ΠΑΟΚ: Τα σενάρια για την πρωτιά στον όμιλο του Conference

Κωστής Παναγιώτου09 Νοεμβρίου 2023

Ο ΠΑΟΚ μετά την ισοπαλία με την Αμπερντίν εξασφάλισε και μαθηματικά την πρόκριση του στην επόμενη φάση του Europa Conference League και την επόμενη αγωνιστική στη Γερμανία με την Άιντραχτ θα παίξει για την πρώτη θέση του ομίλου.

Ο "δικέφαλος" παρότι δεν κατάφερε να νικήσει τους Σκωτσέζους παραμένει πρώτος και αήττητος και είναι στα δικά του χέρια η πρωτιά του ομίλου, η οποία εξασφαλίζει απευθείας πρόκριση στους "16" της διοργάνωσης, ενώ η δεύτερη θέση τον στέλνει στα play-offs απέναντι σε ομάδα που θα τερματίσει 3η θέση των ομίλων του Europa League.

Ο ΠΑΟΚ κόντρα στην Άιντραχτ θα παίξει για δύο αποτελέσματα, καθώς με νίκη ή ισοπαλία παραμένει πρώτος. Σε περίπτωση νίκης εξασφαλίζει και μαθηματικά την πρώτη θέση, ενώ σε περίπτωση ισοπαλίας θέλει νίκη την τελευταία αγωνιστική απέναντι στην Ελσίνκι.

Σε περίπτωση ήττας με 2 ή περισσότερα γκολ πρέπει την τελευταία αγωνιστική οι Γερμανοί να χάσουν από την Αμπερντίν και ο ΠΑΟΚ να κερδίσει την Ελσίνκι. Τώρα σε περίπτωση που χάσει με ένα τέρμα διαφορά θα τερματίσει πρώτος είτε με το παραπάνω σενάριο, είτε με ισοπαλία της Άιντραχτ στην Σκωτία, εφόσον εκείνος νικήσει τους Φιλανδούς, ενώ παράλληλα πρέπει πάρει και τη διαφορά τερμάτων από τους Γερμανούς. Ο "δικέφαλος" είναι στο +3 με 10-7 γκολ και οι Γερμανοί στο +7 με 10-3 γκολ.

Το πρόγραμμα των δύο τελευταίων αγωνιστικών:

 5η αγωνιστική  (30/11)

 Ελσίνκι – Αμπερντίν

 Άιντραχτ – ΠΑΟΚ

 6η αγωνιστική (14/12)

 ΠΑΟΚ – Ελσίνκι

 Αμπερντίν – Άιντραχτ

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.