ΠΑΟΚ: Τα 5 πρόσωπα του 2021

Γιώργος Ζαΐρης31 Δεκεμβρίου 2021

Στον ποδοσφαιρικό ΠΑΟΚ υπήρχαν πρόσωπα που ξεχώρισαν στη χρονιά που φεύγει. Είτε με τα επιτεύγματα τους , είτε με τις επιστροφές ή τις αποχωρήσεις τους. Η «Μ» και το metrosport.gr ξεχώρισε τα πέντε πρόσωπα που έβαλαν φαρδιά πλατιά την υπογραφή τους στην ασπρόμαυρη επικαιρότητα και εξηγεί τους λόγους.

ΠΑΜΠΛΟ ΓΚΑΡΣΙΑ

Κλήθηκε να διαχειριστεί μια δύσκολη κατάσταση αναλαμβάνοντας προς το τέλος του 2020 την τεχνική ηγεσία της ομάδας. Μπορεί στο Πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ να έμεινε σχετικά νωρίς εκτός διεκδικήσης τίτλου αλλά για τους οπαδούς του «ρέφαρε» όταν στο ΟΑΚΑ κέρδισε στον τελικό Κυπέλλου τον Ολυμπιακό πανηγυρίζοντας το τέταρτο τρόπαιο της συγκεκριμένης διοργάνωσης την τελευταία πενταετία. Σε εκείνο το ματς ο Γκαρσία πήρε την ταυτότητα του Μαρτίνς με τον τρόπο που κοούτσαρε την ομάδα αλλά και με τις χρυσές αλλαγές. Η ουσία είναι πως ο Πάμπλο έγραψε το όνομα του σε μια μικρή λίστα προπονητών που πήραν τρόπαιο με τον Δικέφαλο.

ΡΑΖΒΑΝ ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ

Η επιστροφή του στον ΠΑΟΚ είναι από τα πιο σημαντικά γεγονότα της σεζόν. Ο Ρουμάνος τεχνικός όμως καλείται μα ανέβει μια μεγάλη ανηφόρα για να δει την ομάδα που ο ίδιος οραματίζεται και σε αυτό χρειάζεται τη βοήθεια και του ιδιοκτήτη αφού οι μεταγραφές είναι απαραίτητες. Πήρε ένα τεράστιο ρίσκο να αποδεχθεί την απόφαση της ΠΑΕ να αρχίσει τη σεζόν χωρίς τεχνικό διευθυντή και ανέλαβε ευθύνες που σε άλλη περίπτωση δεν θα είχε. Αυτό φυσικά δεν αποτελεί και την κολυμβήθρα του Σιλωάμ για τα δικά του λάθη αφού έφτασε στο σημείο της εμμονής επιμένοντας σε συγκεκριμένους παίκτες. Ο Δεκέμβριος με την παρουσία του Τσιγγάρα και του Λύρατζη στην ενδεκάδα, είναι η απόδειξη πως άργησε να πάρει γενναίες αποφάσεις.

ΑΝΤΡΙΓΙΑ ΖΙΒΚΟΒΙΤΣ

Ο κόσμος του ΠΑΟΚ αν πρέπει να υποκλιθεί μια φορά στον Σέρβο επιθετικό, το ίδιο ακριβώς θα πρέπει να κάνει ίσως και περισσότερες φορές στον Ιβάν Σαββίδη που κατάφερε να πάρει την υπογραφή του Αντρίγια και να τον «δέσει» στην Τούμπα μέχρι και το καλοκαίρι του 2024. Ας μην κρυβόμαστε, ο Σέρβος είναι πολυτέλεια για τον ΠΑΟΚ και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Και είναι τεράστι επιτυχία για την ασπρόμαυρη οικογένεια που «έφτιαξε» τον Σέρβο επιθετικό. «Εδώ είναι το σπίτι μου» δήλωσε μετά την υπογραφή του νέου του συμβολαίου. Το ζητούμενο είναι ο Αντρίγια να έχει παίκτες ποιότητας δίπλα του ώστε μαζί να διεκδικήσουν υψηλούς στόχους

ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΖΟΛΗΣ

Παίρνοντας την μεταγραφή του στην Νόριτς έγινε αυτόματα η πιο ακριβή πώληση ποδοσφαιριστή στην ιστορία του ΠΑΟΚ! Ο Χρήστος ανεξάρτητα του αν οι οπαδοί του Δικεφάλου δεν πρόλαβαν να τον χαρούν, έφερε στα ταμεία της ΠΑΕ το ποσό των 11.500.000 ευρώ! Και αν βάλουμε σε αυτά δίπλα και τα άλλα 8.500.000 που έφερε ο Γιαννούλης, τότε χωρίς δεύτερη κουβέντα, η ασπρόμαυρη ΠΑΕ μέτρησε τα περισσότερα χρήματα από μεταγραφές σε μια σεζόν στην ιστορία της. Ο Τζόλης εκτίμησε και τη στάση του Ραζβάν Λουτσέσκου αφού άναψε το πράσινο φως για τη μεταγραφή του κάνοντας τον Σαββίδη να πειστεί πως η πώληση του δεν ήταν λάθος και ήταν στην κατάλληλη στιγμή για να φέρει στον σύλλογο τα μέγιστα οφέλη.

ΓΙΑΣΜΙΝ ΚΟΥΡΤΙΤΣ

Ο ΠΑΟΚ όταν απέκτησε τον Κούρτιτς από την Πάρμα, είναι ξεκάθαρο πως δεν είχε την απαίτηση από τον Σλοβένο με το τέλος του 2021, να είναι όχι απλά ο πρώτος σκόρερ της ομάδας αλλά και του Πρωταθλήματος. Στο πρόσωπο του Κούρτιτς ο ΠΑΟΚ βρήκε έναν «ψυχρό» εκτελεστή και αυτό μαρτυρούν και οι επιδόσεις του. Στο Πρωτάθλημα σκόραρε εννιά φορές και μια ακόμη στο Κύπελλο. Και μοιραία αλλά και απόλυτα δικαιολογημένα οι φίλοι του Δικεφάλου αναρωτιούνται πόσα περισσότερα θα είχε πετύχει ο Κούρτιτς αν από την αρχή είχε συμπαίκτη του τον Τσιγγάρα και όχι τον Εσίτι. Καλή ερώτηση και νομίζουμε και εύκολη απάντηση.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.