ΠΑΟΚ: Τα θετικά και τα αρνητικά της τρίτης ήττας στα πλέι οφ

Χρύσανθος Δοβλέτογλου24 Απριλίου 2023

Ο ΠΑΟΚ για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι στα πλέι οφ, μετά το 4-2 επί του Βόλου, έβγαλε ενέργεια στον αγωνιστικό χώρο, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, είχε εμπνεύσεις και ευκαιρίες για να πετύχει περισσότερα γκολ, νωρίτερα από το 85' που ο Αουγκούστο σκόραρε το 1-1, αλλά, τελικά, γνώρισε την τρίτη του ήττα στα φετινά πλέι οφ. Είναι δεδομένο ότι ο Δικέφαλος απέναντι στον Παναθηναϊκό αδίκησε τον εαυτό του, κάτι που «μαρτυρούν» και οι στατιστικές κατηγορίες.

Κόντρα στους «πράσινους μέτρησε 22 τελικές, έναντι οκτώ του αντιπάλου του, 11/27 γεμίσματα έναντι 2/9, οκτώ κόρνερ έναντι τριών και ένα δοκάρι σε σουτ του Αουγκούστο. Οι φιλοξενούμενοι, επιπρόσθετα, χρειάστηκε να καταγράψουν 19 επεμβάσεις. Αυτό που μετράει, όμως, είναι το τελικό αποτέλεσμα και όπως αποδείχθηκε η ηγετική εμφάνιση του Τάισον, ο οποίος κάποιες στιγμές θύμισε τον Τάισον της Σαχτάρ, δεν ήταν αρκετή για να αποτρέψει την ήττα.

Συμπαραστάτης του ήταν ο Αουγκούστο, ο οποίος έχει εξελιχθεί στον ηγέτη των ασπρόμαυρων στη μεσαία γραμμή. Στο ματς με τον Παναθηναϊκό πραγματικά τα έκανε όλα. Έκοβε και έραβε στον χώρο του κέντρου, κερδίζοντας πολλές μονομαχίες, είχε δοκάρι, σκόραρε ένα γκολ και κέρδισε πέναλτι, άσχετα που, τελικά, δεν καταλογίστηκε γιατί υποδείχθηκε νωρίτερα στη φάση οφσάιντ. Επίσης, το πάθος του Βραζιλιάνου, όταν δεν είναι υπέρμετρο, δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο.

Η στατιστική απεικόνιση του ντέρμπι

ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός

1 ΔΟΚΑΡΙΑ 0

0 ΑΣΙΣΤ 1

22 ΤΕΛΙΚΕΣ 8

1 ΑΠΟΚΡΟΥΣΕΙΣ 6

7 ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ 19

34 ΚΛΕΨΙΜΑΤΑ 27

13 ΦΑΟΥΛ 15

2 ΟΦΣΑΙΝΤ 3

8 ΚΟΡΝΕΡ 3

53 ΛΑΘΗ 45

11/27 ΓΕΜΙΣΜΑΤΑ 2/9

Αυτά ήταν τα θετικά του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Υπάρχουν και αρνητικά. Ο Ζίβκοβιτς ενώ βοηθούσε στο χτίσιμο των επιθετικών ενεργειών, είχε κακές τελικές επιλογές, είτε σε πάσες, είτε όταν ήταν να τελειώσει ο ίδιος τις φάσεις. Για την ποιότητα του Σέρβου δεν δικαιολογείται, γιατί έχει δείξει στα χρόνια που είναι στον ΠΑΟΚ ότι έχει την ικανότητα να παίξει τον ρόλο του «εκτελεστή».

Επίσης, ο Κωνσταντέλιας, παρά την διάθεση που έδειξε, δεν είχε ουσία στο παιχνίδι του, και φάνηκε ότι χρειάζεται ακόμη υπομονή για να προσθέσει δίπλα στην μεγάλη ποδοσφαιρική του αξία την εμπειρία, που θα τον «εκτοξεύσει». Δεν πρέπει να βιαστεί, θα έρθει μόνο του, αλλά μέχρι τότε θα χρειαστεί συμπαράσταση και δίπλα του παίκτες όπως ο Τάισον και ο Βιεϊρίνια, που θα λειτουργούν σαν «δάσκαλοι» στον αγωνιστικό χώρο και στα αποδυτήρια.

Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να εξελιχθούν για τον ΠΑΟΚ τα πλέι οφ σε αγώνες... προπόνησης ενόψει του τελικού κυπέλλου. Με την εμφάνισή του απέναντι στον Παναθηναϊκό άφησε υποσχέσεις ότι αυτό δεν θα συμβεί, αλλά, σίγουρα, είναι απαραίτητα και τα θετικά αποτελέσματα στη συνέχεια, για να μην φτάσει στον αγώνα που θα κρίνει τον τελευταίο τίτλο της σεζόν μετά από απανωτές αποτυχίες που θα έχουν καταρρακώσει την ψυχολογία του.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.