ΠΑΟΚ: Τα αγαπημένα «compact» και «balance» του Λουτσέσκου αναζητούνται μετά το 50’

Γιώργος Πετρίδης18 Οκτωβρίου 2021

Ο χθεσινός αγώνας με τον Βόλο, με την εξαιρετικά απρόσμενη τροπή του, ήρθε να καταδείξει ένα πρόβλημα που παρουσιάστηκε σε μικρότερο βέβαια βαθμό στις πρώτες αγωνιστικές του Πρωταθλήματος για τον ΠΑΟΚ. Οι αγαπημένες λέξεις «compact» και «balance» του Ραζβάν Λουτσέσκου, «συμπαγής» και «ισορροπημένος» δηλαδή που εκφράζουν και την ποδοσφαιρική φιλοσοφία του είναι στοιχεία που μπορεί να χαρακτηρίζουν τον ΠΑΟΚ του πρώτου ημιχρόνου. Σίγουρα όμως όχι και του δεύτερου.

Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι το δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με τον Βόλο μετέτρεψε το 4-1 σε 4-4. Ο ΠΑΟΚ των πρώτων 45 λεπτών δέχτηκε το πρώτο του μόλις γκολ χθες. Ήταν εκείνο του 14ου λεπτού όταν ο Τομ Φαν Βιρτ άνοιξε το σκορ. Στα πέντε προηγούμενα παιχνίδια του στο Πρωτάθλημα, ο Δικέφαλος δεν είχε δεχτεί γκολ πριν το 59’ λεπτό στο οποίο ο Χόρχε Ντίας είχε ισοφαρίσει προσωρινά στο Αγρίνιο για τον Παναιτωλικό.

Χθες ο Μπαρτολο άνοιξε τον δρόμο προς την ολική επαναφορά του Βόλου στο 54’ και έτσι συνολικά ο ΠΑΟΚ δέχτηκε συνολικά έξι από τα επτά γκολ του παθητικού του στη φετινή Superleague, μετά το συγκεκριμένο χρονικό σημείο.

Είναι θέμα δυνάμεων; Είναι θέμα συγκέντρωσης; Είναι μήπως θέμα διαχείρισης των αποτελεσμάτων; Μπορεί και όλα μαζί, το σίγουρο όμως είναι ότι ο ΠΑΟΚ δεν κρατάει τα αποτελέσματα με τον τρόπο που το έκανε στην πρώτη θητεία του Λουτσέσκου που είναι σαφές ότι θα πρέπει να ψάξει καλά τα δύο βασικά στοιχεία της φιλοσοφίας του στην ομάδα που φτιάχνει. Γιατί αυτός ο ΠΑΟΚ δεν είναι συμπαγής και σίγουρα δεν δείχνει ισορροπημένος.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.