράξει τον ψυχισμό του και μεταβάλει τον τρόπο λειτουργίας του. Δεν είμαστε μέσα στη σκέψη του αλλά εκ των όσων κατά καιρούς έχει πει και εκ του αποτελέσματος αυτό συμπεράνουμε.

Σήμερα ο ΠΑΟΚ -και κατά τον κ. Σαββίδη- αλλά και όπως έχουν αναφερθεί οι υπεύθυνοι του υλικού, η ομάδα πρέπει να απεμπλακεί από τα συμβόλαια 5 παικτών που δεν αγωνίζονται και αν είναι δυνατόν δύο που αγωνίζονται (Αογκούστο- Κούρτιτς). Ωστόσο τους προηγούμενους μήνες έγιναν καίρια λάθη από όλους που κάνουν αυτό το εγχείρημα σχεδόν αδύνατο: ο Αουγκούστο έχει δείξει πολλάκις ότι δεν μπορεί να είναι όχι απλώς ο ηγέτης αλλά ούτε ο συμμετέχων σε μια ενδεκάδα που θέλει να κάνει πρωταθλητισμό. Ο Λουτσέσκου τον εμπιστεύτηκε επανειλημμένα και ισάριθμες φορές προδόθηκε. Όταν ήρθε η προσφορά από την Αραβία για 4 εκατομμύρια γιατί δεν δόθηκε; Ποιος έλαβε αυτή την απόφαση και φόρτωσε στον ΠΑΟΚ ένα νευρικό παίκτη που ελάχιστα προσφέρει; Τώρα θέλουν να τον δώσουν 2 εκατομμύρια και δε μπορούν. 

Ζαμπά: αντί να τον κάνουν διακοπή συμβολαίου τον αφήνουν και περιφέρεται στα νησιά σαν τουρίστας για δυο μήνες. Ποιος είναι υπεύθυνος; Η στέρηση μισθών για 2 μήνες είναι ένα αστείο όπως «κατόπιν εορτής» ήταν και το πρόστιμό για τις κάρτες που έβαλε η διοίκηση. Η συνεπαγωγή των παραπάνω βγάζει σαν συμπέρασμα ότι αν δε «ξεφορτωθεί» ο ΠΑΟΚ συμβόλαια δεν θα γίνουν οι καλές μεταγραφές. Εμείς από τη σειρά μας υποστηρίζουμε ότι είναι αδύνατον σε σύντομο χρονικό διάστημα ο Μπότο ή οποιοσδήποτε να το καταφέρει αυτό. Κατά συνέπεια μην περιμένετε δεκάρι ή κάποιον άλλο από το πάνω ράφι να έρθει στην Τούμπα.

Υ.Γ. Θα μας βρει απέναντί του ο Λουτσέσκου αν ενεργοποιήσει κάποιον από τους πέντε. Και αυτό γιατί θα είναι σε βάρος παικτών που έχουν αποδείξει την αξία τους πρόσφατα στην προετοιμασία , όπως ο Κωνσταντέλιας και ο Τσαούσης.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.