ΠΑΟΚ: Τα αποδυτήρια, οι επιλογές του Μπότο και ο Φιλίπε που γεννά ερωτήματα

Metrosport Team04 Ιουλίου 2022

Καλά αποδυτήρια, αυτό είναι το μυστικό κάθε ομάδας του Λουτσέσκου. Και προκειμένου να τα πετύχει, ο Ρουμάνος τεχνικός πάντα ψάχνει τους σωματοφύλακές του. Το κάνει και σ’ αυτή την προετοιμασία με τους παλιούς της ομάδας, στους οποίους αναγνωρίζει ρόλο «πρωτοπαλίκαρων» της ομάδας, με την καλή έννοια. Ινγκασον, Ελ Καντουρί, Σβαμπ, Αουγκούστο, Ολιβέιρα, αλλά και ο νεότερος Αντρίγια είναι αυτοί που προσπαθούν να κάνουν μέρος της δουλειάς του Βιεϊρίνια που είναι σίγουρα το δεξί χέρι του Ραζβάν, ακόμη και τραυματίας.

Οι επιλογές του Μπότο

Ενα σημαντικό κομμάτι αυτής της προετοιμασίας αφορά στα παιδιά που ήρθαν στον ΠΑΟΚ, ως επιλογές Μπότο αυτό το καλοκαίρι. Από τον Κοτάρσκι που μπαίνει σιγά – σιγά στο πρόγραμμα, μέχρι τους Ράφα Σοάρες, Ντάντας, Κουαλιάτα, Αντρέ Ρικάρντο. Ο Ράφα εξαιρείται γιατί είναι ένας έτοιμος παίκτης που έχει ζήσει πολλές προετοιμασίες. Οι υπόλοιποι, άλλος περισσότερο και άλλος λιγότερο, δείχνουν θετικά στοιχεία, ξεχωρίζουν όμως δύο. Ο Ντάντας που προσθέτει ταχύτητα και ποιοτικές επαφές και ο Αντρέ Ρικάρντο που είναι η ευχάριστη έκπληξη (και με εξαιρετικές κεφαλιές).

Τα παιδιά από τις Ακαδημίες

Αυτό το κομμάτι είναι και το πλέον συζητημένο αυτές τις μέρες. Και είναι λογικό, γιατί ο απλός οπαδός του ΠΑΟΚ χαίρεται περισσότερο από κάθε άλλο να βλέπει η ομάδα να βρίσκει νέους παίκτες από τα σπλάχνα της. Ταλιχμανίδης, Τσαούσης, Κουλιεράκης, Παναγιώτου, Κωνσταντέλιας, ο Τζίμας που πλέον νιώθει παιδί του ΠΑΟΚ και μαζί Μπαλωμένος και Μάροβιτς έχουν δημιουργήσει την δική τους καλή παρέα που κάθε μέρα κάνει τον δικό της αγώνα για καθιέρωση στον ΠΑΟΚ. Κωνσταντέλιας και Κουλιεράκης πρωτοστατούν σε αυτή την προσπάθεια.

Ενας ΠΑΟΚ με ταχύτητα

Τα νιάτα και η ενέργεια που φέρνουν στην ομάδα οι παίκτες που αποκτήθηκαν ή προωθήθηκαν φέτος, δημιουργούν την προοπτική για έναν ΠΑΟΚ πιο ταχύ, που δουλεύει πολύ στις επιθέσεις λίγων δευτερολέπτων. Ο Λουτσέσκου και οι συνεργάτες του δίνουν μεγάλη έμφαση σε αυτό το κομμάτι και καθημερινά αφιερώνουν μεγάλο κομμάτι των προπονήσεων στο να δουλεύουν στο πρέσινγκ ψηλά και στην γρήγορη μετάβαση στην επίθεση, μόλις η ομάδα ανακτήσει την κατοχή μπάλας. Δοκιμάστηκ’ε με επιτυχία σε διάφορα χρονικά σημεία των φιλικών με Γκόου Αχέντ και Χρόνιγκεν.

Ο Φιλίπε γεννά ερωτήματα

Προφανώς ο τίτλος του προσώπου της προετοιμασίας πάει ως τώρα στον Αντόνιο Τσόλακ λόγω του σίριαλ της πιθανής μεταγραφής του στους Γκλάσκοου Ρέιντζερς. Ωστόσο, εκείνος που εντός τερέν προκαλεί τους περισσότερους προβληματισμούς είναι ο Φιλίπε Σοάρες. Ο Λουτσέσκου ψάχνεται για το αν πρέπει να παίζει στο «10» ή στο «8», υπάρχουν στιγμές μέσα στις προπονήσεις ή και σε φιλικά (θυμηθείτε τη ασίστ στο γκολ του Ολιβέιρα με τους Γκόυ Αχέντ) που ενθουσιάζουν, αλλά και πολλά που χάνεται. Προφανώς, χρειάζεται δουλειά στην νοοτροπία και την ψυχολογία.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.