ΠΑΟΚ: «Τα ματς αυτά δεν τα παίζεις αλλά τα κερδίζεις» το σύνθημα στα ασπρόμαυρα αποδυτήρια

Γιώργος Ζαΐρης24 Φεβρουαρίου 2022

Εξω από τα αποδυτήρια του γηπέδου της Μίντιλαντ ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης είχε σημειώσει: «Τα ματς όπως αυτό της Πέμπτης στην Τούμπα δεν τα παίζεις αλλά τα κερδίζεις». Μια εβδομάδα μετά την ήττα ε 1-0 από τους Δανούς σήμερα ο Δικέφαλος (22:00 Metropolis 95.5) θέλει να γράψει ιστορία. Να τον βρει ο πρώτος μήνας της Ανοιξης στην Ευρώπη και αύριο να είναι στην κλήρωση για την φάση των «16» του Conference. Για να συμβεί αυτό σήμερα θα πρέπει να κερδίσει με διαφορά δυο τερμάτων τους Δανούς. Το σημαντικό είναι πως δεν μετρά το εκτός έδρας γκολ και επομένως ακόμη και αν η νίκη έρθει με ένα γκολ διαφορά ο ΠΑΟΚ θα έχει μια δεύτερη ευκαιρία στη διαδικασία της παράτασης ή και μια 3η μέσα από την άσπρη βούλα.

Είναι προφανές όμως πως κανείς δεν σκέφτεται τίποτε άλλο από την πρόκριση μέσα την κανονική διάρκεια του αγώνα. Για να συμβεί φυσικά αυτό ο ΠΑΟΚ χρειάζεται καθαρό μυαλό και πειθαρχημένο ματς. Ματς της υπομονής αφενός αλλά και κυριαρχικό από το πρώτο λεπτό. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου σε σχέση με το ματς του πρώτου αγώνα μετρά επιστροφές και η πιο σημαντική είναι αυτή του Κούρτιτς. Ο πρώτος σκόρερ της ομάδας που αγωνίστηκε για λίγα λεπτά στο παιχνίδι απέναντι στον Αρη θα είναι στην ενδεκάδα. Οπως εκεί θα είναι και ο Ανχελ Κρέσπο που ξεκουράστηκε την Κυριακή. Θέση βασικού διεκδικεί ο Ελ Καντουρί στο αριστερό άκρο της επίθεσης με τον Μπίσεσβαρ να είναι πίσω από τον Τσόλακ.

Η ενδεκάδα του ΠΑΟΚ αρχίζει από τον Πασχαλάκη που δεξιά θα έχει τον εξαιρετικό στο πρώτο ματς Λύρατζη και στο κέντρο της άμυνας τους Ινγκασον-Κρέσπο. Στα αριστερά ο Bιεϊρνια έχει το προβάδισμα από τον Σίντκλεϊ ενώ ο Τσιγγάρας θα είναι δίπλα στον Κούρτιτς και μπροστά τους; Ακόμη και τρία είναι τα σενάρια. Αρχικά να παίξει εκεί ο Μπίσεσβαρ. Στα δεξιά ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς και στα αριστερά ο Ελ Καντουρί θα παλέψει για τη θέση με τον Μιτρίτσα. Στην κορυφή ο Αντόνιο Τσόλακ θα αγωνιστεί για πρώτη φορά βασικός σε ευρωπαϊκό ματς απόντος και του τραυματία Ακπομ. Εναλλακτικό σενάριο; Να παίξει από την αρχή ο Σοάρες πίσω από τον Τσόλακ και ο Μπίσεσβαρ στα αριστερά με τον Καντουρί να μένει στον πάγκο. Το τρίτο σενάριο θέλει τον Αουγκούστο να αρχίζει και τον Σοάρες να μένει στον πάγκο.

Να θυμίσουμε πως τέσσερις ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ έχουν φτάσει στο όριο καρτών στο Conference. Πρόκειται για τους Μιχαηλίδη, Μιτρίτσα, Σβαμπ και Αντρίγια Ζίβκοβιτς. Αν δηλαδή ο ΠΑΟΚ αποκλείσει την Μίντιλαντ και κάποιος από τους τέσσερις δεν κίτρινη δεν θα παίξει στον πρώτο αγώνα της φάσης των "16".

Η Τούμπα «ζωντανεύει» μετά από 77 μέρες

Ηταν 9 Δεκεμβρίου 2021 όταν ο ΠΑΟΚ υποδεχόταν την Λίνκολν στην Τούμπα για την τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων όπου ο Δικέφαλος «σφράγισε» την πρόκριση στην νοκ άουτ φάση. Μετά από 77 μέρες σήμερα η Τούμπα ζωντανεύει και πάλι! Τόσες μέρες χρειάστηκε να περάσουν ώστε η ασπρόμαυρη ΠΑΕ να ανοίξει τις θύρες για να υποδεχθεί τους φίλους της! Και αυτό γιατί υπήρξε η τιμωρία των τεσσάρων αγωνιστικών για τα επεισόδια στο ματς με τον Αρη αλλά και οι περιορισμοί λόγω της πανδημίας. Ετσι σήμερα οι κάτοχοι διαρκείας αλλά και όσοι αγόρασαν εισιτήριο μέσω διαδικτύου φορούν και πάλι τη φανέλα με το «12» και θα γίνουν ο καλύτερος συμπαίκτης στη μάχη για την πρόκριση στους «16». Θέλουν να δουν ξανά τον ΠΑΟΚ μετά από πολλά χρόνια να παίζει μήνα Μάρτιο σε ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Ματς... 600.000 ευρώ το σημερινό

Το πρεστίζ και η άνοδος στην ευρωπαϊκή κατάταξη των συλλόγων για ευνοϊκότερες κληρώσεις τις επόμενες σεζόν δεν είναι τα μοναδικά κίνητρα του ΠΑΟΚ στο σημερινό ματς. Υπάρχει και το χρηματικό και δεν πρέπει να το προσπερνάμε! Αν σκεφτούμε μάλιστα πως πριν από δυο χρόνια ο ΠΑΟΚ είχε θέμα με το financial fair play. Ποιος μπορεί άλλωστε να ξεχάσει πως τον Ιανουάριο του 2020 δεν έκανε ούτε μια μεταγραφή για αυτό το λόγο; Ετσι σήμερα ο ΠΑΟΚ έχει την ευκαιρία να βάλει ακόμη 600.000 ευρώ στα ταμεία του! Σε περίπτωση πρόκρισης αυτό είναι το ποσό που δίνει η UEFΑ.

Αν δεν το καταφέρει θα πάρει 300.000 ευρώ. Και θα μεγαλώσει το ποσό που έχει βάλει ήδη στα ταμεία του από την πορεία στη διοργάνωση. Είχε κερδίσει 2.940.000 ευρώ όταν μπήκε στους ομίλους και άλλα 325.000 ευρώ για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης. Ακόμη από την πορεία του στους ομίλους (τρεις νίκες και δυο ισοπαλίες) εξασφάλισε ακόμη 1.882.000 ευρώ. Σε όλα αυτά τα έσοδα δεν συμπεριλαμβάνουμε και το market pool που ο ΠΑΟΚ δεν χρειάστηκε να το μοιραστεί αφού ΑΕΚ και Αρης αποκλείστηκαν και δεν κατάφεραν να μπουν στους ομίλους.


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.